Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Какво издава виното за характера на човека ?

Какво издава виното за характера на човека ?

СПОДЕЛИ"In Vino Veritas" (Във виното е истината) са си казали хората и ново изследване дава поредното доказателство за истинността на твърдението.

Пиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора, но любителите на бяло вино са по-практични, показва британско изследване.

То установило, че могат да се направят изводи за човека въз основа на любимата му напитка. Хората, които предпочитат чаша червено вино са амбициозни и предприемчиви, а предпочитащите бяло вино са по-спокойни и безгрижни. Любителите на розе са безспорните крале и кралици на социалните мрежи, посещаващи сайтове като Фейсбук много пъти всеки ден.

Пиещите червено вино е по-вероятно да са добре образовани, да са женени и да пият по-често от тези, които предпочитат бяло вино или розе. Любителите на бялото вино са домашари, които предпочитат ваканция в родината си и са доволни от позицията си в професионалната йерархия.

Говорител на списание "Френч Уайнс уит Стайл", което поръчало изследването, заяви: "Казват, че можеш да разбереш много за даден човек от любимата му напитка и изглежда, че това е вярно, когато говорим за вина. От изследването става ясно, че хората с определени черти на характера са привлечени от определени видове вина".

В изследването участвали 2000 души, които били подложени на цялостен анализ - от доходите до перспективите за кариера и чертите от характера. Над половината от пиещите червено вино имат висше образование и обичайно печелят между 40 000-45 000 паунда на година. И макар 81% от участниците да са щастливи от настоящата си работа, 65% продължават да има високи амбиции и искат да се издигнат в йерархията.

За сравнение, любителите на бялото вино печелят между 25 000 и 30 000 паунда на година, като едва 43% имат висше образование. Повечето от тях не са особено заинтересовани от професионален растеж, като две трети признават, че не са много амбициозни, предаде БГНЕС. 55% от почитателите на розето са напуснали училище на 18-годишна възраст и печелят средно около 30 000 паунда на година. Те са щастливи във връзка без брак и харесват социалните мрежи.

Освен че са най-богатият слой от обществото, пиещите червено вино е най-вероятно да са щастливо женени, а 86% казват, че са доволни от състоянието на връзката си. Пиещите бяло вино е по-малко вероятно да са женени, но 85% от необвързаните казват, че са щастливи от този статут.

За да опишат себе си, любителите на червеното вино използват предимно думи като уверен, спокоен, силен и интелигентен. Пиещите бяло вино обикновено казват, че са практични, стеснителни, спокойни и сдържани. Почитателите на розето се определят като шумни, топли и очарователни.

Любителите на червеното вино пият средно по четири чаши седмично, почитателите на бялото вино поглъщат по три чаши, а пиещите розе - само по две чаши на седмица.

Редактор: Десислава Симова

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery, Expressions Merlot & Syrah 2015 - Via Verde, Вино, секс и още нещо ..., Над 200 претенденти се борят за наградите на изложбата „Винария“, Syrah 2013 - Bratanov, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Защо точно шардоне?, Беса Валей, Виното като ритуал и религия, Mavrud Reserve 2012 - Villa Melnik, Какво да направим с неизпитото вино?, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Contour Pinot Noir 2011- Изба Карабунар, Divino magazine - Брой 4, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Тероар - еп.5, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Бъчвата като мебел и аксесоар, “Tирбушон” от бъдещето, Време за бъчви!, Черга Розе 2012 Домейн Менада, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, Rose 2016 - Terra Tangra, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, Агнешко: с розе или червено?, „Последният пир“ възпява вкуса на манията, Пет грешни мита за българското вино, Със силно международно участие започна конкурсът за Винария 2014

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове