Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Виното издава характера на човека

Виното издава характера на човекаПиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора, но любителите на бяло вино са по-практични, показва британско изследване.

То установило, че могат да се направят изводи за човека въз основа на любимата му напитка. Хората, които предпочитат чаша червено вино са амбициозни и предприемчиви, а предпочитащите бяло вино са по-спокойни и безгрижни. Любителите на розе са безспорните крале и кралици на социалните мрежи, посещаващи сайтове като Фейсбук много пъти всеки ден.
Пиещите червено вино е по-вероятно да са добре образовани, да са женени и да пият по-често от тези, които предпочитат бяло вино или розе. Любителите на бялото вино са домашари, които предпочитат ваканция в родината си, и са доволни от позицията си в професионалната йерархия.
Говорител на списание "Френч Уайнс уит Стайл", което поръчало изследването, заяви: "Казват, че можеш да разбереш много за даден човек от любимата му напитка и изглежда, че това е вярно, когато говорим за вина. От изследването става ясно, че хората с определени черти на характера са привлечени от определени видове вина".

В изследването участвали 2000 души, които били подложени на цялостен анализ - от доходите до перспективите за кариера и чертите от характера. Над половината от пиещите червено вино имат висше образование и обичайно печелят между 40 000-45 000 паунда на година. И макар 81% от участниците да са щастливи от настоящата си работа, 65% продължават да има високи амбиции и искат да се издигнат в йерархията.
За сравнение любителите на бялото вино печелят между 25 000 и 30 000 паунда на година, като едва 43% имат висше образование. Повечето от тях не са особено заинтересовани от професионален растеж, като две трети признават, че не са много амбициозни. 55% от почитателите на розето са напуснали училище на 18-годишна възраст и печелят средно около 30 000 паунда на година. Те са щастливи във връзка без брак и харесват социалните мрежи.
Освен че са най-богатият слой от обществото, пиещите червено вино е най-вероятно да са щастливо женени, а 86% казват, че са доволни от състоянието на връзката си. Пиещите бяло вино е по-малко вероятно да са женени, но 85% от необвързаните казват, че са щастливи от този статут.
За да опишат себе си, любителите на червеното вино използват предимно думи като уверен, спокоен, силен и интелигентен. Пиещите бяло вино обикновено казват, че са практични, стеснителни, спокойни и сдържани. Почитателите на розето се определят като шумни, топли и очарователни.
Любителите на червеното вино пият средно по четири чаши седмично, почитателите на бялото вино поглъщат по три чаши, а пиещите розе - само по две чаши на седмица.

Източник: dnesplus.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

И бялото вино е полезно за сърцето?, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема, Как да комбинираме вино и салата, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Вино и стил - еп.5, DiVino.Taste 2016 поставя акцент върху регионалния характер на вината, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, Coravin- иновативна джаджа, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Вила Мелник, Как да се избавим от излишните килограми, Divino magazine - брой 3, Synergy 2011 Charonnay & Viognier - Midalidare Estate, Топ 10 на най – скъпите вина в света, Оранжево вино - същност, производство и консумация, Le Rose 2015 - Katarzyna Estate, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Отновo е време за DiVino.Taste!, Как да се насладим на истинското вино, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Тера Тангра - Black Label, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, За сиренето и виното, Как говори цветът на виното, Розе - Малката Звезда 2012, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, Натюрморт за начинаещи дегустатори

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове