Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Виното издава характера на човека

Виното издава характера на човекаПиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора, но любителите на бяло вино са по-практични, показва британско изследване.

То установило, че могат да се направят изводи за човека въз основа на любимата му напитка. Хората, които предпочитат чаша червено вино са амбициозни и предприемчиви, а предпочитащите бяло вино са по-спокойни и безгрижни. Любителите на розе са безспорните крале и кралици на социалните мрежи, посещаващи сайтове като Фейсбук много пъти всеки ден.
Пиещите червено вино е по-вероятно да са добре образовани, да са женени и да пият по-често от тези, които предпочитат бяло вино или розе. Любителите на бялото вино са домашари, които предпочитат ваканция в родината си, и са доволни от позицията си в професионалната йерархия.
Говорител на списание "Френч Уайнс уит Стайл", което поръчало изследването, заяви: "Казват, че можеш да разбереш много за даден човек от любимата му напитка и изглежда, че това е вярно, когато говорим за вина. От изследването става ясно, че хората с определени черти на характера са привлечени от определени видове вина".

В изследването участвали 2000 души, които били подложени на цялостен анализ - от доходите до перспективите за кариера и чертите от характера. Над половината от пиещите червено вино имат висше образование и обичайно печелят между 40 000-45 000 паунда на година. И макар 81% от участниците да са щастливи от настоящата си работа, 65% продължават да има високи амбиции и искат да се издигнат в йерархията.
За сравнение любителите на бялото вино печелят между 25 000 и 30 000 паунда на година, като едва 43% имат висше образование. Повечето от тях не са особено заинтересовани от професионален растеж, като две трети признават, че не са много амбициозни. 55% от почитателите на розето са напуснали училище на 18-годишна възраст и печелят средно около 30 000 паунда на година. Те са щастливи във връзка без брак и харесват социалните мрежи.
Освен че са най-богатият слой от обществото, пиещите червено вино е най-вероятно да са щастливо женени, а 86% казват, че са доволни от състоянието на връзката си. Пиещите бяло вино е по-малко вероятно да са женени, но 85% от необвързаните казват, че са щастливи от този статут.
За да опишат себе си, любителите на червеното вино използват предимно думи като уверен, спокоен, силен и интелигентен. Пиещите бяло вино обикновено казват, че са практични, стеснителни, спокойни и сдържани. Почитателите на розето се определят като шумни, топли и очарователни.
Любителите на червеното вино пият средно по четири чаши седмично, почитателите на бялото вино поглъщат по три чаши, а пиещите розе - само по две чаши на седмица.

Източник: dnesplus.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, Ден на виното на река Дунав, Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив, Вино и стил - еп.6, VINOAR - Organic Aronia, 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", Виното не вреди на бременността, Midalidare ROCK in the wine valley, ПРОГРАМА НА 7-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ЕНОЛОГИЧЕН СЕМИНАР ЕНОФОРУМ БЪЛГАРИЯ 2016, Кратък урок за ароматите във виното, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира", Легендите за чукането с чаши, Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІV Бургаски фестивал на виното, Винен уикенд 2013, Slow Food гостува на DiVino.Taste, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Creative wine arts - част 1, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове