Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Дефиле „Вино и гурме“ 2018

Дефиле „Вино и гурме“ 2018

Дефиле „Вино и гурме“ 2018 - winebg.info

Дефиле „Вино и гурме“ популяризира българското вино и кухня, както и развива винения, кулинарния и културен туризъм. Отбелязвайки настъпващата пролет, производителите на вино представят в неповторимата възрожденска атмосфера на ресторантите в Стария град своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите подбират най-добрите ястия за тях. През 2017г. в събитието се включиха 31 участника – 19 винарски изби и 12 водещи кулинари и бе посетено от над 7 хиляди пловдивчани и гости на града.

Предстои четвъртото издание на Дефиле „Вино и гурме“ – 05 – 06.05.2018г. Символичното откриване на пролетния сезон на виното ще се състои на 05.05.2018 от 12:00 ч. в Стария град, съпроводено от богатата музикална програма на Ансамбъл „Тракия”, които ще поведат посетителите на изключителна дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме.

Дегустациите са с начален час 12:00 и продължават до 20:00 часа. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка официална локация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат заедно с жетони. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите, а жетоните са в пакети от:

4 ЖЕТОНА – 2 ЛВ.

12 ЖЕТОНА – 6 ЛВ.

ЧАША С 8 ЖЕТОНА – 8 ЛВ.

„Вечер на пролетното вино” е гала вечерята, на която се връчват наградите на експертната комисия за „Най- умело съчетание на вино и храна” на ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието.

Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив организират Дефиле „Вино и гурме“ в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетеринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.

Следете събитието във Facebook

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Винарски изби се превръщат в туристически атракции, Spancha Sangiovese 2016 - Rupel Winery, Три съвета за успешен винен тур!, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, Виното не вреди на бременността, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Viognier 2014 - Spiritus Sanctus, Готвачката на Химлер, 10x - Въпрос на нос, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, K7 2015 - Balar Wines, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", С вкус на Прованс, Bergule Chardonnay & Viognier 2013 Вила Мелник, Как да избираме вино по празниците, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Пекин става световна столица на виното през 2018 г., Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Световните винени сортове, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Вино и стил - еп.10, Как да разчетеш етикета на шампанското, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Бъчвата като мебел и аксесоар, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Винарска изба Рупел, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове