Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино » RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery

RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery

RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery  - winebg.info

По време на дните на отворените врати за винарните от района на Мелник и Петрич, Винарска изба РУПЕЛ представи за първи път на своите посетители новата серия за бели вина и розета RUSALIi. В нея влизат Tamianka и Rose Anita от новата реколта 2017. В бъдеще серията ще се допълни от чисто сортови и купажни вина от бели български и чужди сортове.

РУСАЛИИТЕ са мъжете танцьори, които изпълняват един от най-вълнуващите ритуали по нашите земи, символ на плодородие, здраве и благодат. Русалийските игри винаги се съпровождат от тъпан и зурна - дървен духов музикален инструмент с двойна тръстикова пластинка, а основният им атрибут при изпълнение на танца е мечът.
Като музикален инструмент в България зурната се използва предимно в югозападните гранични области. Петрич е един от основните центрове на зурнаджийската традиция в България с потомствени музиканти.
РУСАЛИИТЕ трябва да са здрави и издръжливи, да са танцьори, да умеят да пазят тайна, да са добри и честни, да положат клетва.
Вдъхновени от тези смелчаги, Винарска изба РУПЕЛ са избрали името РУСАЛИИ (RUSALIi) за тяхната нова серия от бели вина и розета.


Сорт: Тамянка
Реколта: 2017
Тип вино: Бяло сухо вино
Регион: Долината на Струма
Разфасовка: 0,750l
Алкохолно съдържание: 13.5 об. %
Цвят: Светъл-златист
Плътност: Леко тяло
Ароматно-вкусови качества:
Светъл, златист и бистър цвят. Сочен и съблазнителен нос. Фин мискетово-тамянов аромат, с нотки на сушена смокиня, сухи цветя, градински чай и лайм. Тялото е гладко и нежно, с приятна свежест, послевкусът – дълъг и плодов.

Кулинарни препоръки:
Виното е подходящо в съчетание с рибни ястия , суши, бели меса, различни видове сирена, свежи зеленчукови и плодови салати.
Сортове: Сан Джовезе х Каберне Совиньон х Мелник 55
Реколта: 2017
Тип вино: Сухо вино розе
Регион: Долината на Струма
Разфасовка: 0,750l
Алкохолно съдържание: 13.5 об. %
Цвят: Бледо розов
Плътност: Средно тяло
Ароматно-вкусови качества:
Красив бледо розов цвят, с брилянтен блясък. Средно тяло, с нежен, богат и атрактивен аромат на черешов сироп, шипка и тютюнево листо. Вкусът е елегантен, плодов, с приятна свежест. Изключително дълъг финал с мек и нежен плодов послевкус.
Алкохолно съдържание: 13.5 об. %
Да се сервира: 10 -12 °C

Кулинарни препоръки:
Виното е подходящо в съчетание с пикантни летни блюда, салати, сьомга, десерти както и самостоятелно.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Пекин става световна столица на виното през 2018 г., WiFo е първият форум за вино и храна, Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, И замириса на..., Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Villa Yustina Rouge 2016, Винотерапия за красота, Вълшебното вино Малбек, 3 - те най-скъпите вина !, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, Произходът има значение, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Розе - Малката Звезда 2012, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, Произходът има значение, Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Кино и вино – Международен София филм фест 2015, Машина превръща водата във вино за три дни, Депардийо пиел по 14 бутилки вино на ден, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, DiVino обяви 50-те най-добри вина на България за 2017, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, Винени бели сортове, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове