Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура

Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура

СПОДЕЛИWiFo е първият форум за вино (wine) и храна (food) в България, организиран от Гурме Пъблишинг и РОЙ Комюникейшън. С ъбитието ще се проведе тази събота, 12 април от 11:00 часа в Sopharma Business Towers.

Убедени сме, че ще създадете нови приятелства с хора, за които добрата храна и вино са както наслада за сетивата, така и цяла философия. На WiFo ще имате възможността да споделите своя ентусиазъм и страст с други, които мислят като вас.
Поканени са 12 любители и професионалисти в кулинарната и винена култура, които ще споделят своите идеи и преживявания свързани с хубавото вино и добрата храна.Представяме ви трима от тях : учител, режисьор и актьор. Вижте кои са:

Цонка Димитрова
е учител и заедно със съпруга си правят прославеното зелено сирене от с. Черни Вит. На WiFo тя ще говори за възпитанието на вкуса към добрата храна и традициите. Ето какво споделя за себе си: "Обичам професията си и мисля, че мога да дам на децата много повече от знания по предмета, който преподавам.
Смятам, че е важно те да помнят и почитат корените си, да познават и пазят традициите – не само в музиката и словесния фолклор, но и в храната.
Обичам да пътувам, да откривам нови места, вкусове и хора, с които да ги споделям. За жалост светът твърде бързо се развива и техногизира и тези съкровища са на изчезване. Затова, заедно със семейството ми, сме приели за своя мисия откриването и съхраняването на скрити, забравени или добре пазени кулинарни предизвикателства."

Светльо Овчаров
"По професия съм режисьор, по занятие – преподавател в НАТФИЗ, професор. Направил съм около 30 филма. Ежедневието ме е срещало с такива професори, че ме хваща срам. Затова предпочитам да казвам, че съм учител. Последно го казах на един катаджия.
Мързелив съм. Обичам да гледам как мърдат листата на ореха под прозореца ми. Как вали дъжд и капките правят колелета в локвите. Възхищавам се на търпението и последователността на котката да се „мие” от врата до опашката. Ставам в пет. Лягам около дванайсет. Трябва да се работи.
Заедно с двама приятели направихме кулинарната „Фиеста ТВ”. Като започвахме, не си давахме сметка какво напрежение изисква това начинание. Искахме да градим кулинарна и винена култура. И ако можем да изкараме някой лев. В първите две неща успяхме."

Тони Карабашев
Тони е актьор, занимава със импровизационен театър. Изявява се като “малка брънка” от голямата група на “ХаХаХа ИмПро” и отскоро се е потопил и в документалния театър. Като цяло се смее, по-малко плаче. Иска да има повече време за глупости. Обича да готви. Не винаги му се получава, но това не го притеснява. Каквото и да си забърка, накрая си го изяжда. Опитва се да следва това и в живота. Неговата импровизация в края на лекциите ще даде неформален поглед върху виното, храната и емоциите, които предизвикват.

Форматът WIFO включва презентации на лекторите в рамките на 15 минути, след което ще има 10 минути за въпроси и отговори . Ще имате възможност също да опитате вкусни гурме продукти, подробности за тях може да намерите на wifo.bg.

Билети може да закупите от http://vintageclub.bg .

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, Chardonnay Gorchivka 2013, Казанлък - столица на виното „Розе", Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, Пет грешни мита за българското вино, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал, Бутилиране на вино в домашни условия, Айсвайн или "Ледено вино", 24 уникални подаръка за любителите на вино, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!, Кой ще сади лозя с евросубсидии, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, Продукти на Винарска изба Марян, Айсвайн или "Ледено вино", Вино и красота на Августиада 2016, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Вино, Храна и Туризъм 2017, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Винотерапия за красота, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, Розе Свети Илия 2009, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Един следобед с Михаил Марковски и сомелиерите на България, И бялото вино е полезно за сърцето?

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове