Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

СПОДЕЛИ

Иновации в повече от 170 бранша, дегустации на храни, вина, спиртни напитки и гурме деликатеси, атракции и награди са подготвени за посетителите на Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г. Те могат да видят седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма. В тях участват над 650 фирми от 25 държави, съпътстващата програма включва близо 40 събития. Очакват се около 50 000 посетители.На снимката: Около 50 000 посетители се очакват в Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г., когато ще се проведат седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма.

Специалистите ще се запознаят с модерните тенденции в земеделието, животновъдството и биопроизводството от Международната селскостопанска изложба „Агра“ и специализираната изложба „БиоАгра“. Новостите са 50, от които 10 световни и 12 европейски.

“Агра 2015“ е посветена на фермера от ХХІ век. В негова помощ са иновации от различни области. Ще има и автомобилен салон с коли, предназначени за селскостопански производители.
Технологии и оборудване за лозарството и винарството показва международната изложба „Винария“. „Фудтех“ разкрива облика на съвременната хранителна индустрия. „Апи България“ демонстрира постиженията на родното пчеларство. „Хорека Пловдив“ предлага оборудване за хотелиерството и ресторантьорството.

„Вкусовете на Италия“ представя опита на водещи специалисти в производството на висококачествени продукти и изследвания на учени от Университета по хранителни технологии. Посетителите ще опитат моцарела, сирена, салами, маслини, зехтин и други традиционни италиански продукти.

Те ще усетят чара на виното и кулинарията в изложбата „Винария“. Там може да се дегустират напитки на близо 40 български и чуждестранни изби, представени в Града на виното, който се прави за първи път. Той ще посрещне гостите си с възможността да се включат в майсторски класове и презентации, да видят гурме демонстрации, да се забавляват с културна програма.

Гурме специалитети от Българи и Испания, както и традиционни български продукти, очакват посетителите на изложбата „Фудтех“. С обновена програма са Работилници „Сготви си здраве“, които са част от нея. Сега събитието е насочено към младите хора, като са предвидени обучения от майстори кулинари. Известни занаятчии и фермери предлагат свои продукти. Ще бъдат показани техники за приготвяне на ястия по стари рецепти. Работилници „Сготви си здраве” са включени в проекта „Фермерските пазари в София и Пловдив - събития за устойчиво развитие“, подкрепен от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Анкетна карта, с която може да се спечели награда, ще получат посетителите заедно с билета. Той дава достъп до всички прояви и струва 3 лева, а за ученици, пенсионери инвалиди цената е 2 лева. Наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив, са: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F. Имената на тримата печеливши ще бъдат обявени на 8 март.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Tamianka - 2016 Rupel Winery, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен, Two Rivers Chardonnay Barrique 2014 - Gulbanis Wine, Франсис Форд Копола ни кани във винения парк, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, Празничното настроение идва с Craft Beer Taste!, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles, Разпознавате ли хубавото вино, Има два вида жени, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Кратък урок за ароматите във виното, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Десерти и сладки вина - неустоима комбинация, Дегустация: златното шардоне на България, Чаши за вино, Шато Копса, Валядолид става световна столица на виното за 3 дни, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Винарна "Малката звезда", Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Най-популярните цитати на известни личности за виното, Какво вино за кое сирене е подходящо, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, Старозагорка популяризира наше вино в кътче, защитено от ЮНЕСКО, Фондю и вино

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове