Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Още едно вино създадено от музиканти

Още едно вино създадено от музиканти

СПОДЕЛИЕдин от съоснователите на Американската арт-пънк-ню уейв група Дево, които винаги са разчупвали рамките на традиционното, направи свой собствен бранд вино наречен „50 на 50“. Джералд Касал от фен на виното се превърна в собственик и майстор винар на винарната 50 на 50 в Wooden Valley Напа , Калифорния. 35 години след дебютният албум на Дево, Freedom of Choice, на бял свят излезе и първото вино от другата страст на музиканта – Пино Ноар. Касал обяснява, че това е нормална стъпка в неговият живот и както от фен на музиката в един момент той започва да прави такава, така станало и със виното. За разлика от многото други музиканти които имат собствен бранд вино, Касал е един от главните майстори на двете дебютни вина на избата – „50 на 50“ Пино Ноар 2012 и розе от Пино Ноар “50 на 50“, 2013.

Гроздето за червеното вино е брано на 6-ти октомври в масиви в Сонома Коуст и прекарва единадесет месеца в барици от Френски дъб и още допълнително половин година в бутилка, преди да излезе на пазара. Направено е от две различни клонировки на сорта Пино Ноар и името на виното идва от пропорцията при блендирането на ферментиралите по отделно вина от Пино.

Дево правиха (още творят) невероятна музика, да видим какво се е получило от виното им.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

На Трапезата на Wine & Food Society, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Гроздовите семки са извор на здраве, 5 магазинa за вино които ще ви изумят, Divino magazine - Брой 4, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Какво е тероар ?, Rose - 2016 Orbelia Winery, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018, A Good Year Cuvee 2014 - Medi Valley, 24-членно жури ще оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2017, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, Coravin- иновативна джаджа, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме, Един следобед с Михаил Марковски и сомелиерите на България, 25 произведения от коркови тапи, САЛОН НА ВИНОТО 2017, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ, Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове