Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

СПОДЕЛИ

Иновации в повече от 170 бранша, дегустации на храни, вина, спиртни напитки и гурме деликатеси, атракции и награди са подготвени за посетителите на Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г. Те могат да видят седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма. В тях участват над 650 фирми от 25 държави, съпътстващата програма включва близо 40 събития. Очакват се около 50 000 посетители.На снимката: Около 50 000 посетители се очакват в Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г., когато ще се проведат седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма.

Специалистите ще се запознаят с модерните тенденции в земеделието, животновъдството и биопроизводството от Международната селскостопанска изложба „Агра“ и специализираната изложба „БиоАгра“. Новостите са 50, от които 10 световни и 12 европейски.

“Агра 2015“ е посветена на фермера от ХХІ век. В негова помощ са иновации от различни области. Ще има и автомобилен салон с коли, предназначени за селскостопански производители.
Технологии и оборудване за лозарството и винарството показва международната изложба „Винария“. „Фудтех“ разкрива облика на съвременната хранителна индустрия. „Апи България“ демонстрира постиженията на родното пчеларство. „Хорека Пловдив“ предлага оборудване за хотелиерството и ресторантьорството.

„Вкусовете на Италия“ представя опита на водещи специалисти в производството на висококачествени продукти и изследвания на учени от Университета по хранителни технологии. Посетителите ще опитат моцарела, сирена, салами, маслини, зехтин и други традиционни италиански продукти.

Те ще усетят чара на виното и кулинарията в изложбата „Винария“. Там може да се дегустират напитки на близо 40 български и чуждестранни изби, представени в Града на виното, който се прави за първи път. Той ще посрещне гостите си с възможността да се включат в майсторски класове и презентации, да видят гурме демонстрации, да се забавляват с културна програма.

Гурме специалитети от Българи и Испания, както и традиционни български продукти, очакват посетителите на изложбата „Фудтех“. С обновена програма са Работилници „Сготви си здраве“, които са част от нея. Сега събитието е насочено към младите хора, като са предвидени обучения от майстори кулинари. Известни занаятчии и фермери предлагат свои продукти. Ще бъдат показани техники за приготвяне на ястия по стари рецепти. Работилници „Сготви си здраве” са включени в проекта „Фермерските пазари в София и Пловдив - събития за устойчиво развитие“, подкрепен от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Анкетна карта, с която може да се спечели награда, ще получат посетителите заедно с билета. Той дава достъп до всички прояви и струва 3 лева, а за ученици, пенсионери инвалиди цената е 2 лева. Наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив, са: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F. Имената на тримата печеливши ще бъдат обявени на 8 март.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, Десерти и сладки вина - неустоима комбинация, Брад Пит показа лозята си във Франция, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Винени червени сортове, Alexandra Estate - Merlot 2013, Футуристичен винен бутик, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, 1 милион евро за колекция редки вина, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Sauvignon Blanc Barrel Fermented 2015 - Maryan Winery, “Дефиле на младото вино” 2017, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery, Технология за производство на бяло вино, Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив, Как да се ориентираме на винения пазар, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, Подземна спираловидна домашна изба, Време за бъчви!, 35 оригинални етикети за вино, Новите вина на Вила Мелник за 2016, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира", Големите вина от пино ноар

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове