Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013

Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013

СПОДЕЛИ

За съчетанията на вино и храна е изписано много, но темата никога няма да бъде изчерпана. За мнозина този въпрос не стои на дневен ред, но има хора, на които не им е безразлично какво имат в чашата и чинията. От една страна, правилата са много ясни и прости, но от друга - в необятна област като храненето не би трябвало въобще да се говори за граници и рамки. И тъй като съчетанието на вино и храна винаги е било сериозно предизвикателство не само в ежедневието ни, но и за големите майстори кулинари, на тазгодишното издание на DiVino.Taste комбинирането на вино и ястия заема подобаващо му се място. Трима шеф-готвачи ще предизвикат един от най-известните български сомелиери и винени експерти Любомир Стоянов. Всеки един от тях ще му представи по две кулинарни предложения, които той да съчетае с най-подходящото вино. Любомир Стоянов ще разполага с шест вина, но той няма да е запознат с приготвеното от шеф-готвачите.

Сомелиер, ресторантьор, maître d'hôtel, кулинар, перфектен организатор... Всички тези определения прилягат чудесно на Любомир Стоянов, но нито едно не е достатъчно. Самият той изпитва затруднение да се самоопредели. Отдавна обаче се е превърнал във фактор за професионалистите на виното и въобще в един от най-утвърдените винени познавачи в България.

Димо Димов е всепризнат майстор на гъшия дроб и телешкия стек, но уменията му далеч не се изчерпват с тези класически специалитети. Той се утвърди на кулинарната сцена с авторската си кухня и класическия подход към храната, съчетан с прецизност и въображение. В момента работи в създадената от него кетъринг компания Cult Gourmet Catering.

Петър Михалчев е един от най-добрите майстори на суши в България и редовно готви за хората от японската общност в София. Мястото, където той се вихри е ресторантът му „Мияби”, в центъра на София. Това, което му харесва най-много в работата е, че нещата в японската кухня се правят трудно.

Диян Димитров е шеф-готвач в семейния си ресторант “Урания” в Созопол. Истински запален по модерните кулинарни техники, а основни виновници за това са представителите на испанската авангардна школа. Постоянно търсещ и готов да експериментира, той прави това, което му доставя удоволствие без да се съобразява с модните тенденции в ресторантьорството.

Майсторският клас Комбинирай в движение ще се проведе на 16 ноември в зала 8 на НДК.
Повече информация за записване може да намерите тук

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Какво е Малолактичната ферментация ?, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Rose 2014 - Santa Maria, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, Лятото и виното, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Вино и стил - еп.2, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Merlot & Syrah Reserve 2014 - Four Friends, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, Най-нелепите въпроси за виното, Големите вина от пино ноар, Американците пият повече италианско вино от самите италианци, 3 - те най-скъпите вина !, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, Вионие Ейнджъл - Анжелус Естейт 2014 / Angel Viognier - Angelus Estate 2014, Българските местни сортове, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, България може да бъде известна не само с ракия и вино, St-Rose La Grande Belezza 2016 - Alexandra Estate, Български совиньон блан, реколта 2012, Как да си направим сангрия, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?, Българската Санта Сара вече си има своя винарна

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове