Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино

Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино

СПОДЕЛИ


Франция се наложи над досегашните шампиони от Белгия на втория световен шампионат по сляпа дегустация на вино. Нестандартната надпревара се проведе в прочутата шампанска къща Bollinger, край град Еперне.

Общо 18 отбора от различни страни, всеки от по четири души, премериха сили в рамките на шампионата. Те трябваше да дегустират 12 вина от всички краища на света и да посочат в рамките на 10 минути основния сорт, страната на произход, името, производителя и реколтата, съобщава в. SudOuest. Белите вина за състезанието бяха на производители от Нова Зеландия и Австрия, а червените от Чили, Аржентина, Испания и Франция. Отборът победител от Франция успя да познае всичките пет елемента за три от предложените вина, което се оказа и най-доброто постижение.На второ място остана миналогодишният отбор от Белгия, на трето са представителите на Испания. „Трябва да се довериш на интуицията си, сподели капитанът на французите, Жан-Мишел Перюсан. Често пъти първото впечатление от аромата или вкуса ни задава вярната посока и след това трябва да действаме на принципа на елиминирането”. 53-годишният Перюсан е част от аматьорски винен клуб в Тулуза, където има възможност да дегустира по 1000 вина годишно. Следващото издание на шампионата ще се проведе през октомври 2015 година, в Шатоньоф-дю-Пап.

Ако искате да изпробвате уменията си в дегустирането, заповядайте на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste. От 14 до 16 ноември в НДК ще имате възможност да се запознаете с модерното лице на виното с марка България.
Вижте подробната програма

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ, За сиренето и виното, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, Zitara Mavrud 2015 - Four Friends, На Трапезата на Wine & Food Society, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Кино и вино на "София филм фест", Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Рекордно слаба реколта очакват в Европа, Класически картини пресъздадени с вино, Вино и красота на Августиада 2016, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Вино с марката Шалкенбош, Продукти на Винарска изба Марян, Angel - Syrah & Merlot 2014 - Angel's Estate, Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Syrah 2013 - Bratanov, Солта подобрява вкуса на виното, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Правят град на виното, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, Terra Tangra Cuvee 2006, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, “1000 км около София”, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery, Как да избираме вино по празниците, БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове