Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Винарски изби » Винарска изба “Манастира”

Винарска изба “Манастира”

СПОДЕЛИ


Винарска изба Манастира е специализирана в производството на висококачест -вени вина. Разположена е в Южна България, на 25 км северозападно от гр.Пазарджик, в дълбока долина обградена от склоновете на Средна гора, покрай брега на река Тополница в село Лесичово.
Винопроизводството в региона датира още от времето на древните траки и се слави с хилядолетни винарски традиции. Следвайки тези традиции ние имаме за цел да произвеждаме бутиков продукт с високо качество, носещо духа на древната история. Вино, което хората от различни епохи са почитали през вековете.
Винарска изба Манастира разполага с първокласни лозя от сортовете Каберне Совиньон, Мавруд, Мерло, Сира и Анчелота, а също така и бели сортове грозде : Шардоне, Совиньон Блан и Мускат Отонел. Произведените вина се отличават с интензивно обагряне, плътност и обем, наситен аромат и значителен потенциал за дългогодишно отлежаване.Подходящата комбинация от климатични и почвени особености благоприятстват за отлично качество на лозята и уникалния характер на вината. Нашата любов към историята, богатството на българската природа и доброто вино ни помагат да превърнем това късче земя в земен рай.
Избата носи името на местността - „Манастира”, където се намира. Според легендата, през Второто българско царство, на 3 км. западно от село Лесичово, покрай водите на река Тополница, възникнал манастир. В него имало чудотворна икона на Света Богородица, която лекувала болните. Когато Османската империя завладeли земите по средното течение на реката, манастирът бил запален, а високите каменни стени били разрушени. Останали само дебелите основи да свидетелстват за неговото съществуване. Присъствието на това духовно средище в миналото, дало името на местността – „Манастира”.

Продукти

Виж всички продукти...

Горна Тракия Reserve 2011 Каберне Совиньон 13%


Червено сухо вино
Виното се отличава с интензивен тъмно червен цвят с леко развитие. Ароматът е многопластов - на червени горски плодове, подправки и ванилия. Вкусът е плътен, добре балансиран, с акцент на трансформиран дъб и шоколад. Дългият послевкус е фин и изящен с усещане за едно превъзходно вино.

Горна Тракия 2011 Каберне Совиньон 12%


Червено сухо вино
Цветът е наситен и плътен с леко развитие. Ароматът е чист и приятен, плодов на зряла череша с лек нюанс на канела. Във вкуса се долавят дискретни червени горски плодове с лека пикантност в края. Финалът е дълъг на зрял плод.

Ибър Reserve 2011 Мавруд & Каберне Совиньон


Червено сухо вино
Това вино, което е съчетание между българския сорт Мавруд и френския Каберне Совиньон е с наситен цвят, наподобяващ зряла череша с леко развитие.Уникалният му характер се дължи на интензивен нос с препечени нюанси, дим и зрели горски плодове. Вкусът е елегантен и мек на ванилия с лека пикантност, със свеж и дълъг финал.

Колибри 2012 Розе Мавруд


Уникално розе от сорта Мавруд с преобладаващ малинов цвят с коралови нюанси. Ароматът е интензивен и подчертано плодов – на зряла ягода и малина. Вкусът е балансиран и свеж с дълъг и атрактивен сладък финал.

Илая Reserve Мавруд 2012


Червено сухо вино
Цветът е рубинен, наситен и плътен, с леко развитие. Ароматът е чист и приятен на червен плод, къпина и зряла черница. Вкусът е плътен и хармоничен, с акцент на ванилия с лека пикантност. Финалът е дълъг и свеж.

Легенда за Мавруд:
Живяла по Крумово време бедна жена на име Илая сама с невръстния си син . До схлупената ѝ къщица растяла лозница. Събирала гроздето и го криела в делва до огнището. Един ден Илая с изненада установила, че е направила вино. Давала на момчето и то растяло здраво и силно.
Хан Крум имал лъвове, които вечер пускал да се разхождат свободно из улиците. Една сутрин едно от животните било намерено убито. Крум обявил, че който си признае, ще получи възнаграждение.Единствено синът на Илая признал за своята храброст. Момъкът разказал как е отгледан с вино, което му дало тази изключителна сила. Крум наредил от тази лозница да се разсаждат новите лозя на държавата. Гроздето нарекъл Мавруд, като името на юнака.


Контакти

email: izbamanastira@gmail.com
село Лесичово
офис Пазарджик ” Агрофарм” ООД
ул. ” Царица Йоанна” 6Е
мобилен: +359/ 888 52 27 06; +359/886 33 80 90
тел. : 034/ 44 59 92
факс: 034/ 44 59 87
www.izbamanastira.com/
и Facebook

Галерия

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Посетители превзеха Винария 2017, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, Лошата реколта вдига продажбите на бутилирано вино, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, Джейми Гууд: “Тук сме, за да разкажем историята”, Защо виното се съхранява в бъчви?, Дом на виното в София, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Santa Maria - Cabernet Sauvignon & Petit Verdot & Merlot 2012, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Как ние възприемаме виното?, Вино според характера, 100 литра мерло ще се лее на Дионисиевото шествие за „Винария“, Препоръки за здраве с грозде и вино, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Августиада 2016 награди, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, DiVino.Taste 2013 Програма, Колекционерите на вино се насочват към портото, Winter Taste: Сира и шоколад – едно пикантно и вкусно събитие от DiVino, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия - лято 2018, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, САЛОН НА ВИНОТО 2017, DiVino.Taste 2015 обзор !

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове