Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » България ще избира своя Сомелиер на 2015 година

България ще избира своя Сомелиер на 2015 година

СПОДЕЛИОфициално започна националната надпревара в конкурса Сомелиер на годината 2015, съобщиха неговите организатори - Българската асоциация на професионалните сомелиери (БАПС) и Асоциация българско вино (BWA). След предварителния кръг с онлайн тестове, вече започва най-интересния етап – регионалните надпревари, които ще се проведат на шест различни места в страната, за да излъчат шестимата финалисти, които ще си оспорват титлата.

Първият регионален кръг на състезанието ще започне в София на 23 януари в хотел Хилтън с уникално шоу, което се прави за първи път у нас – синхронно декантиране и разливане на вино.

През месеците февруари и март конкурсът Сомелиер на годината 2015 ще пътува из страната, където ще се проведат регионалните кръгове във Варна, Пловдив, Велико Търново, Бургас и Банско. След всеки от тях ще бъде посочен финалист за съответната област, за да могат накрая избраните 6 състезателя да се борят за титлата Сомелиер на годината 2015 на големия финал в София на 13 март.

Новост в конкурса са дегустациите на сляпо на български вина, които ще бъдат отворени за широката публика. В продължение на два дни всеки желаещ ще може безплатно да опита и да даде своята оценка за предложенията на повече от 25 български изби, участващи в конкурса. Досега това право имаха единствено професионалистите и членовете на винените клубове в страната.

Тази година Сомелиер на годината ще обърне специално внимание и на българските винарски изби. За първи път на гала вечерята на финала ще бъдат връчени специални награди и на винарските изби, които участват в конкурса за най-добра снимка от категориите: Българска винарска изба, Български лозя, Постер на етикет и Дизайн на българско вино. Наградите са осигурени от СББ Медия, Телевизия Туризъм и сайта vinum.bg – медийни партньори на събитието. Инициативата има за цел да популяризира постиженията на българските изби и техните вина.

Повече за конкурса можете да научите на сайта thebestsommelier.com

Източник: divino.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Дъб и вино – неповторима комбинация, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Един ден в Града на Виното, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Divino magazine - брой 6, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Тероар - еп.3, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Чаши за вино, Winter Taste: Сира и шоколад – едно пикантно и вкусно събитие от DiVino, Rose - Bratya Daskalovi 2015, IMAGE Reserva White 2015 - Villa Bassarea, Tendenz 2015 - Rupel Winery, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, Deja Vu 2015 - Minkov Brothers, Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме, Розето и модата, Направете си сангрия, Divino magazine - брой 6, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, DiVino.Taste 2015 обзор !, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, Tragata 2013 - Cabernet Sauvignon - Sopot Winery, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове