Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Винарски изби » Винарска изба “Манастира”

Винарска изба “Манастира”

СПОДЕЛИ


Винарска изба Манастира е специализирана в производството на висококачест -вени вина. Разположена е в Южна България, на 25 км северозападно от гр.Пазарджик, в дълбока долина обградена от склоновете на Средна гора, покрай брега на река Тополница в село Лесичово.
Винопроизводството в региона датира още от времето на древните траки и се слави с хилядолетни винарски традиции. Следвайки тези традиции ние имаме за цел да произвеждаме бутиков продукт с високо качество, носещо духа на древната история. Вино, което хората от различни епохи са почитали през вековете.
Винарска изба Манастира разполага с първокласни лозя от сортовете Каберне Совиньон, Мавруд, Мерло, Сира и Анчелота, а също така и бели сортове грозде : Шардоне, Совиньон Блан и Мускат Отонел. Произведените вина се отличават с интензивно обагряне, плътност и обем, наситен аромат и значителен потенциал за дългогодишно отлежаване.Подходящата комбинация от климатични и почвени особености благоприятстват за отлично качество на лозята и уникалния характер на вината. Нашата любов към историята, богатството на българската природа и доброто вино ни помагат да превърнем това късче земя в земен рай.
Избата носи името на местността - „Манастира”, където се намира. Според легендата, през Второто българско царство, на 3 км. западно от село Лесичово, покрай водите на река Тополница, възникнал манастир. В него имало чудотворна икона на Света Богородица, която лекувала болните. Когато Османската империя завладeли земите по средното течение на реката, манастирът бил запален, а високите каменни стени били разрушени. Останали само дебелите основи да свидетелстват за неговото съществуване. Присъствието на това духовно средище в миналото, дало името на местността – „Манастира”.

Продукти

Виж всички продукти...

Горна Тракия Reserve 2011 Каберне Совиньон 13%


Червено сухо вино
Виното се отличава с интензивен тъмно червен цвят с леко развитие. Ароматът е многопластов - на червени горски плодове, подправки и ванилия. Вкусът е плътен, добре балансиран, с акцент на трансформиран дъб и шоколад. Дългият послевкус е фин и изящен с усещане за едно превъзходно вино.

Горна Тракия 2011 Каберне Совиньон 12%


Червено сухо вино
Цветът е наситен и плътен с леко развитие. Ароматът е чист и приятен, плодов на зряла череша с лек нюанс на канела. Във вкуса се долавят дискретни червени горски плодове с лека пикантност в края. Финалът е дълъг на зрял плод.

Ибър Reserve 2011 Мавруд & Каберне Совиньон


Червено сухо вино
Това вино, което е съчетание между българския сорт Мавруд и френския Каберне Совиньон е с наситен цвят, наподобяващ зряла череша с леко развитие.Уникалният му характер се дължи на интензивен нос с препечени нюанси, дим и зрели горски плодове. Вкусът е елегантен и мек на ванилия с лека пикантност, със свеж и дълъг финал.

Колибри 2012 Розе Мавруд


Уникално розе от сорта Мавруд с преобладаващ малинов цвят с коралови нюанси. Ароматът е интензивен и подчертано плодов – на зряла ягода и малина. Вкусът е балансиран и свеж с дълъг и атрактивен сладък финал.

Илая Reserve Мавруд 2012


Червено сухо вино
Цветът е рубинен, наситен и плътен, с леко развитие. Ароматът е чист и приятен на червен плод, къпина и зряла черница. Вкусът е плътен и хармоничен, с акцент на ванилия с лека пикантност. Финалът е дълъг и свеж.

Легенда за Мавруд:
Живяла по Крумово време бедна жена на име Илая сама с невръстния си син . До схлупената ѝ къщица растяла лозница. Събирала гроздето и го криела в делва до огнището. Един ден Илая с изненада установила, че е направила вино. Давала на момчето и то растяло здраво и силно.
Хан Крум имал лъвове, които вечер пускал да се разхождат свободно из улиците. Една сутрин едно от животните било намерено убито. Крум обявил, че който си признае, ще получи възнаграждение.Единствено синът на Илая признал за своята храброст. Момъкът разказал как е отгледан с вино, което му дало тази изключителна сила. Крум наредил от тази лозница да се разсаждат новите лозя на държавата. Гроздето нарекъл Мавруд, като името на юнака.


Контакти

email: izbamanastira@gmail.com
село Лесичово
офис Пазарджик ” Агрофарм” ООД
ул. ” Царица Йоанна” 6Е
мобилен: +359/ 888 52 27 06; +359/886 33 80 90
тел. : 034/ 44 59 92
факс: 034/ 44 59 87
www.izbamanastira.com/
и Facebook

Галерия

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Петото юбилейно издание на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал 2016 стартира със силна съпътстваща програма, 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград, Craft Beer Taste събира микропивовари и вносители на крафт бири!, Един следобед с Михаил Марковски и сомелиерите на България, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, MOTIF merlot 2014 - Via Verde, Red Cuvee 2015 - Four Friends, Винарска изба Four Friends, Вино, Храна и Туризъм 2017, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема, Соаве - Виното на Данте, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, Розе - Малката Звезда 2012, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Rose Anita 2016 - Rupel Winery, Как говори цветът на виното, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Какво е Малолактичната ферментация ?, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, Виното - характеристика и особености, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, Тероар - еп.3, Българското вино: по-малко, по-добро, по-скъпо, Виното и България, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Храни за вино и вино за храната, Августиада 2017

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове