Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » България ще избира своя Сомелиер на 2015 година

България ще избира своя Сомелиер на 2015 година

СПОДЕЛИОфициално започна националната надпревара в конкурса Сомелиер на годината 2015, съобщиха неговите организатори - Българската асоциация на професионалните сомелиери (БАПС) и Асоциация българско вино (BWA). След предварителния кръг с онлайн тестове, вече започва най-интересния етап – регионалните надпревари, които ще се проведат на шест различни места в страната, за да излъчат шестимата финалисти, които ще си оспорват титлата.

Първият регионален кръг на състезанието ще започне в София на 23 януари в хотел Хилтън с уникално шоу, което се прави за първи път у нас – синхронно декантиране и разливане на вино.

През месеците февруари и март конкурсът Сомелиер на годината 2015 ще пътува из страната, където ще се проведат регионалните кръгове във Варна, Пловдив, Велико Търново, Бургас и Банско. След всеки от тях ще бъде посочен финалист за съответната област, за да могат накрая избраните 6 състезателя да се борят за титлата Сомелиер на годината 2015 на големия финал в София на 13 март.

Новост в конкурса са дегустациите на сляпо на български вина, които ще бъдат отворени за широката публика. В продължение на два дни всеки желаещ ще може безплатно да опита и да даде своята оценка за предложенията на повече от 25 български изби, участващи в конкурса. Досега това право имаха единствено професионалистите и членовете на винените клубове в страната.

Тази година Сомелиер на годината ще обърне специално внимание и на българските винарски изби. За първи път на гала вечерята на финала ще бъдат връчени специални награди и на винарските изби, които участват в конкурса за най-добра снимка от категориите: Българска винарска изба, Български лозя, Постер на етикет и Дизайн на българско вино. Наградите са осигурени от СББ Медия, Телевизия Туризъм и сайта vinum.bg – медийни партньори на събитието. Инициативата има за цел да популяризира постиженията на българските изби и техните вина.

Повече за конкурса можете да научите на сайта thebestsommelier.com

Източник: divino.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Компоненти на дегустацията III: Вкусът, Цените на виното по света, Вила Юстина, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, „Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, Ден на виното на река Дунав, Midalidare ROCK in the wine valley, Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата, 10 причини да станете любител на виното, 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, Наградите на Августиада`2013, 10x - Въпрос на нос, Българските местни сортове, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Защо да изберем българското вино ?, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, 10x - Въпрос на нос, 4 признака, че сме алергични към вино, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, В салона на виното за 15-и път, Легендите за чукането с чаши, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Разрешено ли е виното по време на пости ?, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Българската Санта Сара вече си има своя винарна, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ, Колекционерите на вино се насочват към портото, Ранна мелнишка лоза, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове