Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Най-популярните цитати на известни личности за виното

Най-популярните цитати на известни личности за виното

СПОДЕЛИ


Има много любители на виното по света, които с радост биха научили повече за мъдростта на народите свързана с тази божествена напитка. Ако и вие сте сред тях, тези цитати на известни личности за виното със сигурност ще ви доставят радост.

Разбира се, някои от тях може да ви изненадат и да ви накарат да се смеете, а други може да ви накарат да онемеете от почуда. Във всеки случай, знайте, че сред тях има истински перли на мъдростта, които ще се ‘просмучат’ в съзнанието ви. Те са толкова приятни за ухото както е самата напитка за небцето.

От Enjoy Valley Wines ни предлагат списък с най-популярните цитати за виното.

1. „Нищо предоставено ни от боговете не е по-величествено и по-ценно от виното“ – Платон, древногръцки философ, математик, ученик на Сократ, автор на философски диалози и основател наАтинската академия, която е първата институция за висше образование в Западния свят (около 427 г. пр.н.е.- около 347 г. пр.н.е.)

2. „Виното може да се счита с основание за най-здравословната и хигиенична напитка.“ – Луи Пастьор, френски химик и биолог, един от основоположниците на микробиологията (1822-1895).

3. „Виното в бутилката не утолява жаждата“ – Джордж Хърбърт, английски поет и оратор (1593-1633).

4. „Трябва винаги да има вино и общение, в противен случай сме загубени“ – Ан Феърбърн, австралийска поетеса и журналистка (1948-).

5. „Виното е част живота на човека от около седем хиляди години. Тя е единствената напитка, която захранва тялото, душата и духа на човека и в същото време стимулира ума“ – Робърт Мондави, водещ лозар от Калифорния, чиито технически подобрения и маркетингови стратегии донесли световно признание за вината от долината Напа в Калифорния (1913-2008).

6. „Виното е нещо като алкохолна напитка, която не разрушава, а обогатява живота; не нарушава но изяснява перспективата; не съблазнява освен по начин, който си струва човек да бъде съблазнен“ – Бил Ст. Джон, признат журналист по темата за виното от Chicago Tribune.

7. „Виното прави ежедневието по-лесно, по-малко забързано, с по-малко напрежение и повече толерантност“ – Бенджамин Франклин, американски общественик, учен, дипломат и изобретател, който е главният говорител на британските колонии в споровете с правителството на Великобритания в навечерието и по време на Американската революция и играе важна роля и в осигуряването на помощта на Франция за революцията, в признаването на независимостта на колониите от Великобритания и в създаването на Конституцията на САЩ. (1706-1790)

8. „Виното весели сърцето на човека, а радостта е майка на всички добродетели“ – Йохан Волфганг фон Гьоте, немски писател, поет, драматург, хуманист, учен, философ и политик, който в продължение на десет години е държавен министър във Ваймар (град в германската провинция Тюрингия) (1749-1832).

9. „Бутилката вино моли да бъде споделена, аз никога не съм срещал алчен винопиец“ – Клифтон Фадиман, американски интелектуалец, писател, редактор, радио и телевизионна личност (1904-1999).

10. „Храната, без вино е като ден без слънце“ – Антелме Брилат-Саварин, френски юрист и политик, който добил популярност като епикуреец и гастроном (1755-1826).

11. „Пиенето на хубаво вино с добра храна в добра компания е един от най-цивилизованите удоволствия на живота“ – Майкъл Броудбент, британски критик, писател и акционер на вино в качеството като Магистър на виното, известен специалист по дегустация на вина (1927-).

12. „Обичам всичко старо – старите приятели, старите времена, старите маниери, старите книги, старите вина.“ – Оливър Голдсмит, англо-ирландски писател, драматург и поет, представител на сантиментализма.

13. „Аз съм като старо вино. Към мен не посягат много често, но съм добре запазена.“ – Роуз Кенеди на 100-ния си рожден ден (американка, съпруга на бизнесмена Джоузеф Патрик Кенеди и майка на президента Джон Кенеди и на сенаторите Робърт Кенеди и Едуард (Тед) Кенеди, 1890-1995).

14. „Мъдростта не идва автоматично със старостта, това важи само за бръчките. Вярно е, някои вина стават по-хубави когато отлежат, но това важи само за тези направени от добро грозде“ – Абигейл Ван Бурен, литературен псевдоним на Полийн Филипс, създателката на популярната в САЩ рубрика "Скъпа Аби" (Dear Abby) и сестра-близначка на Епи Ледърър, водеща друга популярна в Северна Америка колонка „Питайте Ан Лендърс“ (Ask Ann Landers) (1918 -2013) .

15. „Пийте вино, а не етикети“ – Д-р Мейнард Америн, пионер-изследовател в отглеждането, ферментацията, и оценката на вино, чиято академична работа в Университета на Калифорния в Дейвис е международно призната (1911-1998).

16. „Бързо, донесете ми чаша вино, за да мога да си намокря съзнанието и да кажа нещо умно“ – Аристофан, древногръцки драматург, автор на комедии и един от най-ярките писатели на политическа сатира, известен и като „Бащата на комедията“, (около 446 пр.н.е.- около 385 пр.н.е).

17. „Един мъж ще стане красноречив, ако му дадете добро вино“ – Ралф Уолдо Емерсън, американски мислител и писател, чиято философска проза граничи с поезия, основоположник на движението трансцендентализъм; посветил живота си на борбата за утвърждаване на индивидуална свобода – днес считана за типична черта на американския характер и основно човешко право; ангажирал се с движението срещу робството и въпроса за женските права (1803-1882).

18. „Виното прави човека самодоволен, но не и по-приятен за останалите“ – Самуел Джонсън, английски поет, есеист, литературен критик и лексикограф, съставител на първия модерен Речник на английския език (1709 — 1784).

19. „Вкусът на виното е като деликатна поезия“ – Луи Пастьор, френски химик и биолог, един от основоположниците на микробиологията (1822-1895).

20. „Виното е бутилирана поезия“ – Виктор Юго, френски поет, белетрист, драматург, есеист, художник и общественик (1802—1885).

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Продукти на "Домейн Менада" серия Дамена, 4 признака, че сме алергични към вино, Златните ритони от „Винария 2016“ представи на специална дегустация сомелиер No 1 на България за 2012 година Вихрен Велков, ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ, Melnik 55 - Libera Estate 2015, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, DiVino.Taste 2016 поставя акцент върху регионалния характер на вината, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Какво е тероар ?, Отновo е време за DiVino.Taste!, 25 произведения от коркови тапи, Бъчвата като мебел и аксесоар, Винен уикенд 2013, Как старее виното, Евкалипт или боровинка; шоколад или ванилия?, TCHERGA 10* Red 2013 - Домейн Менада, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Tragata 2013 - Cabernet Sauvignon - Sopot Winery, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Мидалидаре Естейт, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Пловдив стана първия град с винен тур в България, 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това....., Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове