Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

СПОДЕЛИ


Често пъти обобщените твърдения се оказват не особено точни. Това важи с пълна сила и в област като виното. Затова и често установяваме, че разделението на север бели, на юг червени е съвсем условно.

Все още се смята, че Северна България е отличен район за производство на бели вина, докато южната част е запазена територия за червените сортове. Дали това твърдение е абсолютно вярно и какви са характерните особености на червените вина от Севера и от Юга, ще откриете заедно с Наталия Гаджева и Станимир Стоянов – бившия и настоящия председател на Съюза на енолозите в България. По време на тазгодишното издание на DiVino.Taste те ще представят четири червени вина от Северна България и четири от южната част на страната. Нашата страна може да е малка, но разнообразието от микроклимати е забележително!


Информация за участие в майсторския клас Винени посоки: Север и Юг в България може да намерите тук.

Ето и вината, които ще бъдат дегустирани:

Север

Someno Bouquet 2011, Боровица
Gamza 2011, Винал Ловеч
Salla Cabernet Franc 2011, Салла Естейт
Chateau Burgozone Syrah 2011, Шато Бургозоне

Юг

EM Pinot Noir 2009, Едоардо Миролио
Monogram 2009, Вила Юстина
Butterfly's Rock 2009, Кастра Рубра/ Телиш
Solitaire Grands Cepages 2009, Домейн Бойар

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Syrah 2014 - Villa Bassarea, София се превръща отново в столица на българското вино!, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Bononia Estate - Rose Ooh La La 2015, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Contour Rose 2014 - Изба Карабунар, Евкалипт или боровинка; шоколад или ванилия?, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Бяло вино и риба?, Маутай байджо – китайска наслада с изискан вкус, Три аржентински вина от малбек, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Розе Свети Илия 2009, Препоръки за здраве с грозде и вино, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, Кулинарно кино с гурме вечери, Syrah 2013 - Bratanov, Кога отлежалото вино е по-хубаво?, Discover.Vino представя вината на Южна Франция, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, 10 причини да пием розе, На Трапезата на Wine & Food Society, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, Розето и модата, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Поляци търсят наши изби за създаване на нови брандове, 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, Как да съхраняваме виното, Най-популярните цитати на известни личности за виното, Divino magazine - Брой 4

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове