Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

СПОДЕЛИ

Иновации в повече от 170 бранша, дегустации на храни, вина, спиртни напитки и гурме деликатеси, атракции и награди са подготвени за посетителите на Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г. Те могат да видят седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма. В тях участват над 650 фирми от 25 държави, съпътстващата програма включва близо 40 събития. Очакват се около 50 000 посетители.На снимката: Около 50 000 посетители се очакват в Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г., когато ще се проведат седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма.

Специалистите ще се запознаят с модерните тенденции в земеделието, животновъдството и биопроизводството от Международната селскостопанска изложба „Агра“ и специализираната изложба „БиоАгра“. Новостите са 50, от които 10 световни и 12 европейски.

“Агра 2015“ е посветена на фермера от ХХІ век. В негова помощ са иновации от различни области. Ще има и автомобилен салон с коли, предназначени за селскостопански производители.
Технологии и оборудване за лозарството и винарството показва международната изложба „Винария“. „Фудтех“ разкрива облика на съвременната хранителна индустрия. „Апи България“ демонстрира постиженията на родното пчеларство. „Хорека Пловдив“ предлага оборудване за хотелиерството и ресторантьорството.

„Вкусовете на Италия“ представя опита на водещи специалисти в производството на висококачествени продукти и изследвания на учени от Университета по хранителни технологии. Посетителите ще опитат моцарела, сирена, салами, маслини, зехтин и други традиционни италиански продукти.

Те ще усетят чара на виното и кулинарията в изложбата „Винария“. Там може да се дегустират напитки на близо 40 български и чуждестранни изби, представени в Града на виното, който се прави за първи път. Той ще посрещне гостите си с възможността да се включат в майсторски класове и презентации, да видят гурме демонстрации, да се забавляват с културна програма.

Гурме специалитети от Българи и Испания, както и традиционни български продукти, очакват посетителите на изложбата „Фудтех“. С обновена програма са Работилници „Сготви си здраве“, които са част от нея. Сега събитието е насочено към младите хора, като са предвидени обучения от майстори кулинари. Известни занаятчии и фермери предлагат свои продукти. Ще бъдат показани техники за приготвяне на ястия по стари рецепти. Работилници „Сготви си здраве” са включени в проекта „Фермерските пазари в София и Пловдив - събития за устойчиво развитие“, подкрепен от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Анкетна карта, с която може да се спечели награда, ще получат посетителите заедно с билета. Той дава достъп до всички прояви и струва 3 лева, а за ученици, пенсионери инвалиди цената е 2 лева. Наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив, са: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F. Имената на тримата печеливши ще бъдат обявени на 8 март.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Има нещо странно в това вино, Вино и стил - еп.5, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, Aureos Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Кои са лозаро-винарските райони в България?, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Разрешено ли е виното по време на пости ?, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Вино, секс и още нещо ..., NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, И замириса на..., Класически картини пресъздадени с вино, Aplauz - Мелник 55 Резерва 2011 Вила Мелник, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, Kera Tamara Chardonnay 2013 Maryan Winery, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Вино, секс и още нещо ..., Вино, секс и още нещо ..., Шестия Балкански винен конкурс и фестивал 2017 стартира с много силна програма, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Балканския винен фестивал е празник за душата, за сетивата и емоцията..., Сотерн – Меката на френските десертни вина, Essence Chardonnay Barrique 2014 - Malkata Zvezda Winery, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, ХХV МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ЛОЗАРСТВО И ВИНАРСТВО „ВИНАРИЯ”

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове