Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Перу на вкус: кухнята като социално оръжие

Перу на вкус: кухнята като социално оръжие

СПОДЕЛИДвама велики готвачи се срещат в един документален филм, за да разкажат на света за храната на Перу и за уникалното явление с младите готвачи в андинската страна.
„В Перу момчетата не си мечтаят да станат футболисти, мечтаят си да станат готвачи”, казва испанският кулинарен магьосник Феран Адриа, когато благодарение на своя прочут перуански колега Гастон Акурио открива кулинарните чудеса на страната, в която днес има 80 000 млади хора, учещи за готвачи и в която кухнята е мощен двигател за икономически и социален подем.
Влиянието на Феран Адриа се простира далеч отвъд света на авангардната кухня и той е обявен от списание Times за една от 100-те най-влиятелни личности на планетата. Ресторантът му El Bulli, с три звезди от „Мишлен“, преди да затвори врати беше най-добър в света за 2002, 2006, 2007, 2008 и 2009, според най-престижната глобална класация, The World’s 50 Best Restaurants.
Гастон Акурио е прочут шеф-готвач, писател, предприемач и е от първите хора дали тласък и световно признание на перуанската кулинарно изкуство. Носител е на много световни награди - затова, че дава начало на една революция в кухнята на андинската страна, която я изстрелва начело на всички световни класации за 2013, а също и като защитник на биоразнообразието, не само в страната си, а и в цяла Латинска Америка.Феран Адриа и Гастон Акурио предприемат пътешествие из пазарите и кухните на Перу, из земеделските и рибарските райони, по крайбрежието, в планините и в Амазония – всички тези места, съкровищница на световното биоразнообразие, се превръщат в герои на кулинарно-пътешественическия документален филм, в който двама от най-влиятелните хора в кулинарния свят търсят корените на великолепната перуанска кухня и нейния потенциал да променя съдби.
70-минутния документален филм „Перу на вкус: кухнята като социално оръжие“ може да гледате у нас единствено и само на форума WiFo на 12 април 2014 г. в Sopharma Business Tower.
По време на форума ще може да опитате и храната на единствения перуански ресторант у нас "Ломо", представена от шеф-готвача Карлос Портен.
Купете билети от www.vintageclub.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, Винен аромат от Асеновград, СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018), Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, Брой 13 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Продукти на VIA VERDE, Тероар - еп.3, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, AplauZ - Merlot 2012 Villa Melnik, Топ 10 за 2015 на Wine Spectator, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Над 200 претенденти се борят за наградите на изложбата „Винария“, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Кино и вино – Международен София филм фест 2015, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Най-скъпо продаденото бяло вино, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира", Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., Essence Chardonnay Barrique 2014 - Malkata Zvezda Winery, Вино и стил - еп.2

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове