Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура

Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура

СПОДЕЛИWiFo е първият форум за вино (wine) и храна (food) в България, организиран от Гурме Пъблишинг и РОЙ Комюникейшън. С ъбитието ще се проведе тази събота, 12 април от 11:00 часа в Sopharma Business Towers.

Убедени сме, че ще създадете нови приятелства с хора, за които добрата храна и вино са както наслада за сетивата, така и цяла философия. На WiFo ще имате възможността да споделите своя ентусиазъм и страст с други, които мислят като вас.
Поканени са 12 любители и професионалисти в кулинарната и винена култура, които ще споделят своите идеи и преживявания свързани с хубавото вино и добрата храна.Представяме ви трима от тях : учител, режисьор и актьор. Вижте кои са:

Цонка Димитрова
е учител и заедно със съпруга си правят прославеното зелено сирене от с. Черни Вит. На WiFo тя ще говори за възпитанието на вкуса към добрата храна и традициите. Ето какво споделя за себе си: "Обичам професията си и мисля, че мога да дам на децата много повече от знания по предмета, който преподавам.
Смятам, че е важно те да помнят и почитат корените си, да познават и пазят традициите – не само в музиката и словесния фолклор, но и в храната.
Обичам да пътувам, да откривам нови места, вкусове и хора, с които да ги споделям. За жалост светът твърде бързо се развива и техногизира и тези съкровища са на изчезване. Затова, заедно със семейството ми, сме приели за своя мисия откриването и съхраняването на скрити, забравени или добре пазени кулинарни предизвикателства."

Светльо Овчаров
"По професия съм режисьор, по занятие – преподавател в НАТФИЗ, професор. Направил съм около 30 филма. Ежедневието ме е срещало с такива професори, че ме хваща срам. Затова предпочитам да казвам, че съм учител. Последно го казах на един катаджия.
Мързелив съм. Обичам да гледам как мърдат листата на ореха под прозореца ми. Как вали дъжд и капките правят колелета в локвите. Възхищавам се на търпението и последователността на котката да се „мие” от врата до опашката. Ставам в пет. Лягам около дванайсет. Трябва да се работи.
Заедно с двама приятели направихме кулинарната „Фиеста ТВ”. Като започвахме, не си давахме сметка какво напрежение изисква това начинание. Искахме да градим кулинарна и винена култура. И ако можем да изкараме някой лев. В първите две неща успяхме."

Тони Карабашев
Тони е актьор, занимава със импровизационен театър. Изявява се като “малка брънка” от голямата група на “ХаХаХа ИмПро” и отскоро се е потопил и в документалния театър. Като цяло се смее, по-малко плаче. Иска да има повече време за глупости. Обича да готви. Не винаги му се получава, но това не го притеснява. Каквото и да си забърка, накрая си го изяжда. Опитва се да следва това и в живота. Неговата импровизация в края на лекциите ще даде неформален поглед върху виното, храната и емоциите, които предизвикват.

Форматът WIFO включва презентации на лекторите в рамките на 15 минути, след което ще има 10 минути за въпроси и отговори . Ще имате възможност също да опитате вкусни гурме продукти, подробности за тях може да намерите на wifo.bg.

Билети може да закупите от http://vintageclub.bg .

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2011 Вила мелник, Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия, Пловдив става вино столица през ноември, Whisky, Rum & Wine 2018, Бутилките от вино в двора и градината, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, България спечели 44 медала от „Световното по вино“, Каква чаша да изберем ?, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Винени червени сортове, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, Divino magazine - брой 6, Машина превръща водата във вино за три дни, Обзор на Августиада 2015, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Топ 10 на джаджите за любители на вино, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Шато Копса, 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това....., Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, Обстановката променя вкуса на виното, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Хит в Дубай: Безалкохолно вино с 24-каратово злато, Агнешко: с розе или червено?, За пръв път в България бе представен Маутай, китайската национална напитка, Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, Български совиньон блан, реколта 2012, Домейн Менада, Винарска Изба Тера Тангра

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове