Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Кино Гурме & Домейн Бойар предлагат неустоима комбинация от качествени филми и специално вино

Кино Гурме & Домейн Бойар предлагат неустоима комбинация от качествени филми и специално вино

Кино Гурме & Домейн Бойар предлагат неустоима комбинация от качествени филми и специално вино - winebg.info

Предстоят прожекциите на три документални филма от секцията Кино Гурме на София Филм Фест 2018 – филми, които разкриват интересни аспекти от света на храната и виното, създадени от изтъкнати кинотворци.

По традиция с програмата от филми “Кино ГУРМЕ” водещият български винопроизводител “Домейн Бойар” представя селекция от наградени вина. Тази година акцентът е върху вината QUANTUM с тяхната нова визия. Това са вина с високо качество и стилово многообразие, които имат вече над 50 отличия от най-престижните международни конкурси. Вследствие на тези успехи вината QUANTUM вече присъстват на много от големите световни пазари и се превръщат в международен винен бранд. Това налага и промяната на цялостната им визия. Акцентът сега е върху буквата Q и факта, че вината QUANTUM са символ на Quality wine (качествено вино).

Кино прожекциите ще бъде съпроводени с дегустация на различни вина от серията Quantum и вина от вносното портфолио на” Домейн Бойар”, тематично подбрани за всеки филм.

Ето кои са документалните филми в Кино Гурме програмата за 2018 заедно с вината, които ще дегустирате преди прожекциите:

Кино Гурме & Домейн Бойар предлагат неустоима комбинация от качествени филми и специално вино - winebg.info

Френският документален филм „Богините на храната“ ни среща с най-добрите жени шеф-готвачи. Реализирана по сценарий на режисьорката Веран Фредиани, кино историята е конструирана като глобално пътуване, изследващо женската сила в гастрономията. Филмът представя най-добрите - включително Доминик Крен, получила множество звезди „Мишлен“, както и Барбата Линк. Зрителите се запознават с новите звезди в бранша и онези, които приготвят страхотна храна по всички краища на света. Прочути готвачи и журналисти разследват причините жените да са по-назад в модерния кулинарен свят и какво трябва да бъде направено, за да се промени начинът, по който се гледа на дамите в хранителната индустрия. Във филма участват и сомелиери от САЩ, Франция, Италия, Великобритания, Испания.
Преди прожекцията в събота, 24 март 2018, от 14.00 часа в Дома на киното ще бъдат представени вината Quantum Rose Pinot Noir & Syrah и френското розе от Прованс Les Oliviers на избата Chateau de Berne.

Кино Гурме & Домейн Бойар предлагат неустоима комбинация от качествени филми и специално вино - winebg.info

„Звезди Мишлен: Приказки от кухнята“ (2017). Историята на режисьора Расмус Динесен е датска кинотворба, която предлага на зрителя поглед зад кулисите на митичния гид „Мишлен“ към работата на неговите тайни инспектори, за да хвърли светлина върху критериите за получаване на една, две или три звезди в заветния червен гид. Чрез интервюта с директора на гида Майкъл Елис филмът предлага шанс за близки срещи с официалните оценки в света на гастрономията. Авторите навлизат в кухните на световни топ-готвачи и се опитват да изяснят какво е необходимо за получаване на прочутите звезди. Освен това „Мишлен“ има и своите критици, които смятат гида за остарял и потаен...

Кино Гурме & Домейн Бойар предлагат неустоима комбинация от качествени филми и специално вино - winebg.info

Прожекцията на 25 март 2018 в Дома на киното от 14.00 часа ще бъде съчетана с дегустация на Quantum Pinot Grigio & Chardonnay и разнообразие от няколко чуждестранни вина, внасяни у нас от “Домейн Бойар”.


Кино Гурме & Домейн Бойар предлагат неустоима комбинация от качествени филми и специално вино - winebg.info

„Пътят на виното“ (2010) на Николас Карерас предлага среща с уругваеца Чарли Артураола, сред най-известните винени експерти в света, за когото се смята, че притежава един от най-изтънчените носове в Американската асоциация на сомелиерите. Във филма той е в ролята на енолог, изгубил обонянието и вкусовите си усещания. Комбинирайки художествена измислица с реални хора и места, „Пътят на виното” предлага уникален поглед в непознатите територии на винената индустрия, която ревностно пази своите тайни. Това е история за комерсиализацията, ожесточената конкуренция и хората, които също като главния персонаж, са загубили онова, което е в основата на винопроизводството - радостта и страстта към това изкуство. Филмът е удостоен с наградата на ФИПРЕССИ на фестивала в Мар дел Плата през 2011.
Преди прожекцията на 25 март 2018 от 16:00 часа в Дома на киното ще бъдат представени прекрасните вина Quantum Pinot Noir & Merlot и аржентинското Beefsteak Malbec, което също се внася у нас от “Домейн Бойар”.

Не пропускайте специалната комбинация от филми и вина на Кино Гурме и “Домейн Бойар”!

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Divino.Taste 2015 отива далеч отвъд винената тема, 15 любопитни факта за виното, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017, Какво не знаем за червените вина, Как виното научи Пирло на футбол, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, Новите вина на Вила Мелник за 2016, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017, Брад Пит показа лозята си във Франция, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Дом на виното в София, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Пето издание на Винобалканика 16 - 18 април, 2015 г. Велико Търново, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, Angel's Estate Rose 2016, Essence Chardonnay Barrique 2014 - Malkata Zvezda Winery, Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив, Красотата на френското вино, Заповядайте на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2014, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, Глювайн - вино срещу грип и простуда, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, Коркът остава във виното, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Обзор на Августиада 2015, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове