Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

СПОДЕЛИ

Иновации в повече от 170 бранша, дегустации на храни, вина, спиртни напитки и гурме деликатеси, атракции и награди са подготвени за посетителите на Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г. Те могат да видят седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма. В тях участват над 650 фирми от 25 държави, съпътстващата програма включва близо 40 събития. Очакват се около 50 000 посетители.На снимката: Около 50 000 посетители се очакват в Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г., когато ще се проведат седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма.

Специалистите ще се запознаят с модерните тенденции в земеделието, животновъдството и биопроизводството от Международната селскостопанска изложба „Агра“ и специализираната изложба „БиоАгра“. Новостите са 50, от които 10 световни и 12 европейски.

“Агра 2015“ е посветена на фермера от ХХІ век. В негова помощ са иновации от различни области. Ще има и автомобилен салон с коли, предназначени за селскостопански производители.
Технологии и оборудване за лозарството и винарството показва международната изложба „Винария“. „Фудтех“ разкрива облика на съвременната хранителна индустрия. „Апи България“ демонстрира постиженията на родното пчеларство. „Хорека Пловдив“ предлага оборудване за хотелиерството и ресторантьорството.

„Вкусовете на Италия“ представя опита на водещи специалисти в производството на висококачествени продукти и изследвания на учени от Университета по хранителни технологии. Посетителите ще опитат моцарела, сирена, салами, маслини, зехтин и други традиционни италиански продукти.

Те ще усетят чара на виното и кулинарията в изложбата „Винария“. Там може да се дегустират напитки на близо 40 български и чуждестранни изби, представени в Града на виното, който се прави за първи път. Той ще посрещне гостите си с възможността да се включат в майсторски класове и презентации, да видят гурме демонстрации, да се забавляват с културна програма.

Гурме специалитети от Българи и Испания, както и традиционни български продукти, очакват посетителите на изложбата „Фудтех“. С обновена програма са Работилници „Сготви си здраве“, които са част от нея. Сега събитието е насочено към младите хора, като са предвидени обучения от майстори кулинари. Известни занаятчии и фермери предлагат свои продукти. Ще бъдат показани техники за приготвяне на ястия по стари рецепти. Работилници „Сготви си здраве” са включени в проекта „Фермерските пазари в София и Пловдив - събития за устойчиво развитие“, подкрепен от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Анкетна карта, с която може да се спечели награда, ще получат посетителите заедно с билета. Той дава достъп до всички прояви и струва 3 лева, а за ученици, пенсионери инвалиди цената е 2 лева. Наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив, са: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F. Имената на тримата печеливши ще бъдат обявени на 8 март.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Bergule - Розе Мелник 55 2012 Вила Мелник, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017, Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІV Бургаски фестивал на виното, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Mundus Vini даде 14 медала на български вина на лятната дегустационна сесия, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Един следобед с Михаил Марковски и сомелиерите на България, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, Каталог Августиада 2015, Каталог на българското вино 2013, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., 5 начина да подобрим вкуса на виното, Гроздовите семки са извор на здраве, Акценти Винзавод Асеновград, Мидалидаре Естейт, DIVINO Guide Българските вина 2013 е вече на пазара, Rose Angelica 2016 - Chateau Copsa, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Какво да направим с неизпитото вино?, Какво вино за кое сирене е подходящо, Защо да хапваме грозде, Пет рецепти с червено вино, 50 повода да празнуваме българското вино, Хит в Дубай: Безалкохолно вино с 24-каратово злато, Особености на консумацията на алкохол по света, Кой пие най-много вино по света, Тера Тангра - Black Label, Броени дни остават до откриването на IV Фестивал на виното Бургас, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове