Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015

Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015

СПОДЕЛИ

Конкурсът "Изба на годината" се организира за първи път в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство "Винария 2015". Право на участие имат само изби, които се представят със свои щандове в Града на виното. Тази година в него участваха осем изби: „Орбелос“, „Орбелия“, „Вила Терес“, „Тодоров“, „Даробас“, „Сопот“, „Дивес Естейт“ и „Едоардо Миролио“. Партньор на конкурса бе Камарата на архитектите в България, чиито двама представители - арх. Веселина Николова и арх. Георги Мечанов, бяха членове на журито. В комисията се включиха също Ивайло Жеглов – управител на фирма „Експо Тийм“, инж. Рада Виденова – главен секретар на Националната лозаро-винарска камара и Теодора Славова – дизайнер на фирма „Тем дизайн“. Председател на журито бе Радослав Радев – председател на Националната лозаро-винарска камара.Арх. Веселина Николова и арх. Георги Мечанов заедно с председателя на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев връчиха приза „Изба на годината“ от „Винария 2015“ на собственика Едоардо Миролио, който е потомствен италиански винопроизводител.

Критериите за избор на „Изба на годината – Винария 2015“ включват освен архитектурното оформление на винарните, условията за представяне на дионисиевата напитка, наличието на енотека, пътя на виното в самото шато, както и електронното му представяне в интернет пространството.
След посещението на всички кандидати за тазгодишния конкурс и след оспорвана надпревара единодушно беше избрана ВИ „Едоардо Миролио“ заради архитектурното изпълнение, което е реплика на старинен артефакт във вид на спирала, открит в района на Еленово, и хармоничното му съчетаване с околната среда. От друга страна, представянето на продуктите на избата се прави изключително професионално в уютна и предразполагаща за това обстановка, която е част от комплекса, където посетителите могат да се запознаят с процеса на производство на вино и в същото време да прекарат приятни мигове в луксозния хотел, съчетавайки напитките с гурме менюто, предлагано от шеф-готвача на ресторанта.Арх. Веселина Николова и арх. Георги Мечанов заедно с победителя в конкурса „Изба на годината“ от „Винария 2015“ Едоардо Миролио

Арх. Веселина Николова и арх. Георги Мечанов връчиха приза „Изба на годината“ от „Винария 2015“ на собственика Едоардо Миролио, който е потомствен италиански винопроизводител.
Наградата представлява кристална призма, в която е гравиран надписът „Изба на годината – Винария 2015“. Дизайнът на статуетката е дело на Теодора Славова – „Тем дизайн“.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Въпрос с повишена трудност !, „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ, Две винарски изби си поделиха голямата награда – Златен Трофей на Балканския международен винен конкурс 2015, Всички френски вина съдържат пестициди, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, Търсете брой 18 на DiVino Magazine!, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар, Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, За сиренето и виното, A Good Year Cuvee 2014 - Medi Valley, Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Обстановката променя вкуса на виното, Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!, „Последният пир“ възпява вкуса на манията, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Schalkenbosch Edenhof - Pinotage 2015, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, K7 2015 - Balar Wines

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове