Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!

Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!

СПОДЕЛИ

Благодарение на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве” имаме възможността да ви представим удивителните способности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. В сезона на грипните епидемии ще ви бъдем полезни с интересна информация за виното, което е използвано като лечебно средство за различни болести още от древността.

Марсилия, 1721 г. Страшна епидемия от чума коси хората. Трупове лежат навсякъде – десетки хиляди. Никой от останалите живи не смее да ги докосне. Но те трябва да бъдат прибрани и изгорени – иначе епидемията ще продължи да мори оцелелите. И тогава властите решават с погребването им да се заемат затворници – хора, които са нарушили законите. Дори и да измрат, повалени от чумния вирус, това ще е наказанието им за отклонението от възприетите обществени порядки. Затворниците нямат избор и излизат на улиците да събират и изгарят труповете. Но очакванията, че всички те ще умрат, не се сбъдват – спасява ги чудотворна рецепта от Античността, за която един от възрастните престъпници си спомня:

ВИНО, СМЕСЕНО С ОТВАРА ОТ ЧЕСЪН!

 Виното в миналото наистина е било особено

ВАЖЕН ФАКТОР ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

– до този извод достигна екип от британски учени, ръководени от д-р Дейвид Шърман. Векове преди да са имали нужните запаси от чиста питейна вода, хората са се спасявали от редица опасни зарази, като пиели вино. То е избавило хората от необходимостта да употребяват замърсена вода, особено по време на честите смъртоносни епидемии. Древните елини промивали с вино тежките си рани и го пиели за дезинфекция на храносмилателната система. Египтяните го смесвали с мед и също го използвали за дезинфекция на отделителната система. И днес виното се използва като лечебно средство срещу различни заболявания. То укрепва имунната ни система и ефикасно се справя с всевъзможни бактерии и вируси.

У нас всяка година около 300 000 души се разболяват от грип. Само в областните градове eжегодно се регистрират средно около 1 400 000 случая на респираторни заболявания. Ето защо всичко, което би ни помогнало в битката срещу простудите и особено с грипа, заслужава да бъде подкрепено.

Дългогодишни изследвания показват, че истинското червено вино от узряло грозде притежава

МОЩНИ ЦЕЛЕБНИ СИЛИ.

Те му позволяват да ни помага както да гоним простудните заболявания, така и да се справим ефикасно и с хронични заболявания, като бронхита. Научно е потвърдено антибактериалното и антивирусното действие на веществата, които се съдържат в истинското червено вино от узряло грозде. С мощното си бактерицидно въздействие истинското червено вино ни предпазва от инфекции на храносмилателната система – вирусни и бактериални. Различни микроби, които се намират в чревния тракт, умират веднага щом попаднат във вино, дори и ако то е разредено с вода. Половин литър качествено червено вино убива за половин час 10 милиона болестотворни бактерии!

ИЗСЛЕДВАНИЯ СА ПОКАЗАЛИ, ЧЕ ХОРАТА, КОИТО ИЗПИВАТ ПО 14 ЧАШИ ЧЕРВЕНО ВИНО СЕДМИЧНО, БОЛЕДУВАТ 2 ПЪТИ ПО-МАЛКО ОТ ТРЕЗВЕНИЦИТЕ.

Причината е в това, че в червеното вино се съдържат в голямо количество антивъзпалителни вещества. И затова, когато редовно и разумно го употребяваме, ние всъщност помагаме да се регулира имунната реакция на собствения ни организъм. Така желязото, което се съдържа в истинското вино от грозде, съчетано с витамин С (също присъстващ в божествената напитка), укрепва и засилва имунитета ни като цяло.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Уникална винарска изба, ХХV МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ЛОЗАРСТВО И ВИНАРСТВО „ВИНАРИЯ”, Розе за всеки джоб, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Музеят на виното, IMAGE Reserva White 2015 - Villa Bassarea, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, Как виното научи Пирло на футбол, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, За втора поредна година връчваме наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Как спретнали хитър номер на дегустатори на вино, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Колекционирането на вино като инвестиция, Три аржентински вина от малбек, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, AplauZ Syrah 2010 - Villa Melnik, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, ПРОГРАМА НА 7-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ЕНОЛОГИЧЕН СЕМИНАР ЕНОФОРУМ БЪЛГАРИЯ 2016, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, “Tирбушон” от бъдещето, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, За бъчвите и виното, Vinoar - Пийте за здраве !, Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, Виното издава характера на човека

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове