Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

СПОДЕЛИ


Често пъти обобщените твърдения се оказват не особено точни. Това важи с пълна сила и в област като виното. Затова и често установяваме, че разделението на север бели, на юг червени е съвсем условно.

Все още се смята, че Северна България е отличен район за производство на бели вина, докато южната част е запазена територия за червените сортове. Дали това твърдение е абсолютно вярно и какви са характерните особености на червените вина от Севера и от Юга, ще откриете заедно с Наталия Гаджева и Станимир Стоянов – бившия и настоящия председател на Съюза на енолозите в България. По време на тазгодишното издание на DiVino.Taste те ще представят четири червени вина от Северна България и четири от южната част на страната. Нашата страна може да е малка, но разнообразието от микроклимати е забележително!


Информация за участие в майсторския клас Винени посоки: Север и Юг в България може да намерите тук.

Ето и вината, които ще бъдат дегустирани:

Север

Someno Bouquet 2011, Боровица
Gamza 2011, Винал Ловеч
Salla Cabernet Franc 2011, Салла Естейт
Chateau Burgozone Syrah 2011, Шато Бургозоне

Юг

EM Pinot Noir 2009, Едоардо Миролио
Monogram 2009, Вила Юстина
Butterfly's Rock 2009, Кастра Рубра/ Телиш
Solitaire Grands Cepages 2009, Домейн Бойар

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Какво ще опитате на WiFo, Вила Юстина – отличие в бутилка, DiVino.Taste 2017 представя прочути винарски региони, Вино и стил - еп.8, Един ден в Града на Виното, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, Какво е съдържанието на виното?, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, ЧЕТВЪРТИ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Винен аромат от Асеновград, Syrah 2014 - Villa Bassarea, Syrah 2013 - Gulbanis Wine, Виното като любовник, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, Rose 2013 - Dives Winery, Поляци търсят наши изби за създаване на нови брандове, Колекционирането на вино като инвестиция, Августиада 2017, Три български червени вина за края на лятото, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Виното като ритуал и религия, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Как да се справим с безсънието, Wines of The Ages 2017 - Пловдив, Хит в Дубай: Безалкохолно вино с 24-каратово злато, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, “Tирбушон” от бъдещето

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове