Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“

Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“

СПОДЕЛИинж. Божидар Донков получава приза „Енолог на Винария“ от председателя на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев

За четвърта поредна година Националната лозаро-винарска камара провежда конкурс „Енолог на Винария“, в който се състезават български енолози, членове на журито на международния конкурс за вина и спиртни напитки „Винария“. Победителят в него се излъчва въз основа на статистически метод, който определя коефициента на корелация на оценките на всеки дегустатор със средната оценка на комисията.

Тази година инж. Божидар Донков бе удостоен с грамота „Енолог на Винария 2015“. Тя му бе връчена от председателя на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев.

Инж. Божидар Донков е завършил „Технология на виното и високоалкохолните напитки” в Университет по хранителни технологии в Пловдив през 1996 г. Професионалната си кариера започва във „Винпром Дамяница” АД през 1997 г. като технолог. От 2001 г. започва работа в Изпълнителна агенция по лозата и виното – Териториално звено Благоевград, като инспектор, а от 2006 г. е началник на звеното. Към момента е началник на отдел "Контрол в лозаро-винарския сектор" на ИАЛВ. Притежава богат опит като дегустатор и участва в дегустационната комисия на Международния конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки „Винария” от 2011 г. Заместник-председател е на Централната арбитражна дегустационна комисия към Министерството на земеделието и храните.

Конкурсът „Енолог на Винария“ се провежда от 2012 година. Носители на отличието до момента са: инж. Бойка Стоева – „Винпром Русе“ (2012) и инж. Валери Чулин – „Вини“ – Сливен (2013 и 2014).

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!, Обзор на Августиада 2015, Пино ноар и деликатеси, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!, Защо чашата има значение, Петият юбилеен Балкански винен конкурс и фестивал 2016 стартира с много силна програма, Новите вина на Вила Мелник за 2016, Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“, Августиада 2017, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Как да разчетеш етикета на шампанското, Вила Юстина – отличие в бутилка, Как да се лекуваме с вино, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите, Пазителят на вълшебните качества на бутилираното вино, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Защо да изберем българското вино ?, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Zitara Rose Mourvedre & Grenache 2015 - Four Friends, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, Участници - Сомелиер на годината 2017, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, 50 повода да празнуваме българското вино, Spancha Sangiovese & Merlot & Cabernet Sauvignion 2016 - Rupel Winery, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, Агнешко: с розе или червено?, Колко добре действа на тялото ви греяното вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове