Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

СПОДЕЛИ


Често пъти обобщените твърдения се оказват не особено точни. Това важи с пълна сила и в област като виното. Затова и често установяваме, че разделението на север бели, на юг червени е съвсем условно.

Все още се смята, че Северна България е отличен район за производство на бели вина, докато южната част е запазена територия за червените сортове. Дали това твърдение е абсолютно вярно и какви са характерните особености на червените вина от Севера и от Юга, ще откриете заедно с Наталия Гаджева и Станимир Стоянов – бившия и настоящия председател на Съюза на енолозите в България. По време на тазгодишното издание на DiVino.Taste те ще представят четири червени вина от Северна България и четири от южната част на страната. Нашата страна може да е малка, но разнообразието от микроклимати е забележително!


Информация за участие в майсторския клас Винени посоки: Север и Юг в България може да намерите тук.

Ето и вината, които ще бъдат дегустирани:

Север

Someno Bouquet 2011, Боровица
Gamza 2011, Винал Ловеч
Salla Cabernet Franc 2011, Салла Естейт
Chateau Burgozone Syrah 2011, Шато Бургозоне

Юг

EM Pinot Noir 2009, Едоардо Миролио
Monogram 2009, Вила Юстина
Butterfly's Rock 2009, Кастра Рубра/ Телиш
Solitaire Grands Cepages 2009, Домейн Бойар

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Въпрос с повишена трудност !, Защо да изберем българското вино ?, Merlot 2013 - Dives Winery, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Златните ритони от „Винария 2016“ представи на специална дегустация сомелиер No 1 на България за 2012 година Вихрен Велков, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, La Bella 2015 - Rose Katarzyna Estate, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Джейми Гууд: “Тук сме, за да разкажем историята”, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Над 200 претенденти се борят за наградите на изложбата „Винария“, Four Friends Chardonnay 2013, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Три съвета за успешен винен тур!, Pagane Rose Syrah 2014 - Villa Lyubimets, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Дом на виното в София, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Брой 13 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Merlot 2013 - Dives Winery, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Как да бутилираме виното?, 1 милион евро за колекция редки вина, “Tирбушон” от бъдещето, Bergule - Розе Мелник 55 2012 Вила Мелник, БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове