Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!

Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!

СПОДЕЛИ

Благодарение на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве” имаме възможността да ви представим удивителните способности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. В сезона на грипните епидемии ще ви бъдем полезни с интересна информация за виното, което е използвано като лечебно средство за различни болести още от древността.

Марсилия, 1721 г. Страшна епидемия от чума коси хората. Трупове лежат навсякъде – десетки хиляди. Никой от останалите живи не смее да ги докосне. Но те трябва да бъдат прибрани и изгорени – иначе епидемията ще продължи да мори оцелелите. И тогава властите решават с погребването им да се заемат затворници – хора, които са нарушили законите. Дори и да измрат, повалени от чумния вирус, това ще е наказанието им за отклонението от възприетите обществени порядки. Затворниците нямат избор и излизат на улиците да събират и изгарят труповете. Но очакванията, че всички те ще умрат, не се сбъдват – спасява ги чудотворна рецепта от Античността, за която един от възрастните престъпници си спомня:

ВИНО, СМЕСЕНО С ОТВАРА ОТ ЧЕСЪН!

 Виното в миналото наистина е било особено

ВАЖЕН ФАКТОР ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

– до този извод достигна екип от британски учени, ръководени от д-р Дейвид Шърман. Векове преди да са имали нужните запаси от чиста питейна вода, хората са се спасявали от редица опасни зарази, като пиели вино. То е избавило хората от необходимостта да употребяват замърсена вода, особено по време на честите смъртоносни епидемии. Древните елини промивали с вино тежките си рани и го пиели за дезинфекция на храносмилателната система. Египтяните го смесвали с мед и също го използвали за дезинфекция на отделителната система. И днес виното се използва като лечебно средство срещу различни заболявания. То укрепва имунната ни система и ефикасно се справя с всевъзможни бактерии и вируси.

У нас всяка година около 300 000 души се разболяват от грип. Само в областните градове eжегодно се регистрират средно около 1 400 000 случая на респираторни заболявания. Ето защо всичко, което би ни помогнало в битката срещу простудите и особено с грипа, заслужава да бъде подкрепено.

Дългогодишни изследвания показват, че истинското червено вино от узряло грозде притежава

МОЩНИ ЦЕЛЕБНИ СИЛИ.

Те му позволяват да ни помага както да гоним простудните заболявания, така и да се справим ефикасно и с хронични заболявания, като бронхита. Научно е потвърдено антибактериалното и антивирусното действие на веществата, които се съдържат в истинското червено вино от узряло грозде. С мощното си бактерицидно въздействие истинското червено вино ни предпазва от инфекции на храносмилателната система – вирусни и бактериални. Различни микроби, които се намират в чревния тракт, умират веднага щом попаднат във вино, дори и ако то е разредено с вода. Половин литър качествено червено вино убива за половин час 10 милиона болестотворни бактерии!

ИЗСЛЕДВАНИЯ СА ПОКАЗАЛИ, ЧЕ ХОРАТА, КОИТО ИЗПИВАТ ПО 14 ЧАШИ ЧЕРВЕНО ВИНО СЕДМИЧНО, БОЛЕДУВАТ 2 ПЪТИ ПО-МАЛКО ОТ ТРЕЗВЕНИЦИТЕ.

Причината е в това, че в червеното вино се съдържат в голямо количество антивъзпалителни вещества. И затова, когато редовно и разумно го употребяваме, ние всъщност помагаме да се регулира имунната реакция на собствения ни организъм. Така желязото, което се съдържа в истинското вино от грозде, съчетано с витамин С (също присъстващ в божествената напитка), укрепва и засилва имунитета ни като цяло.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Всички френски вина съдържат пестициди, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Как чашата помага на виното, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, Spancha Melnik 55 Rupel Winery 2016, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Mavrud Reserve 2012 - Villa Melnik, 100 милиона литра повече ново вино през тази година, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, Тероар - еп.1, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Има два вида жени, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Essence - Marselan & Merlot 2011 Винарна "Малката Звезда", Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Винарна Свищов, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Топ 10 на най – скъпите вина в света, Има нещо странно в това вино, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира", За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Да поговорим за вино и храна, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, 35 оригинални етикети за вино, Zitara Rose Mourvedre & Grenache -Four Friends Winery

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове