Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино » RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery

RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery

RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery  - winebg.info

По време на дните на отворените врати за винарните от района на Мелник и Петрич, Винарска изба РУПЕЛ представи за първи път на своите посетители новата серия за бели вина и розета RUSALIi. В нея влизат Tamianka и Rose Anita от новата реколта 2017. В бъдеще серията ще се допълни от чисто сортови и купажни вина от бели български и чужди сортове.

РУСАЛИИТЕ са мъжете танцьори, които изпълняват един от най-вълнуващите ритуали по нашите земи, символ на плодородие, здраве и благодат. Русалийските игри винаги се съпровождат от тъпан и зурна - дървен духов музикален инструмент с двойна тръстикова пластинка, а основният им атрибут при изпълнение на танца е мечът.
Като музикален инструмент в България зурната се използва предимно в югозападните гранични области. Петрич е един от основните центрове на зурнаджийската традиция в България с потомствени музиканти.
РУСАЛИИТЕ трябва да са здрави и издръжливи, да са танцьори, да умеят да пазят тайна, да са добри и честни, да положат клетва.
Вдъхновени от тези смелчаги, Винарска изба РУПЕЛ са избрали името РУСАЛИИ (RUSALIi) за тяхната нова серия от бели вина и розета.


Сорт: Тамянка
Реколта: 2017
Тип вино: Бяло сухо вино
Регион: Долината на Струма
Разфасовка: 0,750l
Алкохолно съдържание: 13.5 об. %
Цвят: Светъл-златист
Плътност: Леко тяло
Ароматно-вкусови качества:
Светъл, златист и бистър цвят. Сочен и съблазнителен нос. Фин мискетово-тамянов аромат, с нотки на сушена смокиня, сухи цветя, градински чай и лайм. Тялото е гладко и нежно, с приятна свежест, послевкусът – дълъг и плодов.

Кулинарни препоръки:
Виното е подходящо в съчетание с рибни ястия , суши, бели меса, различни видове сирена, свежи зеленчукови и плодови салати.




Сортове: Сан Джовезе х Каберне Совиньон х Мелник 55
Реколта: 2017
Тип вино: Сухо вино розе
Регион: Долината на Струма
Разфасовка: 0,750l
Алкохолно съдържание: 13.5 об. %
Цвят: Бледо розов
Плътност: Средно тяло
Ароматно-вкусови качества:
Красив бледо розов цвят, с брилянтен блясък. Средно тяло, с нежен, богат и атрактивен аромат на черешов сироп, шипка и тютюнево листо. Вкусът е елегантен, плодов, с приятна свежест. Изключително дълъг финал с мек и нежен плодов послевкус.
Алкохолно съдържание: 13.5 об. %
Да се сервира: 10 -12 °C

Кулинарни препоръки:
Виното е подходящо в съчетание с пикантни летни блюда, салати, сьомга, десерти както и самостоятелно.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, Продукти на Винарна Свищов, Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, Айсвайн или "Ледено вино", Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Продукти на Вила Мелник: „Aplauz”, Винарска изба “Манастира”, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Най-популярните червени вина, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Bergule - Розе Мелник 55 2012 Вила Мелник, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Колекционерите на вино се насочват към портото, Schalkenbosch Edenhof - Pinotage 2015, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Divino magazine - брой 6, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Как да съхраняваме виното, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Виното вече има свой дом в Бургас, Как да съхраняваме виното, Технология за производство на бяло вино, Two Rivers Chardonnay Barrique 2014 - Gulbanis Wine, Кое вино подхожда най-много на зодията ви

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове