Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » Защо да изберем българското вино ?

Защо да изберем българското вино ?

СПОДЕЛИ


VILLA YUSTINA

Защо да изберем българското вино ?
МЕНИДЖЪР ЕКИП ВАЛЕНТИНА СЛАВОВА

Българското вино не отстъпва на световните вина, но е период на своето възраждане - нови лозя, следователно много нови, но млади вина. Показателен за световното ниво на българското вино е ежегодно нарастващият брой на международните отличия, с които се награждават всички български изби. В глобален мащаб се забелязва трайна тенденция към специализираното търсене и предлагане на регионални местни вина, тъй като са най-подходящи за съответния климат и храни. Така в България на основата на повишаваща се винена култура се забелязва нарастващо отношение към българското вино, изразено в търсене на разнообразие от сортове и вина с характер.

Големите вериги или малките специализирани магазини - коя е рецептата за успех на малка бутикова изба като вашата?
ПЕТЯ АНГЕЛОВА, УПРАВИТЕЛ

Еднозначни отговори не съществуват в период на възобновен процес в даден сектор, какъвто в момента е винопроизводството в България. За да постигне и задържи разковничето на интерес към дадена изба и нейните вина, се извървява много дълъг път от лозата до клиента. Важното е да не се губи никога връзката между отделните звена и да се поддържа уникалното отношение на всеки етап. Така до потребителя достига чувството за максимално уникално отношение и пълна удовлетвореност от покупката на вино. В специализираните магазини се отчита по-различно отношение към предлагането на вино и затова е по-точното място за продажба на вино към настоящия момент. При веригите също има трайна тенденция за обособени сектори вино, но липсва отношението на наличния персонал към продукта.

Трябва ли да заменим ракията с вино ?
СТАНИСЛАВ БАКЪРДЖИЕВ, ЕКСПОРТ И КОРПОРАТИВНИ КЛИЕНТИ

Защо да се заменя едната напитка с друга - в зависимост от настроението, компанията и храната могат да се консумират както ракията така и виното. Виното с антиоксидантния си ефект, т.е. като част от здравословния начин на живот, определено е модерната напитка на новото време. В съчетание с любопитството, което поражда всяка бутилка, виното води и до интригуващи теми на разговор - на пръв поглед леки и неангажиращи, но с привкус на тайнственост и задушевност.Източник:manager.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, Вино с марката Шалкенбош, Cheval de Katarzyna - 2016, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", Дефиле „Вино и гурме“ 2018, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, Как да се лекуваме с вино, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Какво не знаем за червените вина, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017, V БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!, Aplauz Syrah Reserve 2011 - Villa Melnik, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Rose 2013 - Dives Winery, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Въпрос с повишена трудност !, Агнешко: с розе или червено?, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Витализирани вина дебютираха на „Винария“ и грабнаха медали, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове