Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » България ще избира своя Сомелиер на 2015 година

България ще избира своя Сомелиер на 2015 година

СПОДЕЛИОфициално започна националната надпревара в конкурса Сомелиер на годината 2015, съобщиха неговите организатори - Българската асоциация на професионалните сомелиери (БАПС) и Асоциация българско вино (BWA). След предварителния кръг с онлайн тестове, вече започва най-интересния етап – регионалните надпревари, които ще се проведат на шест различни места в страната, за да излъчат шестимата финалисти, които ще си оспорват титлата.

Първият регионален кръг на състезанието ще започне в София на 23 януари в хотел Хилтън с уникално шоу, което се прави за първи път у нас – синхронно декантиране и разливане на вино.

През месеците февруари и март конкурсът Сомелиер на годината 2015 ще пътува из страната, където ще се проведат регионалните кръгове във Варна, Пловдив, Велико Търново, Бургас и Банско. След всеки от тях ще бъде посочен финалист за съответната област, за да могат накрая избраните 6 състезателя да се борят за титлата Сомелиер на годината 2015 на големия финал в София на 13 март.

Новост в конкурса са дегустациите на сляпо на български вина, които ще бъдат отворени за широката публика. В продължение на два дни всеки желаещ ще може безплатно да опита и да даде своята оценка за предложенията на повече от 25 български изби, участващи в конкурса. Досега това право имаха единствено професионалистите и членовете на винените клубове в страната.

Тази година Сомелиер на годината ще обърне специално внимание и на българските винарски изби. За първи път на гала вечерята на финала ще бъдат връчени специални награди и на винарските изби, които участват в конкурса за най-добра снимка от категориите: Българска винарска изба, Български лозя, Постер на етикет и Дизайн на българско вино. Наградите са осигурени от СББ Медия, Телевизия Туризъм и сайта vinum.bg – медийни партньори на събитието. Инициативата има за цел да популяризира постиженията на българските изби и техните вина.

Повече за конкурса можете да научите на сайта thebestsommelier.com

Източник: divino.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Какво не знаем за червените вина, В Израел ще пресъздадат виното на Исус, Винарски изби в България с възможност за дегустация, Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Италианският списък, Винария 2012, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, Кино и вино – Международен София филм фест 2015, Divino magazine - брой 2, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Дом на виното в София, Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!, Зелено вино, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Августиада 2016 награди, Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!, Как виното научи Пирло на футбол, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, Rose - Bratya Daskalovi 2015, Leva Shraz reserve 2013 - Винекс Славянци, Винарна Свищов, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Как да се лекуваме с вино, Компоненти на дегустацията I: Окото, Колко и как да пием вино, Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery, Pagane Rose Syrah 2014 - Villa Lyubimets

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове