Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » За трети път „Августиада” в Стара Загора

За трети път „Августиада” в Стара Загора

СПОДЕЛИВ средата на октомври Стара Загора ще бъде домакин на третото издание на фестивала на виното и културното наследство "Августиада. Организатори на проявата са община Стара Загора, Търговско промишлената палата в града и техни партньори. През тази година страна партньор на проявата е Франция, обяви един от инициаторите Галина Нифору.

„До този момент имаме подадени 30 заявки за участие от винарски изби, като ще бъдат представени такива както от региона, така и от други части на страната. Ще имаме дори международно участие като старозагорци ще имат възможност да опитат обявеното за най-добро бяло вино на Балканите, произвеждано в Турция", допълни Галина Нифору.

Като част от програмата на фестивала ще бъде проведен майсторски клас България се изправя срещу Франция, с лектор Яна Петкова, един от водещите винени експерти в България. Предвидена е и сляпа дегустация на бяло, червено вино и розе от България и Франция. В тях ще може да участва всеки, закупил си билет на стойност 30 лева.

Както всяка година посетителите на Августиада ще имат възможност да гласуват за най-харесваното от тях вино, участващо на изложението и да определят победителите. Награди ще има и за част от участвалите посетители.

Съпътстващите прояви на Августиада 2014 пък стартират още в началото на 6 октомври със седмица на френската култура. При безплатен вход до 10 октомври в залата на Регионалната библиотека „Захари Княжески" ще бъдат прожектирани пет от най-добрите филми на френската звезда Луи дьо Финес. „Благодарни сме за възможността да бъдем партньор в едно събитие, което е на път да се превърне във визитката на Стара Загора", заяви директорът на Алианс Франсез в града Дима Динкова, които организират съпътстващата проява.

„В тях се пие вино и са удачно допълнение към менюто, което ще предложи Августиада", заяви още директорът на Алианс Франсез Стара Загора Дима Динкова. В Художествената галерия пък ще бъде експонирана изложба на френски график, а преди началото на тематичната конференция Августиада на 17 октомври ще прозвучи Химн на българо-френското приятелство.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, Шато Копса, Terra Tangra Cuvee 2006, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Вино, секс и още нещо ..., 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, Как да си гледате на… вино?, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, Обстановката променя вкуса на виното, Видеоурок: цветовете на виното, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Виното като любовник, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Розе - Малката Звезда 2012, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович, Какво е Малолактичната ферментация ?, Винени червени сортове, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Винен аромат от Асеновград, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, Пловдив става вино столица през ноември

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове