Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград

120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград

СПОДЕЛИНад 120 души участват в лиричния конкурс, организиран от община Асеновград, "Наздравица за любовта".

Припомняме ви, че от векове виното мавруд прославя Асеновград. То е гъсто, силно и черно на цвят, а освен това от него се приготвя и прочутата малага.

Най-общо казано маврудът е с високо качество, а хубавото вино се прави и с висок градус на любов. Тази е причината любовният конкурс, провеждан в града, да носи името „Пиянство влюбено звъни”.

Стихове за опияняващата като лудо вино любов сa изпратили 120 поети, сред които има от Варна и Русе. Tворбите им ще бъдат оценявани от писателката Мадлен Алгафари и поетесата Камелия Кондова, информират от общината.

Финалистите в надпреварата ще бъдат трима на брой, като ще получат награди на стойност 300, 400 и 500 лева според мястото си в класацията. Но това не е всичко – предвидени са и две поощрителни награди от по 100 лева, както и награда за най-добре представил се поет на Асеновград.

Наградите на най-добрите ще бъдат връчени на официална церемония с тържествена програма на 30 януари от 17:30 часа в Градска библиотека "П. Хилендарски".

Конкурсът се провежда за втора поредна година и е част от празниците посветени на местната "Винария". В първото издание на конкурса голямата награда спечели стихотворението "Новогодишна наздравица" на асеновградския поет Атанас Георгиев.

Може да вземете участие в конкурса като изпратите творбите си в срок до 24-ти януари 2015 г.


Източник: Link

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Syrah 2013 - Gulbanis Wine, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, 10 причини да пием розе, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Riverside 2015 - Manastira Winery, Зелено вино, Пазителят на вълшебните качества на бутилираното вино, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, Винени фестивали и изложения, Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2018 20-членно жури оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2018, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Какво е съдържанието на виното?, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, Виното намалява шансовете за забременяване, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, Класически картини пресъздадени с вино, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Произходът има значение, Four Friends Chardonnay 2013, Deja Vu 2015 - Minkov Brothers, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, 16 класически шардонета от Шабли, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Още едно вино създадено от музиканти, Muscat Giallo 2013 - Spiritus Sanctus, 100 милиона литра повече ново вино през тази година, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Spancha Sangiovese 2016 - Rupel Winery, Винен уикенд 2013, Маутай байджо – китайска наслада с изискан вкус

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове