Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!

Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!

СПОДЕЛИ

Благодарение на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве” имаме възможността да ви представим удивителните способности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. В сезона на грипните епидемии ще ви бъдем полезни с интересна информация за виното, което е използвано като лечебно средство за различни болести още от древността.

Марсилия, 1721 г. Страшна епидемия от чума коси хората. Трупове лежат навсякъде – десетки хиляди. Никой от останалите живи не смее да ги докосне. Но те трябва да бъдат прибрани и изгорени – иначе епидемията ще продължи да мори оцелелите. И тогава властите решават с погребването им да се заемат затворници – хора, които са нарушили законите. Дори и да измрат, повалени от чумния вирус, това ще е наказанието им за отклонението от възприетите обществени порядки. Затворниците нямат избор и излизат на улиците да събират и изгарят труповете. Но очакванията, че всички те ще умрат, не се сбъдват – спасява ги чудотворна рецепта от Античността, за която един от възрастните престъпници си спомня:

ВИНО, СМЕСЕНО С ОТВАРА ОТ ЧЕСЪН!

 Виното в миналото наистина е било особено

ВАЖЕН ФАКТОР ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

– до този извод достигна екип от британски учени, ръководени от д-р Дейвид Шърман. Векове преди да са имали нужните запаси от чиста питейна вода, хората са се спасявали от редица опасни зарази, като пиели вино. То е избавило хората от необходимостта да употребяват замърсена вода, особено по време на честите смъртоносни епидемии. Древните елини промивали с вино тежките си рани и го пиели за дезинфекция на храносмилателната система. Египтяните го смесвали с мед и също го използвали за дезинфекция на отделителната система. И днес виното се използва като лечебно средство срещу различни заболявания. То укрепва имунната ни система и ефикасно се справя с всевъзможни бактерии и вируси.

У нас всяка година около 300 000 души се разболяват от грип. Само в областните градове eжегодно се регистрират средно около 1 400 000 случая на респираторни заболявания. Ето защо всичко, което би ни помогнало в битката срещу простудите и особено с грипа, заслужава да бъде подкрепено.

Дългогодишни изследвания показват, че истинското червено вино от узряло грозде притежава

МОЩНИ ЦЕЛЕБНИ СИЛИ.

Те му позволяват да ни помага както да гоним простудните заболявания, така и да се справим ефикасно и с хронични заболявания, като бронхита. Научно е потвърдено антибактериалното и антивирусното действие на веществата, които се съдържат в истинското червено вино от узряло грозде. С мощното си бактерицидно въздействие истинското червено вино ни предпазва от инфекции на храносмилателната система – вирусни и бактериални. Различни микроби, които се намират в чревния тракт, умират веднага щом попаднат във вино, дори и ако то е разредено с вода. Половин литър качествено червено вино убива за половин час 10 милиона болестотворни бактерии!

ИЗСЛЕДВАНИЯ СА ПОКАЗАЛИ, ЧЕ ХОРАТА, КОИТО ИЗПИВАТ ПО 14 ЧАШИ ЧЕРВЕНО ВИНО СЕДМИЧНО, БОЛЕДУВАТ 2 ПЪТИ ПО-МАЛКО ОТ ТРЕЗВЕНИЦИТЕ.

Причината е в това, че в червеното вино се съдържат в голямо количество антивъзпалителни вещества. И затова, когато редовно и разумно го употребяваме, ние всъщност помагаме да се регулира имунната реакция на собствения ни организъм. Така желязото, което се съдържа в истинското вино от грозде, съчетано с витамин С (също присъстващ в божествената напитка), укрепва и засилва имунитета ни като цяло.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Айсвайн или "Ледено вино", Как да сготвим миди с вино, DIVINO Guide Българските вина 2013 е вече на пазара, Кои са лозаро-винарските райони в България?, Направете си сангрия, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Най-добрите храни-приятели на вино, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Какво издава виното за характера на човека ?, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник, Винарска изба Брестовица, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, DiVino.Taste 2013 Програма, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Le Rose 2015 - Katarzyna Estate, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Истинското вино - бариера пред рака!, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Merlot - Rupel Winery 2015

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове