Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Виното издава характера на човека

Виното издава характера на човекаПиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора, но любителите на бяло вино са по-практични, показва британско изследване.

То установило, че могат да се направят изводи за човека въз основа на любимата му напитка. Хората, които предпочитат чаша червено вино са амбициозни и предприемчиви, а предпочитащите бяло вино са по-спокойни и безгрижни. Любителите на розе са безспорните крале и кралици на социалните мрежи, посещаващи сайтове като Фейсбук много пъти всеки ден.
Пиещите червено вино е по-вероятно да са добре образовани, да са женени и да пият по-често от тези, които предпочитат бяло вино или розе. Любителите на бялото вино са домашари, които предпочитат ваканция в родината си, и са доволни от позицията си в професионалната йерархия.
Говорител на списание "Френч Уайнс уит Стайл", което поръчало изследването, заяви: "Казват, че можеш да разбереш много за даден човек от любимата му напитка и изглежда, че това е вярно, когато говорим за вина. От изследването става ясно, че хората с определени черти на характера са привлечени от определени видове вина".

В изследването участвали 2000 души, които били подложени на цялостен анализ - от доходите до перспективите за кариера и чертите от характера. Над половината от пиещите червено вино имат висше образование и обичайно печелят между 40 000-45 000 паунда на година. И макар 81% от участниците да са щастливи от настоящата си работа, 65% продължават да има високи амбиции и искат да се издигнат в йерархията.
За сравнение любителите на бялото вино печелят между 25 000 и 30 000 паунда на година, като едва 43% имат висше образование. Повечето от тях не са особено заинтересовани от професионален растеж, като две трети признават, че не са много амбициозни. 55% от почитателите на розето са напуснали училище на 18-годишна възраст и печелят средно около 30 000 паунда на година. Те са щастливи във връзка без брак и харесват социалните мрежи.
Освен че са най-богатият слой от обществото, пиещите червено вино е най-вероятно да са щастливо женени, а 86% казват, че са доволни от състоянието на връзката си. Пиещите бяло вино е по-малко вероятно да са женени, но 85% от необвързаните казват, че са щастливи от този статут.
За да опишат себе си, любителите на червеното вино използват предимно думи като уверен, спокоен, силен и интелигентен. Пиещите бяло вино обикновено казват, че са практични, стеснителни, спокойни и сдържани. Почитателите на розето се определят като шумни, топли и очарователни.
Любителите на червеното вино пият средно по четири чаши седмично, почитателите на бялото вино поглъщат по три чаши, а пиещите розе - само по две чаши на седмица.

Източник: dnesplus.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Белите блендове на България - игра на въображението, Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!, Оранжево вино - същност, производство и консумация, Уникална винарска изба, Бутилиране на вино в домашни условия, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Как да бутилираме виното?, Едно фино, моля!, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Храни за вино и вино за храната, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Дефиле на младото вино 2016, Евкалипт или боровинка; шоколад или ванилия?, Винената бутилка, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, Презентации и майсторски класове на Discover.Vino World 2017, Поляци търсят наши изби за създаване на нови брандове, Продукти на Вила Мелник: „Aplauz”, Приключения по пътя на божолето, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, WINE FEST BURGAS 2015 - Участници и билети, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, Creative wine arts - част 1, Препоръки за здраве с грозде и вино, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Ранна мелнишка лоза, Bergule Viognier 2012 - Villa Melnik, Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, Вионие Ейнджъл - Анжелус Естейт 2014 / Angel Viognier - Angelus Estate 2014, Вино и майсторлъшки мезета превземат Мелник, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, 16 класически шардонета от Шабли, Най-популярните цитати на известни личности за виното

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове