Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste

Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste

СПОДЕЛИ


И тази година Divino.Taste предлага богата програма от лекции и майсторски класове за широката публика. Подобаващо място по време на най-големия форум за българско вино е отделено за курсовете на Българската винена академия (БВА). Акцент тази година ще бъде поставен върху традиционните местни сортове, но и върху мястото на България на световната карта на виното.

Мавруд и мелник са два от най-старите и най-ценни местни български сортове. Кой от тях е по-популярен ще имате възможност да прецените сами по време на курса на БВА с водещ Вили Гълъбова Мелник срещу мавруд.
Програмата на Divino.Taste включва още един своеобразен дуел – този път между руен и рубин . Докато вината от сорта рубин са сред най-харесваните у нас, тези от руен са по-малко познати. През последните години сортът типичният за долината на Струма сорт руен преживява истински възход и изненадва все повече с качествата си. Участниците и в двата дуела ще имат възможност да гласуват и да изберат своя фаворит.

Къде стои България на световната винена карта по отношение на сортовете сира и вионие ще разберем с две сравнителни дегустация на български вина от тези сортове с техни аналози от световна величина. В събота 15 ноември е битката България срещу света: сира, а в неделя 16 ноември България срещу света: вионие. Водещ и на двата майсторски класа е Яна Петкова.
Билети за програмата на Divino.Taste може да купите тук.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Villa Santa Maria, “Tирбушон” от бъдещето, Бутилиране на вино в домашни условия, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, Розе за всеки джоб, За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing, Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия, Orange wine 2015 - Villa Melnik, Класически картини пресъздадени с вино, Компоненти на дегустацията III: Вкусът, Riverside - Mavrud & Cabernet Sauvignon 2013 - Manastira Winery, Препоръки за здраве с грозде и вино, Най-скъпо продаденото бяло вино, Специалисти от над 50 страни в света проявяват интерес към България, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Особености на консумацията на алкохол по света, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Как ние възприемаме виното?, Какво издава виното за характера на човека ?, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", Syrah 2013 - Gulbanis Wine, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Новите вина на Вила Мелник за 2016, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Ако сънуваш вино, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Lenea Rose 2016 - Domain Marash, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове