Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015"

15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015"

СПОДЕЛИ
Чуждестранните експерти са от държави, които представляват целеви пазари за българските производители, поясняват от Националната лозаро-винарска камара (НЛВК), която организира конкурса. По време на неговото миналогодишно издание в 20-членното жури бяха включени 12 оценители от чужбина и те за първи път бяха повече от българските си колеги.
Дегустациите, които ще класират най-добрите вина и спиртни напитки, ще се състоят от 28 февруари до 2 март. Претендентите се състезават в шест категории за вино. Ракии и винено бренди се борят за приза „Златна фиала“, който е равностоен на винения Оскар. Освен големите награди, се присъждат златни, сребърни и бронзови медали. Имената на победителите ще бъдат обявени в „Нощта на Златния ритон“ на 4 март.

Енолозите от чужбина ще посетят български изби и „Винария“, добавят от НЛВК, която е и съорганизатор на изложбата. Така нашите продукти ще бъдат по-добре презентирани пред ключови експерти.

Камарата има намерение да се възобнови традицията Фестивалът на виното да започва пред сградата на община Пловдив с художествена програма, а след това тържествено шествие да измине пътя до панаирния комплекс и да се включи в официалната церемония за старта на „Винария 2015“.

Новост в тазгодишното издание на изложбата е Градът на виното. Той ще представи колекции на известни изби. Щандове ще имат и производители на месни, млечни и хлебни изделия, участващи в Международната изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“ . В съпътстващата програма, подготвена от НЛВК, са предвидени майсторски класове, промоции на ресторанти, дегустации на наградените вина, премиери на продукти.

За първи път „Винария“ и „Фудтех“ се организират по едно и също време с Международната селскостопанска изложба „Агра“, а трите прояви отново са под егидата на Министерството на земеделието и храните. От 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив ще се състоят и Специализирана изложба „БиоАгра“, Международна изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“, изложба „Вкусовете на Италия“ и Международна изложба за пчеларство „Апи България“.

Източник: Link

СПОДЕЛИ


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Ранна мелнишка лоза, Lenea Muscat 2015 - Domain Marsh, Американска рок легенда – фен на българското вино, Традиционните храни и гурме деликатеси на Международната изложба „Фудтех 2018“, Фалира доставчик на вино за милиардери, ЧЕТВЪРТИ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия, Sense of Tears rose 2015 - Maryan Winery, "Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят, С какво вино е подходящо да готвим, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Какво издава виното за характера на човека ?, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", Как спретнали хитър номер на дегустатори на вино, Галина Нифору ден преди Августиада 2015, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, Гръцката изба Сигалас от остров Санторини грабна Гранд Трофея на петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ( BIWC ) 2016, Големите вина от пино ноар, Коркът остава във виното, Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, Gomotartzi - Cabernet Sauvignon & Syrah 2013 - Bononia Estate, Видеоурок: цветовете на виното, За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, Кои са най-големите митове и истини за виното?, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Whisky, Rum & Wine 2018, Пино Гриджо - с много лица, Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, Сравнителна видео дегустация на рубин и пинотаж

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове