Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Винарски изби » Винарска изба "Ямантиев"

Винарска изба "Ямантиев"

СПОДЕЛИКратка история за семейството Ямантиеви


Слезли от Дряновския балкан през 18 век и установили се в град Габрово, те са част от бурното му индустриално развитие през 19-тото столетие.
Представителството на шивашките машини „Сингер” е заниманието на прадядо Васил. Неговият син арх. Нено Ямантиев е моят дядо и аз съм безкрайно горд с редица негови архитектурни постижения. Някои от тях са участието му в сградата на ООН в Женева, с което за първи път чужденец печели годишната архитектурна награда (1932г.) на Италия. Младият студент в Рим поставя надгробна мозайка на гроба на св. Кирил, паметна плоча на Славейков на езерото Комо и проектира множество сгради в Италия.
В Женева среща и баба Яна и така се сродяват предприемачеството и поезия. Неин баща е писателят-поет Борина.Следва Христо Ямантиев-моят баща.

Философия
Започнахме в бурно и противоречиво време за България, а се оказа, че коренът е по-дълбок отколкото предполагахме. Ето защо когато се връщаме назад виждаме, че философията на нашата работа все още я създаваме. Най-важното в нея е свързването на вековната традиция със създаването, поучаването от собствените грешки и гордостта от постигнатото. Тези принципи ни водят всеки ден, определят поведението и маркират развитието ни. Грижата за лозята - тя е приоритет на г-н Юлиян Ямантиев. Младите лозови насаждения са създадени след оценката, че е необходима корекция в сортовият състав на лозята, промяна в тероарат и необходимост от спазване на световните тенденции в лозарството И винопроизводството. Така в Ивайловград се появиха немислимите и провокативни лозови насаждения от сортовете: Syrah, Pinot Noir, Chardonnay, Traminer, Vionie, Alicante bushe и Muskato Bianco. С традиционните Мерло и Каберне Сoвиньон, палитрата е пълна и заразяваща и най-претенциозните ценители.

Издигнахме младите лозички, наричани от г-н Ямантиев “Младите войници”, на надморска височина до 400 м. И ги разположихме върху здравата основа на мраморната земя. Така се стигна до вината от серия Marble Land (Мраморна земя) И предшествениците им резерви Stone Lake (каменното езеро). За да стигнем до идеалният плод за нашите вина, лозарите не спират работа през цялата година. Всяка лозичка, всеки наш “вестник” трябва да получи необходимото “възпитание” и “подготовка", за да даде най-доброто от себе си”. Грижите за лозите са подобни на грижите за всяко човешко същество и ние вярваме, че чрез вината, ние реализираме частица от вселенския план на Върховния творец.Душата за работата на г-жа Ивана Ямантиева е талант. Това е човекът, които влага своя талант, любов и дух във виното. Тя отглежда... и точно това е определението – отглежда виното. Тя провежда и контролира новото раждане, помага му през всеки етап от неговото развитие. Коригира буйният му и непостоянен характер след раждането. Внимателно го наблюдава и повежда необходимите практики при симптоми на болест. Спомага и възпитава младото вино, води към неговото предназначение и реализация. И най- накрая му дава частицата от огромната си любов към заобикалящият я свят. Частицата, която го подкрепя и блясва в чашите Ви на празник и в делник. Във всеки един радостен, тържествен или тъжен момент отпивайки от вината на г-жа Ивана Ямантиева ще бъдете стоплени и обичани.

Така бе родена серията Вила Армира - дом на хората от векове, съхранил радостта, смехът, тъгата И болката на отминали поколения, разказващ за великолепие и талантливи майстори.

Бъдещо е в ръцете на младата Елена Ямантиева - тук философията ще намери своя продължител. Засега ценно е мениджърското образование получено в далечна Швейцaрия и дали децата ще превърнат България в Швейцaрия на Балканите - времето ще покаже.

ВинаКъм селекциятаКъм серии вина


Бели вина


Червени вина


Фото и Видео галерия
Контакти


гр. Ивайловград ул. Капитан Петко Войвода 18
факс: +359 32 652026
гр. Пловдив ул. Райко Даскалов 72
тел: +359 32 652028
e-mail: vinivel@dir.bg

Повече информация за Винарска изба "Ямантиев" и
Facebook

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 50% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 50% [1 Гласувал]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вила Юстина, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Тероар - еп.2, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, GastronomiX 2016, Винен уикенд 2013, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Гроздовите семки са извор на здраве, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, Продукти на "Домейн Менада" серия Черга, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Жените които пият две чаши вино на ден имат по-добър секс отколкото тези които не пият, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Беса Валей, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Най-скъпо продаденото бяло вино, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, Десертни бели сортове, „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Винен аромат от Асеновград, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, Cheval de Katarzyna - 2016, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Виното се оказва опасно за зъбния емайл, Наградите на Августиада`2013

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове