Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

СПОДЕЛИ


Често пъти обобщените твърдения се оказват не особено точни. Това важи с пълна сила и в област като виното. Затова и често установяваме, че разделението на север бели, на юг червени е съвсем условно.

Все още се смята, че Северна България е отличен район за производство на бели вина, докато южната част е запазена територия за червените сортове. Дали това твърдение е абсолютно вярно и какви са характерните особености на червените вина от Севера и от Юга, ще откриете заедно с Наталия Гаджева и Станимир Стоянов – бившия и настоящия председател на Съюза на енолозите в България. По време на тазгодишното издание на DiVino.Taste те ще представят четири червени вина от Северна България и четири от южната част на страната. Нашата страна може да е малка, но разнообразието от микроклимати е забележително!


Информация за участие в майсторския клас Винени посоки: Север и Юг в България може да намерите тук.

Ето и вината, които ще бъдат дегустирани:

Север

Someno Bouquet 2011, Боровица
Gamza 2011, Винал Ловеч
Salla Cabernet Franc 2011, Салла Естейт
Chateau Burgozone Syrah 2011, Шато Бургозоне

Юг

EM Pinot Noir 2009, Едоардо Миролио
Monogram 2009, Вила Юстина
Butterfly's Rock 2009, Кастра Рубра/ Телиш
Solitaire Grands Cepages 2009, Домейн Бойар

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, Особености на консумацията на алкохол по света, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Виното се оказва опасно за зъбния емайл, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Винен аромат от Асеновград, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, Колекционирането на вино като инвестиция, Лошата реколта вдига продажбите на бутилирано вино, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, И бялото вино е полезно за сърцето?, Да поговорим за вино и храна, Вино, секс и още нещо ..., Как да избираме вино по празниците, Пето издание на Винобалканика 16 - 18 април, 2015 г. Велико Търново, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, Телиш/Кастра Рубра, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, Соаве - Виното на Данте, DiVino.Taste 2015 обзор !, Виното намалява шансовете за забременяване, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!, Мидалидаре Естейт, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Какви са ползите от пиенето на вино?, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, Пловдив става вино столица през ноември, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Енолог на годината е Стоян Стоянов, Карнобат, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, Крилце или кълка ( L'aile ou la cuisse 1976 )

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове