Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015

Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015

СПОДЕЛИ

Конкурсът "Изба на годината" се организира за първи път в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство "Винария 2015". Право на участие имат само изби, които се представят със свои щандове в Града на виното. Тази година в него участваха осем изби: „Орбелос“, „Орбелия“, „Вила Терес“, „Тодоров“, „Даробас“, „Сопот“, „Дивес Естейт“ и „Едоардо Миролио“. Партньор на конкурса бе Камарата на архитектите в България, чиито двама представители - арх. Веселина Николова и арх. Георги Мечанов, бяха членове на журито. В комисията се включиха също Ивайло Жеглов – управител на фирма „Експо Тийм“, инж. Рада Виденова – главен секретар на Националната лозаро-винарска камара и Теодора Славова – дизайнер на фирма „Тем дизайн“. Председател на журито бе Радослав Радев – председател на Националната лозаро-винарска камара.Арх. Веселина Николова и арх. Георги Мечанов заедно с председателя на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев връчиха приза „Изба на годината“ от „Винария 2015“ на собственика Едоардо Миролио, който е потомствен италиански винопроизводител.

Критериите за избор на „Изба на годината – Винария 2015“ включват освен архитектурното оформление на винарните, условията за представяне на дионисиевата напитка, наличието на енотека, пътя на виното в самото шато, както и електронното му представяне в интернет пространството.
След посещението на всички кандидати за тазгодишния конкурс и след оспорвана надпревара единодушно беше избрана ВИ „Едоардо Миролио“ заради архитектурното изпълнение, което е реплика на старинен артефакт във вид на спирала, открит в района на Еленово, и хармоничното му съчетаване с околната среда. От друга страна, представянето на продуктите на избата се прави изключително професионално в уютна и предразполагаща за това обстановка, която е част от комплекса, където посетителите могат да се запознаят с процеса на производство на вино и в същото време да прекарат приятни мигове в луксозния хотел, съчетавайки напитките с гурме менюто, предлагано от шеф-готвача на ресторанта.Арх. Веселина Николова и арх. Георги Мечанов заедно с победителя в конкурса „Изба на годината“ от „Винария 2015“ Едоардо Миролио

Арх. Веселина Николова и арх. Георги Мечанов връчиха приза „Изба на годината“ от „Винария 2015“ на собственика Едоардо Миролио, който е потомствен италиански винопроизводител.
Наградата представлява кристална призма, в която е гравиран надписът „Изба на годината – Винария 2015“. Дизайнът на статуетката е дело на Теодора Славова – „Тем дизайн“.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Бъчвата като мебел и аксесоар, Riverside - Mavrud & Cabernet Sauvignon 2013 - Manastira Winery, За сиренето и виното, ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, Добра година за винопроизводителите, Откриха „Световното по вино“ в Пловдив 10 пъти повече български винопроизводители ще борят вина от цял свят, Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Alexandra Estate - Merlot 2013, Как да съхраним своето вино?, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Виното като ритуал и религия, Young § Crazy 2014 - Вила Мелник, Каква чаша да изберем ?, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, RUPEL-RUSALIi Tamianka 2017, Петото юбилейно издание на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал 2016 стартира със силна съпътстваща програма, Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018, Музиката променя аромата и плътността на виното, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Компоненти на дегустацията II: Носът, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Bio Rose Bouquet & Mavrud 2015 - Edoardo Miroglio, Розе от България и от Прованс, Защо виното се съхранява в бъчви?, Spancha Melnik 55 Rupel Winery 2016, 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, Джейми Гууд: “Тук сме, за да разкажем историята”, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове