Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Перу на вкус: кухнята като социално оръжие

Перу на вкус: кухнята като социално оръжие

СПОДЕЛИДвама велики готвачи се срещат в един документален филм, за да разкажат на света за храната на Перу и за уникалното явление с младите готвачи в андинската страна.
„В Перу момчетата не си мечтаят да станат футболисти, мечтаят си да станат готвачи”, казва испанският кулинарен магьосник Феран Адриа, когато благодарение на своя прочут перуански колега Гастон Акурио открива кулинарните чудеса на страната, в която днес има 80 000 млади хора, учещи за готвачи и в която кухнята е мощен двигател за икономически и социален подем.
Влиянието на Феран Адриа се простира далеч отвъд света на авангардната кухня и той е обявен от списание Times за една от 100-те най-влиятелни личности на планетата. Ресторантът му El Bulli, с три звезди от „Мишлен“, преди да затвори врати беше най-добър в света за 2002, 2006, 2007, 2008 и 2009, според най-престижната глобална класация, The World’s 50 Best Restaurants.
Гастон Акурио е прочут шеф-готвач, писател, предприемач и е от първите хора дали тласък и световно признание на перуанската кулинарно изкуство. Носител е на много световни награди - затова, че дава начало на една революция в кухнята на андинската страна, която я изстрелва начело на всички световни класации за 2013, а също и като защитник на биоразнообразието, не само в страната си, а и в цяла Латинска Америка.Феран Адриа и Гастон Акурио предприемат пътешествие из пазарите и кухните на Перу, из земеделските и рибарските райони, по крайбрежието, в планините и в Амазония – всички тези места, съкровищница на световното биоразнообразие, се превръщат в герои на кулинарно-пътешественическия документален филм, в който двама от най-влиятелните хора в кулинарния свят търсят корените на великолепната перуанска кухня и нейния потенциал да променя съдби.
70-минутния документален филм „Перу на вкус: кухнята като социално оръжие“ може да гледате у нас единствено и само на форума WiFo на 12 април 2014 г. в Sopharma Business Tower.
По време на форума ще може да опитате и храната на единствения перуански ресторант у нас "Ломо", представена от шеф-готвача Карлос Портен.
Купете билети от www.vintageclub.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Августиада 2016 награди, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Вино и стил - еп.8, Защо чашата има значение, Гроздовите семки са извор на здраве, Тероар - еп.5, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, И замириса на..., Колекционерите на вино се насочват към портото, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Основни правила за етикет и протокол на масата, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, MOTIF merlot 2014 - Via Verde, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Хайде на училище…по бира!, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, Да отслабнем с вино!, Как виното научи Пирло на футбол, Най-добрите храни-приятели на вино, Кулинарно кино с гурме вечери, Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Ранна мелнишка лоза, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Защо чашата има значение, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив, Галина Нифору ден преди Августиада 2015, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, AplauZ - Merlot 2012 Villa Melnik, Mundus Vini даде 14 медала на български вина на лятната дегустационна сесия, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове