Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » За трети път „Августиада” в Стара Загора

За трети път „Августиада” в Стара Загора

СПОДЕЛИВ средата на октомври Стара Загора ще бъде домакин на третото издание на фестивала на виното и културното наследство "Августиада. Организатори на проявата са община Стара Загора, Търговско промишлената палата в града и техни партньори. През тази година страна партньор на проявата е Франция, обяви един от инициаторите Галина Нифору.

„До този момент имаме подадени 30 заявки за участие от винарски изби, като ще бъдат представени такива както от региона, така и от други части на страната. Ще имаме дори международно участие като старозагорци ще имат възможност да опитат обявеното за най-добро бяло вино на Балканите, произвеждано в Турция", допълни Галина Нифору.

Като част от програмата на фестивала ще бъде проведен майсторски клас България се изправя срещу Франция, с лектор Яна Петкова, един от водещите винени експерти в България. Предвидена е и сляпа дегустация на бяло, червено вино и розе от България и Франция. В тях ще може да участва всеки, закупил си билет на стойност 30 лева.

Както всяка година посетителите на Августиада ще имат възможност да гласуват за най-харесваното от тях вино, участващо на изложението и да определят победителите. Награди ще има и за част от участвалите посетители.

Съпътстващите прояви на Августиада 2014 пък стартират още в началото на 6 октомври със седмица на френската култура. При безплатен вход до 10 октомври в залата на Регионалната библиотека „Захари Княжески" ще бъдат прожектирани пет от най-добрите филми на френската звезда Луи дьо Финес. „Благодарни сме за възможността да бъдем партньор в едно събитие, което е на път да се превърне във визитката на Стара Загора", заяви директорът на Алианс Франсез в града Дима Динкова, които организират съпътстващата проява.

„В тях се пие вино и са удачно допълнение към менюто, което ще предложи Августиада", заяви още директорът на Алианс Франсез Стара Загора Дима Динкова. В Художествената галерия пък ще бъде експонирана изложба на френски график, а преди началото на тематичната конференция Августиада на 17 октомври ще прозвучи Химн на българо-френското приятелство.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Muscat Giallo 2013 - Spiritus Sanctus, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Колекционерите на вино се насочват към портото, Има нещо странно в това вино, Вино и стил - еп.9, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Four Friends Rose - 2013, Виното като любовник, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА гр. Варна 2015, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Rose - 2016 Orbelia Winery, Да поговорим за вино и храна, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, Три съвета за успешен винен тур!, Топ 10 на кулинарния туризъм в Европа, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, DiVino.Taste 2016 предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина, Български вкусотии обраха наградите в конкурса „Изборът на потребителя“, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Джейми Гууд: “Тук сме, за да разкажем историята”, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Продукти на "Домейн Менада" серия Черга, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Пандизчии правят бяло вино, Изба Боровица, Празничното настроение идва с Craft Beer Taste!, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА гр. Варна 2015, Маутай байджо – китайска наслада с изискан вкус, Creative wine arts - част 1, Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!, AplauZ Syrah 2010 - Villa Melnik, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове