Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Как да се избавим от излишните килограми

Как да се избавим от излишните килограми

СПОДЕЛИ

С помощта на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве“ имаме възможността да ви представим удивителните възможности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. Истинското вино от узряло грозде поддържа организма ни здрав, предпазва тялото ни от стареене, но има и още една привилегия - помага ни да... ОТСЛАБНЕМ!

 

Повече от половината българи са с бирени коремчета, всеки втори мъж има добре “гледани” сланинки около кръста. Епидемията не изключва и дамите – една трета от тях също са със солидни коремчета. Трябва обаче да се помни, че мастните натрупвания около кръста съвсем не са безобидни, както някои си мислят – те носят много по-голям риск дори от пушенето и високото кръвно налягане. Биреното коремче води до увеличаване на холестерола, което скоростно развива сърдечносъдови и мозъчни заболявания. Мазнините затрудняват работата на всички вътрешни органи, но най-вече на панкреаса и черния дроб, което е предвестник и на диабета.

Милиони хора на планетата умират всяка година заради болести, предизвикани от затлъстяване. Наднорменото тегло скъсява очакваната продължителност на живота с 9 години: само в САЩ то уби през 2000 г. над 400 000 американци – повече, отколкото пневмонията, автомобилните и авиокатастрофите, взети заедно. Ако си позволите да натрупате излишни килограми, когато сте на около 40 години, вие съкращавате живота си средно със 7 години!

За да се освободят от излишните килограми, които са натрупали, хора с големи възможности дават “луди” пари. Например Ума Търман плати почти по 1480 долара за всеки килограм, с който отслабна; Кейт Хъдсън се раздели с 27 кг, но това й струваше по 2427 долара на кило; Куин Латифа свали 20 кг от теглото си срещу скромната сума от 72 000 долара; Опра Уинфри вложи в отслабването си над 750 000 долара...

Абсолютна илюзия е да се разчита на различните широко рекламирани диети за отслабване. Експерти доказаха, че

ДЕСЕТ ОТ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ В САЩ ПРОГРАМИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ПРАКТИЧЕСКИ СА НЕФЕКТИВНИ

- числото на успешно отслабналите за половин година не превишава 5 на сто. Но даже и при случаи на сваляне на килограми една трета от хората, които са били на диета, се връщат към изходното си тегло в продължение на една година, а две трети – в продължение на две години.

 

Защо французите не дебелеят като американците, а вече и като нас, българите? При това френската кухня е една от най-пикантните и вкусни кухни в света, а французите са известни със страстта си към яденето? Ами защото пият вино по време на хранене. Американците, които са фенове на всякакви изследвания, специално са изучавали точно този феномен. Те са проучили навиците на хранене и пиене на американците с френско и италианско потекло. И са установили: италоамериканците, които са запазили традицията на дедите си да пият чаша вино по време на ядене, са били много по-стройни и по-слаби от тези, които са я зарязали. Причината е, че

ВИНОТО ЗАБАВЯ ПРИЕМА НА БЪРЗО УСВОИМИТЕ ВЪГЛЕХИДРАТИ В КРЪВТА

Нивото на кръвната захар остава стабилно, а така се понижават чувството на глад и апетитът. Отпада и стремежът към лакомства. Няма го и желанието за похапване между храненията. Освен това виното стимулира чревната перисталтика, т.е. движението на червата, чрез което се гарантира редовността на храносмилането, много по-доброто преработване на храната. Като влияе благоприятно на метаболизма в организма, то повишава изгарянето на мазнините и така топи ефективно и излишните килограми. И какъв е изводът от всичко казано до тук?

ПИЕНЕТО НА ВИНО ВОДИ ДО ОТСЛАБВАНЕ!

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Какво не знаем за червените вина, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Бъчвата като мебел и аксесоар, Какво е Малолактичната ферментация ?, Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, Дегустация: златното шардоне на България, България може да бъде известна не само с ракия и вино, България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, New Bloom Winery - Rose 2016, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", Как да се лекуваме с вино, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Красотата на френското вино, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, Вино и стил - еп.2, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, Вина от местни сортове със силно присъствие на ВИНАРИЯ 2018, Как да избираме вино по празниците, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, Ден на отворените врати Gourmet Publishing, Muscat Giallo 2013 - Spiritus Sanctus, Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън, Ден на виното на река Дунав, Втори фестивал "Хляб и Вино" 2015 - Стара Загора, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Divino magazine - брой 3, Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, Новите вина на Вила Мелник за 2016

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове