Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Christie's продава колекция от вина на Джоел Малин

Christie's продава колекция от вина на Джоел Малин

СПОДЕЛИНай-ценните вина в търга са две каси от Domaine de la Romanee-Conti в Ла Таш

Колекционерът на произведения на изкуството Джоел Малин е ангажирал аукционната къща Christie's International за продажбата на вина от избата му, в която се съхраняват 6000 бутилки, съобщава Bloomberg. Сред тях има водещи реколти от Бургундия, Бордо и долината Бека в Ливан.

80-годишният Малин, който е бивш данъчен адвокат, и съпругата му Шери са известни най-вече като колекционери на скулптури, включително творби на Ричард Сера и Андрю Голдсуърти. Те започват да колекционират скулптури през 1980-те ги и в момента са сред 200-те водещи колекционери в света.

Малин, който започва да купува вино преди повече от 30 години, планира да продаде общо 700 бутилки. Оценява колекцията си, включваща бутилки от Шато Латур в Бордо и Ла Таш в Бургунди, на около 200 000 долара или 286 долара за бутилка.

Според Малин най-ценните вина в търга са две каси от Domaine de la Romanee-Conti в Ла Таш. Той смята, че вината от 1986 и 1988 г. ще се продадат за по 2000-3000 долара за бутилка.

Един от редките експонати в колекцията е Chateau Musar Gaston Hochar - вино стил бордо от Ливан, чиято реколта от 1959 г. се продава за до 1790 долара за бутилка.

Част от вината ще бъдат продадени чрез двуседмичен онлайн търг, който започна тази седмица. Останалите ще бъдат пласирани на търг на живо, насрочен от Christie's за 11 октомври в Ню Йорк.

По статията работиха: Цветина Борисова, редактор Бойчо Попов

Източник:Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017, Български тероари, Как да се лекуваме с вино, Особености на консумацията на алкохол по света, Black Label Cabernet Sauvignon 2015 - Terra Tangra, Wines of The Ages 2017 - Пловдив, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, За виното – с любов ...и още нещо, Legio I Sauvignon Blanc 2015 - Svishtov Winery, Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Тероар - еп.3, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, За трети път „Августиада” в Стара Загора, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Живко Енчев е победителя в Сомелиер на годината 2017, Канадец прави вино от домати, Вино и майсторлъшки мезета превземат Мелник, Как да си гледате на… вино?, Продукти Винарска изба Манастира, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Българското вино – дар от тракийските богове, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Spancha Melnik 55 Rupel Winery 2016

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове