Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Змийско вино спира косопада, вдига самолета

Змийско вино спира косопада, вдига самолета


Отровата на влечугото в оризовия еликсир за няколко месеца става цяр

Не всеки ще се престраши да опита виетнамско оризово вино. Прави се в съд със затворена в него кобра.

Напитката е на почит по кръчмите в Ханой. Там се кълнат, че не създава никаква
опасност за здравето и живота, стига да не бързаш да я опиташ малко след като е бутилирана. Тя дава мъдрост и дълголетие, цери косопад и “вдига самолета”.

На виетнамските винари може да се вярва, тъй като правят змийско вино от векове. Най-важната съставка, като изключим виното, без която формулата е неосъществима, е цяла змия. Тя трябва да е силно отровна.

Умъртвяват я и я слагат в голямо шише с оризово вино и подправки. За няколко месеца змийската отрова губи активност заради етанола. Тя е на протеинова основа и спиртът я неутрализира.

Източник: 24chasa.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “Златната изба” на финалната права, Bergule - Розе Мелник 55 2012 Вила Мелник, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, Aureos Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery, Продукти на Вила Мелник: „Aplauz”, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Пандизчии правят бяло вино, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Коркът остава във виното, Най-популярните бели вина, Кино и вино на "София филм фест", Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, Сира в бутилката, Италианският списък, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд, Как да разчетеш етикета на шампанското, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., Тероар - еп.5, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, Кулинарно кино с гурме вечери, Защо да хапваме грозде, Виното помага и на бъбреците, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Брой 13 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Как да избираме вино по празниците

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове