Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)

СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)

СЕДМО ИЗДАНИЕ  THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)  - winebg.info
Гранд Хотел София, 17-20 МАЙ, 2018

Вече седем години Балканският винен конкурс и фестивал (BIWC) се е превърнал в нарицателно за отлични вина, престиж и популярност на вината от региона и в това число на българските.
Всяка година интересът от страна, както на международното жури, което и тази година е много силно с 4 Masters of Wine и 1 Master sommelier, така и от страна на многобройните вносители, търговци, медии и винени любители расте.

СЕДМО ИЗДАНИЕ  THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)  - winebg.info


От тази година регламентът на BIWC е променен и вината ще се оценяват по 100 – точковата система ( до момента оценяването беше извършвано по 20 – балната система). Прибавя се и още един медал: DOUBLE GOLD. Повечето изби използват 100 - балната система като маркетингов инструмент и гордо ще показват точките си. От друга страна използването на новия медал DOUBLE GOLD ще позволи на изключителните вина да блеснат и ще улесни процеса за определяне на трофеите в отделните категории на Конкурса.

За седмото си издание BIWC излиза с нова визия. “От доста време мислим за ребрандирането на Конкурса и съответно на всички негови атрибути - сайт, медали, трофеи, стикери, дипломи – сподели Галина Нифору, директор на BIWC. Когато започнахме нещата стояха по друг начин. Сега се търсят по изчистени и опростени визии. Мисля, че сме на прав път. Засега отзвукът, както от България, така и от чужбина е много добър! От тази година започваме партьорство с най-голямата винена организация в Китай — INTERWINE CHINA http://www.interwine.org/en/, с която ще подпишем споразумение за реклама и промотиране на Балканските вина на 28 март в Гуанджоу, Китай. Поредица от събития ще бъдат подготвени, с цел промотиране на медалистите от BIWC 2018. “

Балканския винен фетсивал ще бъде посетен от 30 вносители от САЩ, Китай и Япония, както и много други, които вече са заявили своя интерес – Канада, Белгия, Холандия, Чехия, Полша, Великобритания и др.
Очаквайте интересната съпътсваща програма на сайта на форума: http://www.balkanswine.eu/

СЕДМО ИЗДАНИЕ  THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)  - winebg.info
За повече информация:
Нели Русева, Мениджър Комуникации BIWC
Е-мейл: pr@balkanswine.eu
Mob: +359 886 555 865


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Gulbanis Wine - Syrah 2011, Как да се избавим от излишните килограми, Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, Merlot - Rupel Winery 2015, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС СТАРТИРА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Подземна спираловидна домашна изба, Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017, Над 47 000 посетители разгледаха мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Tamianka - 2016 Rupel Winery, Втори фестивал "Хляб и Вино" 2015 - Стара Загора, Компоненти на дегустацията I: Окото, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Винобалканика 2015: резултатите, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Castellum - Cabernet Sauvignon 2013 - Carabunar Winery, Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Melnik 55 - Libera Estate 2015, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Аншоа, розмарин и вино – тайната на вечния живот?, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate, Винарска изба "Ямантиев"

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове