Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Виното издава характера на човека

Виното издава характера на човекаПиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора, но любителите на бяло вино са по-практични, показва британско изследване.

То установило, че могат да се направят изводи за човека въз основа на любимата му напитка. Хората, които предпочитат чаша червено вино са амбициозни и предприемчиви, а предпочитащите бяло вино са по-спокойни и безгрижни. Любителите на розе са безспорните крале и кралици на социалните мрежи, посещаващи сайтове като Фейсбук много пъти всеки ден.
Пиещите червено вино е по-вероятно да са добре образовани, да са женени и да пият по-често от тези, които предпочитат бяло вино или розе. Любителите на бялото вино са домашари, които предпочитат ваканция в родината си, и са доволни от позицията си в професионалната йерархия.
Говорител на списание "Френч Уайнс уит Стайл", което поръчало изследването, заяви: "Казват, че можеш да разбереш много за даден човек от любимата му напитка и изглежда, че това е вярно, когато говорим за вина. От изследването става ясно, че хората с определени черти на характера са привлечени от определени видове вина".

В изследването участвали 2000 души, които били подложени на цялостен анализ - от доходите до перспективите за кариера и чертите от характера. Над половината от пиещите червено вино имат висше образование и обичайно печелят между 40 000-45 000 паунда на година. И макар 81% от участниците да са щастливи от настоящата си работа, 65% продължават да има високи амбиции и искат да се издигнат в йерархията.
За сравнение любителите на бялото вино печелят между 25 000 и 30 000 паунда на година, като едва 43% имат висше образование. Повечето от тях не са особено заинтересовани от професионален растеж, като две трети признават, че не са много амбициозни. 55% от почитателите на розето са напуснали училище на 18-годишна възраст и печелят средно около 30 000 паунда на година. Те са щастливи във връзка без брак и харесват социалните мрежи.
Освен че са най-богатият слой от обществото, пиещите червено вино е най-вероятно да са щастливо женени, а 86% казват, че са доволни от състоянието на връзката си. Пиещите бяло вино е по-малко вероятно да са женени, но 85% от необвързаните казват, че са щастливи от този статут.
За да опишат себе си, любителите на червеното вино използват предимно думи като уверен, спокоен, силен и интелигентен. Пиещите бяло вино обикновено казват, че са практични, стеснителни, спокойни и сдържани. Почитателите на розето се определят като шумни, топли и очарователни.
Любителите на червеното вино пият средно по четири чаши седмично, почитателите на бялото вино поглъщат по три чаши, а пиещите розе - само по две чаши на седмица.

Източник: dnesplus.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, Какво вино за кое сирене е подходящо, Бутилките от вино в двора и градината, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Специалисти от над 50 страни в света проявяват интерес към България, Discover.Vino - Другата Европа, Lenea Rose 2016 - Domain Marash, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Summer.Taste ПРОСЕКО И ЗЕХТИН – лятно, ароматно и вдъхновяващо, Отновo е време за DiVino.Taste!, Angel - Syrah & Merlot 2014 - Angel's Estate, Дом на виното в София, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", DiVino определи най-добрите вина за 2014, Angel's Estate Rose 2016, Лошата реколта вдига продажбите на бутилирано вино, Discover.Vino представя специалните вина!, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Пандизчии правят бяло вино, Soli Rose 2016 - Edoardo Miroglio, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ, Как да се ориентираме на винения пазар, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Кой пие най-много вино по света, Пловдив стана първия град с винен тур в България, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Защо виното се съхранява в бъчви?

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове