Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Най-популярните цитати на известни личности за виното

Най-популярните цитати на известни личности за виното

СПОДЕЛИ


Има много любители на виното по света, които с радост биха научили повече за мъдростта на народите свързана с тази божествена напитка. Ако и вие сте сред тях, тези цитати на известни личности за виното със сигурност ще ви доставят радост.

Разбира се, някои от тях може да ви изненадат и да ви накарат да се смеете, а други може да ви накарат да онемеете от почуда. Във всеки случай, знайте, че сред тях има истински перли на мъдростта, които ще се ‘просмучат’ в съзнанието ви. Те са толкова приятни за ухото както е самата напитка за небцето.

От Enjoy Valley Wines ни предлагат списък с най-популярните цитати за виното.

1. „Нищо предоставено ни от боговете не е по-величествено и по-ценно от виното“ – Платон, древногръцки философ, математик, ученик на Сократ, автор на философски диалози и основател наАтинската академия, която е първата институция за висше образование в Западния свят (около 427 г. пр.н.е.- около 347 г. пр.н.е.)

2. „Виното може да се счита с основание за най-здравословната и хигиенична напитка.“ – Луи Пастьор, френски химик и биолог, един от основоположниците на микробиологията (1822-1895).

3. „Виното в бутилката не утолява жаждата“ – Джордж Хърбърт, английски поет и оратор (1593-1633).

4. „Трябва винаги да има вино и общение, в противен случай сме загубени“ – Ан Феърбърн, австралийска поетеса и журналистка (1948-).

5. „Виното е част живота на човека от около седем хиляди години. Тя е единствената напитка, която захранва тялото, душата и духа на човека и в същото време стимулира ума“ – Робърт Мондави, водещ лозар от Калифорния, чиито технически подобрения и маркетингови стратегии донесли световно признание за вината от долината Напа в Калифорния (1913-2008).

6. „Виното е нещо като алкохолна напитка, която не разрушава, а обогатява живота; не нарушава но изяснява перспективата; не съблазнява освен по начин, който си струва човек да бъде съблазнен“ – Бил Ст. Джон, признат журналист по темата за виното от Chicago Tribune.

7. „Виното прави ежедневието по-лесно, по-малко забързано, с по-малко напрежение и повече толерантност“ – Бенджамин Франклин, американски общественик, учен, дипломат и изобретател, който е главният говорител на британските колонии в споровете с правителството на Великобритания в навечерието и по време на Американската революция и играе важна роля и в осигуряването на помощта на Франция за революцията, в признаването на независимостта на колониите от Великобритания и в създаването на Конституцията на САЩ. (1706-1790)

8. „Виното весели сърцето на човека, а радостта е майка на всички добродетели“ – Йохан Волфганг фон Гьоте, немски писател, поет, драматург, хуманист, учен, философ и политик, който в продължение на десет години е държавен министър във Ваймар (град в германската провинция Тюрингия) (1749-1832).

9. „Бутилката вино моли да бъде споделена, аз никога не съм срещал алчен винопиец“ – Клифтон Фадиман, американски интелектуалец, писател, редактор, радио и телевизионна личност (1904-1999).

10. „Храната, без вино е като ден без слънце“ – Антелме Брилат-Саварин, френски юрист и политик, който добил популярност като епикуреец и гастроном (1755-1826).

11. „Пиенето на хубаво вино с добра храна в добра компания е един от най-цивилизованите удоволствия на живота“ – Майкъл Броудбент, британски критик, писател и акционер на вино в качеството като Магистър на виното, известен специалист по дегустация на вина (1927-).

12. „Обичам всичко старо – старите приятели, старите времена, старите маниери, старите книги, старите вина.“ – Оливър Голдсмит, англо-ирландски писател, драматург и поет, представител на сантиментализма.

13. „Аз съм като старо вино. Към мен не посягат много често, но съм добре запазена.“ – Роуз Кенеди на 100-ния си рожден ден (американка, съпруга на бизнесмена Джоузеф Патрик Кенеди и майка на президента Джон Кенеди и на сенаторите Робърт Кенеди и Едуард (Тед) Кенеди, 1890-1995).

14. „Мъдростта не идва автоматично със старостта, това важи само за бръчките. Вярно е, някои вина стават по-хубави когато отлежат, но това важи само за тези направени от добро грозде“ – Абигейл Ван Бурен, литературен псевдоним на Полийн Филипс, създателката на популярната в САЩ рубрика "Скъпа Аби" (Dear Abby) и сестра-близначка на Епи Ледърър, водеща друга популярна в Северна Америка колонка „Питайте Ан Лендърс“ (Ask Ann Landers) (1918 -2013) .

15. „Пийте вино, а не етикети“ – Д-р Мейнард Америн, пионер-изследовател в отглеждането, ферментацията, и оценката на вино, чиято академична работа в Университета на Калифорния в Дейвис е международно призната (1911-1998).

16. „Бързо, донесете ми чаша вино, за да мога да си намокря съзнанието и да кажа нещо умно“ – Аристофан, древногръцки драматург, автор на комедии и един от най-ярките писатели на политическа сатира, известен и като „Бащата на комедията“, (около 446 пр.н.е.- около 385 пр.н.е).

17. „Един мъж ще стане красноречив, ако му дадете добро вино“ – Ралф Уолдо Емерсън, американски мислител и писател, чиято философска проза граничи с поезия, основоположник на движението трансцендентализъм; посветил живота си на борбата за утвърждаване на индивидуална свобода – днес считана за типична черта на американския характер и основно човешко право; ангажирал се с движението срещу робството и въпроса за женските права (1803-1882).

18. „Виното прави човека самодоволен, но не и по-приятен за останалите“ – Самуел Джонсън, английски поет, есеист, литературен критик и лексикограф, съставител на първия модерен Речник на английския език (1709 — 1784).

19. „Вкусът на виното е като деликатна поезия“ – Луи Пастьор, френски химик и биолог, един от основоположниците на микробиологията (1822-1895).

20. „Виното е бутилирана поезия“ – Виктор Юго, френски поет, белетрист, драматург, есеист, художник и общественик (1802—1885).

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ, WINE FEST BURGAS 2015 - Участници и билети, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, България може да бъде известна не само с ракия и вино, Стандартната бутилка за вино, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, DiVino.Taste 2016 поставя акцент върху регионалния характер на вината, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал, Разпознавате ли хубавото вино, Ако сънуваш вино, Rose - 2016 Orbelia Winery, Vestibule Wine Ambassador, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Как да разберем “Натуралните вина”, Divino.Taste 2015 отива далеч отвъд винената тема, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, Фалира доставчик на вино за милиардери, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Сира в бутилката, Вино, Храна и Туризъм 2017, НОВА КАТЕГОРИЯ ЗА СТАРИ ВИНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Класически картини пресъздадени с вино, Канадец прави вино от домати

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове