Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Как да избираме вино по празниците

Как да избираме вино по празниците

СПОДЕЛИПрез цялата година, но особено по празниците по магазините има разнообразие от хиляди видове вина. Покрай Коледно-новогодишните празници се закупуват промишлени количества от ароматната течност. Добрите познавачи и ценители преценяват с лекота кое вино е подходящо за съответния празник. За останалите любители на виното можем да препоръчаме стандартни техники как да подберат наистина добро вино.

Ако не знаете много за вината, не се хвърляйте да избирате по цена или дизайн на бутилката. Отделете време, за да съберете информация. Част от нея се съдържа върху етикета. Ако избирате вино от FrenchWine.bg има подробно описание на всяко вино. Какво ви трябва?

- Година на производство – колкото по-отлежало е виното, толкова вкусът му е по-наситен и става все по-хубаво;

- Произход на виното;

- Дали е брано на ръка;

- Реколта;

- Вид на виното – червено, бяло, розе, био, пенливо;

- Категория – трапезно, регионално, качествено;

- Производител или фирмата, която го бутилира;

- Обем на опаковката;

- Съдържание на алкохол.

- Цена – тя не е показател за качество, зависи от търсенето и от комплексни фактори, изброени по-горе;

- Вкус – ако ви се предоставя възможност, опитайте виното, преди да го закупите. Правилото е: колкото по-дълго се запази вкусът в устата ви, толкова е по-качествено виното.

Следващото нещо, което е необходимо да направите, е да проверите кое вино е подходящо за храната, която смятате да приготвяте по празниците. Виното допълва различните храни. Червеното е подходящо за месо, а бялото за риба и пилешко.

Важно е да купувате вино от утвърдени производители, за да предотвратите рисковете за здравето си и това на вашето семейство и гости. Винаги избирайте бутилка с коркова тапа или винт, но никога с капачка от синтетичен корк.

Сервирайте виното с подходяща температура – между 16 и 18 градуса.

И не на последно място – насладете се на направения от вас добър избор и го споделете с приятели.

Източник: frenchwine.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Защо французите получават рядко инфаркт?, Ethno Chardonnay 2010, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Black Label Cabernet Sauvignon 2015 - Terra Tangra, Debut Red 2014 - Via Verde, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Angel's Estate Rose 2016, 16 класически шардонета от Шабли, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, Кратък урок за ароматите във виното, Приключения по пътя на божолето, Divino.Taste 2015 отива далеч отвъд винената тема, Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, Как да си гледате на… вино?, 10x - Въпрос на нос, Винарски изби се превръщат в туристически атракции, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА гр. Варна 2015, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, "Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят, Храни за вино и вино за храната, Соаве - Виното на Данте, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята, 12 от най-впечатляващите винарни по света, Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!, Пандизчии правят бяло вино, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Младото вино отново на Дефиле в Пловдив, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, DiVino.Taste 2013

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове