Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » България ще избира своя Сомелиер на 2015 година

България ще избира своя Сомелиер на 2015 година

СПОДЕЛИОфициално започна националната надпревара в конкурса Сомелиер на годината 2015, съобщиха неговите организатори - Българската асоциация на професионалните сомелиери (БАПС) и Асоциация българско вино (BWA). След предварителния кръг с онлайн тестове, вече започва най-интересния етап – регионалните надпревари, които ще се проведат на шест различни места в страната, за да излъчат шестимата финалисти, които ще си оспорват титлата.

Първият регионален кръг на състезанието ще започне в София на 23 януари в хотел Хилтън с уникално шоу, което се прави за първи път у нас – синхронно декантиране и разливане на вино.

През месеците февруари и март конкурсът Сомелиер на годината 2015 ще пътува из страната, където ще се проведат регионалните кръгове във Варна, Пловдив, Велико Търново, Бургас и Банско. След всеки от тях ще бъде посочен финалист за съответната област, за да могат накрая избраните 6 състезателя да се борят за титлата Сомелиер на годината 2015 на големия финал в София на 13 март.

Новост в конкурса са дегустациите на сляпо на български вина, които ще бъдат отворени за широката публика. В продължение на два дни всеки желаещ ще може безплатно да опита и да даде своята оценка за предложенията на повече от 25 български изби, участващи в конкурса. Досега това право имаха единствено професионалистите и членовете на винените клубове в страната.

Тази година Сомелиер на годината ще обърне специално внимание и на българските винарски изби. За първи път на гала вечерята на финала ще бъдат връчени специални награди и на винарските изби, които участват в конкурса за най-добра снимка от категориите: Българска винарска изба, Български лозя, Постер на етикет и Дизайн на българско вино. Наградите са осигурени от СББ Медия, Телевизия Туризъм и сайта vinum.bg – медийни партньори на събитието. Инициативата има за цел да популяризира постиженията на българските изби и техните вина.

Повече за конкурса можете да научите на сайта thebestsommelier.com

Източник: divino.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Солта подобрява вкуса на виното, Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!, Wines of The Ages 2017 - Пловдив, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, България не си пада особено по виното, показва изследване, Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, Класически картини пресъздадени с вино, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Angel's Estate Rose 2016, ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, Synergy 2011 Charonnay & Viognier - Midalidare Estate, Лятото и виното, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Акценти Винзавод Асеновград, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Защо точно шардоне?, Технология за производство на бяло вино, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate, Най-популярните червени вина, Българската Санта Сара вече си има своя винарна, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Пластмасовите бутилки – предимства и недостатъци, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Какво да направим с неизпитото вино?, WINE FEST BURGAS 2015 - Участници и билети, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, 5 магазинa за вино които ще ви изумят

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове