Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура

Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура

СПОДЕЛИWiFo е първият форум за вино (wine) и храна (food) в България, организиран от Гурме Пъблишинг и РОЙ Комюникейшън. С ъбитието ще се проведе тази събота, 12 април от 11:00 часа в Sopharma Business Towers.

Убедени сме, че ще създадете нови приятелства с хора, за които добрата храна и вино са както наслада за сетивата, така и цяла философия. На WiFo ще имате възможността да споделите своя ентусиазъм и страст с други, които мислят като вас.
Поканени са 12 любители и професионалисти в кулинарната и винена култура, които ще споделят своите идеи и преживявания свързани с хубавото вино и добрата храна.Представяме ви трима от тях : учител, режисьор и актьор. Вижте кои са:

Цонка Димитрова
е учител и заедно със съпруга си правят прославеното зелено сирене от с. Черни Вит. На WiFo тя ще говори за възпитанието на вкуса към добрата храна и традициите. Ето какво споделя за себе си: "Обичам професията си и мисля, че мога да дам на децата много повече от знания по предмета, който преподавам.
Смятам, че е важно те да помнят и почитат корените си, да познават и пазят традициите – не само в музиката и словесния фолклор, но и в храната.
Обичам да пътувам, да откривам нови места, вкусове и хора, с които да ги споделям. За жалост светът твърде бързо се развива и техногизира и тези съкровища са на изчезване. Затова, заедно със семейството ми, сме приели за своя мисия откриването и съхраняването на скрити, забравени или добре пазени кулинарни предизвикателства."

Светльо Овчаров
"По професия съм режисьор, по занятие – преподавател в НАТФИЗ, професор. Направил съм около 30 филма. Ежедневието ме е срещало с такива професори, че ме хваща срам. Затова предпочитам да казвам, че съм учител. Последно го казах на един катаджия.
Мързелив съм. Обичам да гледам как мърдат листата на ореха под прозореца ми. Как вали дъжд и капките правят колелета в локвите. Възхищавам се на търпението и последователността на котката да се „мие” от врата до опашката. Ставам в пет. Лягам около дванайсет. Трябва да се работи.
Заедно с двама приятели направихме кулинарната „Фиеста ТВ”. Като започвахме, не си давахме сметка какво напрежение изисква това начинание. Искахме да градим кулинарна и винена култура. И ако можем да изкараме някой лев. В първите две неща успяхме."

Тони Карабашев
Тони е актьор, занимава със импровизационен театър. Изявява се като “малка брънка” от голямата група на “ХаХаХа ИмПро” и отскоро се е потопил и в документалния театър. Като цяло се смее, по-малко плаче. Иска да има повече време за глупости. Обича да готви. Не винаги му се получава, но това не го притеснява. Каквото и да си забърка, накрая си го изяжда. Опитва се да следва това и в живота. Неговата импровизация в края на лекциите ще даде неформален поглед върху виното, храната и емоциите, които предизвикват.

Форматът WIFO включва презентации на лекторите в рамките на 15 минути, след което ще има 10 минути за въпроси и отговори . Ще имате възможност също да опитате вкусни гурме продукти, подробности за тях може да намерите на wifo.bg.

Билети може да закупите от http://vintageclub.bg .

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Gomotartzi - Cabernet Sauvignon & Syrah 2013 - Bononia Estate, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, Винарска изба “Манастира”, 4 Season winter 2013 Villa Yustina, Как да съхраняваме виното, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, Вино и майсторлъшки мезета превземат Мелник, Разрешено ли е виното по време на пости ?, Kera Tamara Chardonnay 2013 Maryan Winery, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Хайде на училище…по бира!, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Десертни червени сортове, Препоръки за здраве с грозде и вино, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Cor Caroli Mavrud 2014 - Afuziv Winery, Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Angel's Estate Rose 2016, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Mundus Vini даде 14 медала на български вина на лятната дегустационна сесия, Колекционерите на вино се насочват към портото, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Отновo е време за DiVino.Taste!, Музиката променя аромата и плътността на виното, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, Айсвайн или "Ледено вино", Фондю и вино

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове