Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Виното издава характера на човека

Виното издава характера на човекаПиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора, но любителите на бяло вино са по-практични, показва британско изследване.

То установило, че могат да се направят изводи за човека въз основа на любимата му напитка. Хората, които предпочитат чаша червено вино са амбициозни и предприемчиви, а предпочитащите бяло вино са по-спокойни и безгрижни. Любителите на розе са безспорните крале и кралици на социалните мрежи, посещаващи сайтове като Фейсбук много пъти всеки ден.
Пиещите червено вино е по-вероятно да са добре образовани, да са женени и да пият по-често от тези, които предпочитат бяло вино или розе. Любителите на бялото вино са домашари, които предпочитат ваканция в родината си, и са доволни от позицията си в професионалната йерархия.
Говорител на списание "Френч Уайнс уит Стайл", което поръчало изследването, заяви: "Казват, че можеш да разбереш много за даден човек от любимата му напитка и изглежда, че това е вярно, когато говорим за вина. От изследването става ясно, че хората с определени черти на характера са привлечени от определени видове вина".

В изследването участвали 2000 души, които били подложени на цялостен анализ - от доходите до перспективите за кариера и чертите от характера. Над половината от пиещите червено вино имат висше образование и обичайно печелят между 40 000-45 000 паунда на година. И макар 81% от участниците да са щастливи от настоящата си работа, 65% продължават да има високи амбиции и искат да се издигнат в йерархията.
За сравнение любителите на бялото вино печелят между 25 000 и 30 000 паунда на година, като едва 43% имат висше образование. Повечето от тях не са особено заинтересовани от професионален растеж, като две трети признават, че не са много амбициозни. 55% от почитателите на розето са напуснали училище на 18-годишна възраст и печелят средно около 30 000 паунда на година. Те са щастливи във връзка без брак и харесват социалните мрежи.
Освен че са най-богатият слой от обществото, пиещите червено вино е най-вероятно да са щастливо женени, а 86% казват, че са доволни от състоянието на връзката си. Пиещите бяло вино е по-малко вероятно да са женени, но 85% от необвързаните казват, че са щастливи от този статут.
За да опишат себе си, любителите на червеното вино използват предимно думи като уверен, спокоен, силен и интелигентен. Пиещите бяло вино обикновено казват, че са практични, стеснителни, спокойни и сдържани. Почитателите на розето се определят като шумни, топли и очарователни.
Любителите на червеното вино пият средно по четири чаши седмично, почитателите на бялото вино поглъщат по три чаши, а пиещите розе - само по две чаши на седмица.

Източник: dnesplus.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Приятели и посланици на българското виното в Лондон, 35 оригинални етикети за вино, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, Белите блендове на България - игра на въображението, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, Вила Мелник, 10 причини да станете любител на виното, Уникална винарска изба, Дефиле „Вино и гурме“ 2018, K7 2015 - Balar Wines, Aplauz - Мелник 55 Резерва 2011 Вила Мелник, Red Cuvee 2015 - Four Friends, Отново е време за празника DiVino.Taste !, Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018, Десерти и сладки вина - неустоима комбинация, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Какво да направим с неизпитото вино?, Серия SPANCHA 2016 - Rupel Winery, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Колекционирането на вино като инвестиция, Two Rivers Chardonnay Barrique 2014 - Gulbanis Wine, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Какво е Малолактичната ферментация ?

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове