Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Какво издава виното за характера на човека ?

Какво издава виното за характера на човека ?

СПОДЕЛИ"In Vino Veritas" (Във виното е истината) са си казали хората и ново изследване дава поредното доказателство за истинността на твърдението.

Пиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора, но любителите на бяло вино са по-практични, показва британско изследване.

То установило, че могат да се направят изводи за човека въз основа на любимата му напитка. Хората, които предпочитат чаша червено вино са амбициозни и предприемчиви, а предпочитащите бяло вино са по-спокойни и безгрижни. Любителите на розе са безспорните крале и кралици на социалните мрежи, посещаващи сайтове като Фейсбук много пъти всеки ден.

Пиещите червено вино е по-вероятно да са добре образовани, да са женени и да пият по-често от тези, които предпочитат бяло вино или розе. Любителите на бялото вино са домашари, които предпочитат ваканция в родината си и са доволни от позицията си в професионалната йерархия.

Говорител на списание "Френч Уайнс уит Стайл", което поръчало изследването, заяви: "Казват, че можеш да разбереш много за даден човек от любимата му напитка и изглежда, че това е вярно, когато говорим за вина. От изследването става ясно, че хората с определени черти на характера са привлечени от определени видове вина".

В изследването участвали 2000 души, които били подложени на цялостен анализ - от доходите до перспективите за кариера и чертите от характера. Над половината от пиещите червено вино имат висше образование и обичайно печелят между 40 000-45 000 паунда на година. И макар 81% от участниците да са щастливи от настоящата си работа, 65% продължават да има високи амбиции и искат да се издигнат в йерархията.

За сравнение, любителите на бялото вино печелят между 25 000 и 30 000 паунда на година, като едва 43% имат висше образование. Повечето от тях не са особено заинтересовани от професионален растеж, като две трети признават, че не са много амбициозни, предаде БГНЕС. 55% от почитателите на розето са напуснали училище на 18-годишна възраст и печелят средно около 30 000 паунда на година. Те са щастливи във връзка без брак и харесват социалните мрежи.

Освен че са най-богатият слой от обществото, пиещите червено вино е най-вероятно да са щастливо женени, а 86% казват, че са доволни от състоянието на връзката си. Пиещите бяло вино е по-малко вероятно да са женени, но 85% от необвързаните казват, че са щастливи от този статут.

За да опишат себе си, любителите на червеното вино използват предимно думи като уверен, спокоен, силен и интелигентен. Пиещите бяло вино обикновено казват, че са практични, стеснителни, спокойни и сдържани. Почитателите на розето се определят като шумни, топли и очарователни.

Любителите на червеното вино пият средно по четири чаши седмично, почитателите на бялото вино поглъщат по три чаши, а пиещите розе - само по две чаши на седмица.

Редактор: Десислава Симова

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Винарски изби в частни домове, Вино и стил - еп.2, Енолог на годината 2015, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, Alexandra Estate, Ако сънуваш вино, Винарска изба Рупел, Бъчвата като мебел и аксесоар, Винарска изба “Манастира”, Виното не вреди на бременността, Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Обстановката променя вкуса на виното, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, Всичко, което трябва да знаете за розето, 10 причини да пием розе, Поляци търсят наши изби за създаване на нови брандове, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Между по-кисело и по-сладичко вино, Как да се лекуваме с вино, Rubin 2013 - Santa Maria, Вила Юстина, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, Августиада 2017, Винен аромат от Асеновград, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, Какви са ползите от пиенето на вино?, Сотерн – Меката на френските десертни вина, Kera Tamara Chardonnay 2013 Maryan Winery, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, За бъчвите и виното, Вионие Ейнджъл - Анжелус Естейт 2014 / Angel Viognier - Angelus Estate 2014, Rose Anita 2016 - Rupel Winery

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове