Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия

Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия

СПОДЕЛИПреди няколко месеца писах за серията „FACES“ на Лидио Караро, която бе избрана за официално вино за световното първенство по футбол в Бразилия 2014, като някои от конкурентите и бяха доста именити производители (Конча и Торо да речем). Ето и малко информация за вината от серията. Червеното вино е купаж от 11 сорта, като идеята е всеки сорт да съответства на играч от отборите по футбол. И така в атака, с най-голямо процентно съдържание и най-осезаеми в купажа са Каберне Совиньон и Мерло (50% ). На средната линия са Теролдего, Турига Насионал, Темпранийо и Пино Ноар, създаващи комплексни ароматно-вкусови усещания, като синя слива, малина, теменужки и шоколад. В защита играят Танат, Небиоло, Анчелота и Аликант Буше, отговорни за цялостната структура на купажа. На вратата е Малбек- гарантиращ незабравим послевкус.

Бялото вино от серията е купаж от Мускат, Италиански Ризлинг и Шардоне, а розето е Пино Ноар, Мерло и Турига Насионал. Серията се състои от 600 000 бутилки и се радва на голям успех в Америка, Европа и Азия.
Източник: novinaria.com

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Terra Tangra Winery, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, София се превръща отново в столица на българското вино!, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., Вино и стил - еп.5, Бяло вино и риба?, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Expressions Misket & Muscat 2015 - Via Verde, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, За сиренето и виното, На Трапезата на Wine & Food Society, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Бъчвата като мебел и аксесоар, Как да бутилираме виното?, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Виното - характеристика и особености, Slow Food гостува на DiVino.Taste, България може да бъде известна не само с ракия и вино, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015, “Дефиле на младото вино” 2017, Етикети за вино / Wine labels, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Топ 10 на джаджите за любители на вино, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове