Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » Защо да изберем българското вино ?

Защо да изберем българското вино ?

СПОДЕЛИ


VILLA YUSTINA

Защо да изберем българското вино ?
МЕНИДЖЪР ЕКИП ВАЛЕНТИНА СЛАВОВА

Българското вино не отстъпва на световните вина, но е период на своето възраждане - нови лозя, следователно много нови, но млади вина. Показателен за световното ниво на българското вино е ежегодно нарастващият брой на международните отличия, с които се награждават всички български изби. В глобален мащаб се забелязва трайна тенденция към специализираното търсене и предлагане на регионални местни вина, тъй като са най-подходящи за съответния климат и храни. Така в България на основата на повишаваща се винена култура се забелязва нарастващо отношение към българското вино, изразено в търсене на разнообразие от сортове и вина с характер.

Големите вериги или малките специализирани магазини - коя е рецептата за успех на малка бутикова изба като вашата?
ПЕТЯ АНГЕЛОВА, УПРАВИТЕЛ

Еднозначни отговори не съществуват в период на възобновен процес в даден сектор, какъвто в момента е винопроизводството в България. За да постигне и задържи разковничето на интерес към дадена изба и нейните вина, се извървява много дълъг път от лозата до клиента. Важното е да не се губи никога връзката между отделните звена и да се поддържа уникалното отношение на всеки етап. Така до потребителя достига чувството за максимално уникално отношение и пълна удовлетвореност от покупката на вино. В специализираните магазини се отчита по-различно отношение към предлагането на вино и затова е по-точното място за продажба на вино към настоящия момент. При веригите също има трайна тенденция за обособени сектори вино, но липсва отношението на наличния персонал към продукта.

Трябва ли да заменим ракията с вино ?
СТАНИСЛАВ БАКЪРДЖИЕВ, ЕКСПОРТ И КОРПОРАТИВНИ КЛИЕНТИ

Защо да се заменя едната напитка с друга - в зависимост от настроението, компанията и храната могат да се консумират както ракията така и виното. Виното с антиоксидантния си ефект, т.е. като част от здравословния начин на живот, определено е модерната напитка на новото време. В съчетание с любопитството, което поражда всяка бутилка, виното води и до интригуващи теми на разговор - на пръв поглед леки и неангажиращи, но с привкус на тайнственост и задушевност.Източник:manager.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

16 класически шардонета от Шабли, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, Правят град на виното, Музеят на виното, Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Направете си сангрия, Фестивал утвърждава Варна като гурме дестинация, Розето и модата, Видове винени сноби и как да се справяме с тях, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар, Защо да изберем българското вино ?, Пловдив стана първия град с винен тур в България, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Лятото и виното, Какво не знаем за червените вина, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, 10 причини да пием розе, Готвим бъдещето с GastronomiX 2017, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, Траминерите на България, Kera Tamara Chardonnay 2013 Maryan Winery, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, Технология за производство на червено вино, Вълшебното вино Малбек, Казанлък - столица на виното „Розе"

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове