Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013

Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013

СПОДЕЛИ

За съчетанията на вино и храна е изписано много, но темата никога няма да бъде изчерпана. За мнозина този въпрос не стои на дневен ред, но има хора, на които не им е безразлично какво имат в чашата и чинията. От една страна, правилата са много ясни и прости, но от друга - в необятна област като храненето не би трябвало въобще да се говори за граници и рамки. И тъй като съчетанието на вино и храна винаги е било сериозно предизвикателство не само в ежедневието ни, но и за големите майстори кулинари, на тазгодишното издание на DiVino.Taste комбинирането на вино и ястия заема подобаващо му се място. Трима шеф-готвачи ще предизвикат един от най-известните български сомелиери и винени експерти Любомир Стоянов. Всеки един от тях ще му представи по две кулинарни предложения, които той да съчетае с най-подходящото вино. Любомир Стоянов ще разполага с шест вина, но той няма да е запознат с приготвеното от шеф-готвачите.

Сомелиер, ресторантьор, maître d'hôtel, кулинар, перфектен организатор... Всички тези определения прилягат чудесно на Любомир Стоянов, но нито едно не е достатъчно. Самият той изпитва затруднение да се самоопредели. Отдавна обаче се е превърнал във фактор за професионалистите на виното и въобще в един от най-утвърдените винени познавачи в България.

Димо Димов е всепризнат майстор на гъшия дроб и телешкия стек, но уменията му далеч не се изчерпват с тези класически специалитети. Той се утвърди на кулинарната сцена с авторската си кухня и класическия подход към храната, съчетан с прецизност и въображение. В момента работи в създадената от него кетъринг компания Cult Gourmet Catering.

Петър Михалчев е един от най-добрите майстори на суши в България и редовно готви за хората от японската общност в София. Мястото, където той се вихри е ресторантът му „Мияби”, в центъра на София. Това, което му харесва най-много в работата е, че нещата в японската кухня се правят трудно.

Диян Димитров е шеф-готвач в семейния си ресторант “Урания” в Созопол. Истински запален по модерните кулинарни техники, а основни виновници за това са представителите на испанската авангардна школа. Постоянно търсещ и готов да експериментира, той прави това, което му доставя удоволствие без да се съобразява с модните тенденции в ресторантьорството.

Майсторският клас Комбинирай в движение ще се проведе на 16 ноември в зала 8 на НДК.
Повече информация за записване може да намерите тук

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, Мидалидаре Естейт, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Българското вино – дар от тракийските богове, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС СТАРТИРА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански, Coravin- иновативна джаджа, Хит в Дубай: Безалкохолно вино с 24-каратово злато, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018), Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Coravin- иновативна джаджа, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Sauvignon Blanc Barrel Fermented 2015 - Maryan Winery, Отновo е време за DiVino.Taste!, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Бутилките от вино в двора и градината, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Винарска изба Брестовица, RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, VINOAR - Organic Aronia, Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Бъчвата като мебел и аксесоар, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ, Подземна спираловидна домашна изба

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове