Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » WiFo е първият форум за вино и храна

WiFo е първият форум за вино и храна

СПОДЕЛИ

Възприятието за вкус често се определя като строго индивидуално и се повлияно от различни фактори като температура, текстура, химичен състав. Но независимо от субективизма, необходимостта от това да ни е вкусно обединява всички нас.

Затова нашата идея е на 12 април да съберем на едно място хора, за които вкусната храна и доброто вино са както наслада за сетивата, така и житейска философия.

WiFo е първият форум за вино (wine) и храна (food) в България, организиран от Гурме Пъблишинг и РОЙ Комюникейшън.

Поканени са 12 любители и професионалисти в кулинарната и винената култура, които ще споделят своите идеи и преживявания с хубавото вино и добрата храна.

Представяме ви четири от тях:Йоана Петрова
„Голямата ми страст е сладкарството и обожавам да готвя у дома.
Предизвикателство за мен са всички нови хранителни продукти и все още непознати вкусове, с които обичам да внасям динамика в менюто си. Но приоритет в храненето ми са сезонните продукти. Влагайки енергията си в изучаване, създаване, пренасяне на чувства и мисли към други хора чрез храната, чрез писането и говоренето за нея, ме определя като кулинарен артист. Моята сцена е блога Кулинарно — в кухнята с Йоана.”Йордан Дъбов
Кафе експерт, съосновател на Асоциация на българските баристи, собственик на Първата българска пекарна за гурме кафе My Gourmet Cafe, на My Gourmet World – компания, специализирана в доставката на гурме напитки. Той е лицензиран кафе-инструктор, маестро бариста и дегустатор на кафе.Деси Димитрова е координатор на Slow Food в България от 2004 г. и представител за Източна Европа и Балканите в Международния борд на Slow Food. По професия тя е ботаник, а по призвание – откривател и възродител на уникални храни.

Slow Food се опитва да върне достойнството на дребните фермери и подчертава тяхната роля като пазители на нашето бъдещо благоденствие. Поради това движението набира все повече последователи. Днес в над 150 страни по целия свят Slow Food подкрепя местните общности в техните усилия да запазят своя бит и поминък. Мотото на движението е “Вкусна, чиста, честна храна”.Магдалина Генова е блогър, автор и гурман с огромно любопитство към света. Интересува се от нови и добре забравени вкусови преживявания, експерименти и открития, от културните и социалните аспекти на храненето и от политика, и най-вече от пресечната точка между тях. Смята, че е важно информацията за храната и политиките в хранителния сектор да достигат до всички, както и че е абсолютно задължително да сме отворени за новостите и промените в този изключително динамичен свят.

Как протича WiFo ?
Форматът е презентации на лекторите в рамките на 15 минути, след което ще има 10 минути за въпроси и отговори от гостите.

Кога?
12 април 2014 от 11:00 часа

Къде?
Sopharma Business Towers

Купете билети от vintageclub.bg

Подробна информация за форума може да намерите на WiFo.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вино и стил - еп.6, Пловдив стана първия град с винен тур в България, Telish- Chalet Merlot 2007, Български совиньон блан, реколта 2012, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, 16 класически шардонета от Шабли, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Bergule Rose 2016 - Villa Melnik, Как чашата помага на виното, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Търсете брой 18 на DiVino Magazine!, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: Енигма, DiVino.Taste 2013 Програма, Как да си направим сангрия, Презентации и майсторски класове на Discover.Vino World 2017, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Пролетен базар на виното & Розе дегустация 2018, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, Речник на дегустационните термини, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., Syrah 2013 - Bratanov, Whisky, Rum & Wine 2018, Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, Cabernet Sauvignon 2015 - Spiritus Sanctus, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Four Friends Chardonnay 2013, Ден на отворените врати Gourmet Publishing, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Наградите на Августиада`2013

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове