Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Истинското вино - бариера пред рака!

Истинското вино - бариера пред рака!

СПОДЕЛИ

Благодарение на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве” имаме възможността да ви представим удивителните способности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. Днес, когато ежегодно по света от ракови заболявания умират около 7 милиона души, е добре да знаем, че един от най-мощните антиракови продукти е истинското вино от хубаво узряло грозде. Как да се предпазите от онкологични заболявания, едновременно с това да си доставите удоволствие и да бъдете спокойни за бъдещето си – всичко това в този материал!

Според проучвания броят на онкоболните ще продължава да нараства – прогнозите на СЗО са

РАКЪТ ДА СТАНЕ ПРОБЛЕМ НОМЕР ЕДНО

на земята още през този век. Очакванията са занчително увеличение както на заболеваемостта, така и на смъртността. Според предвижданията на СЗО раковите заболявания ще нарастнат от 10 на 20 милиона до 2020 г., а смъртните случаи – от 6 на 12 милиона. България е сред най-рисковите държави. Близо два пъти се е увеличил броят на болните от рак на белия дроб в страната ни за периода от 1970 до 2002 г. Средно 3 на сто е годишният ръст на новорегистрираните случаи на различни тумори у нас. Сега реалният брой на българите с диагноза рак е около 300 000. Ако горепосочените данни ви плашат и се чудите кое е най-доброто средство да се предпазите от това смъртоносно заболяване, отговорът е само един – най-добрият начин да не влезете в графа „онкоболни“ се нарича

ПРОФИЛАКТИКА!

Специалистите са установили, че ако хората се откажат от своите вредни навици и приемат здравословен начин на живот, то числото на починалите от рак незабавно ще намалее най-малко с една трета.

 ЕДИН ОТ НАЙ-МОЩНИТЕ АНТИРАКОВИ ПРОДУКТИ, КОЙТО ДНЕС ПОЗНАВАМЕ, Е ИСТИНСКОТО ЧЕРВЕНО ВИНО ОТ УЗРЯЛО ГРОЗДЕ.

Това е потвърдено от много и разнообразни изследвания, проведени от специалисти в различни страни. Установено е, че разумната употреба на истинско червено вино от грозде рязко снижава вероятността от онкологични заболявания.

ВИНОТО УКРЕПВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА,

снижава ръста на раковите клетки и дори е в състояние да неутрализира тяхното развитие. Редовният му прием намалява вероятността за развитие на рак на дебелото черво, на гърдата, на стомаха и хранопровода.

ВИНОТО ЗАЩИТАВА ОРГАНИЗМА НИ

от този негов смъртоносен враг благодарение на своите мощни антиоксидантни свойства. Антиоксидантите, които се съдържат в истинското червено вино от хубаво грозде, блокират вредното действие на радикалите на кислорода върху съдовете и заради това е издигната хипотезата за ефективността им в предотвратяването на някои ракови образувания. То съдържа витамини, които притежават способността да предотвратяват окислителното увреждане на клетките – като А, С, Е, микроелемента селен и много други. Веществата в него, които имат антиоксидантна активност, създават своеобразен щит по пътя на разпространението на раковите клетки.

Всички алкохолни напитки съдържат канцерогени, които могат да предизвикат развитие на раков тумор. Но единствено гроздето притежава сред много ценните си съставки и

РЕСВЕРАТРОЛ,

който води до обратен ефект. Това вероятно е обяснението защо разумната употреба на истинско червено вино от грозде не увеличава риска от рак на горния храносмилателен тракт, докато поглъщането на всеки друг алкохол повишава значително този риск. Какъв е изводът? 

ПИЙТЕ КАЧЕСТВЕНО ВИНО В УМЕРЕНИ КОЛИЧЕСТВА!

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Bononia Estate - Rose Ooh La La 2015, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Дом на виното в София, Как виното научи Пирло на футбол, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, “1000 км около София”, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, За бъчвите и виното, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Вино и стил - еп.9, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно, Стандартната бутилка за вино, Винарски изби в България с възможност за дегустация, Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, Как да бутилираме виното?, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, САЛОН НА ВИНОТО 2017, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, 100 милиона литра повече ново вино през тази година, Cabernet Sauvignon 2015 - Spiritus Sanctus, “Дефиле на младото вино” 2017, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, Как се съчетават постни ястия с червено вино?

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове