Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2018 20-членно жури оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2018

Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2018 20-членно жури оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2018

Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2018  20-членно жури оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2018“ - winebg.info

Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки участват в Международния конкурс „Винария 2018“. Напитките се оценяват от 20-членно жури, в което участват утвърдени дегустатори от страната и чужбина. Четиринадесет от тях са членове на Съюза на енолозите в България, който е партньор на Националната лозаро-винарска камара в организацията на конкурса.

По традиция членовете на международната комисия са носители на приза „Енолог на годината“ – Костадинка Рахова-Димитрова, Десислава Байчева, Надежда Дюлгерска, Екатерина Гаргова, Стоян Стоянов и Тихомир Трифонов, което е доказателство за високия професионализъм на журито. „Българските дегустатори имат изключителен опит, който е оценен от редица международни форуми. Този факт потвърждава авторитета на нашите енолози, които са на световно ниво, и е гаранция, че с професионализма си ще определят безапелационно най-добрите напитки на ВИНАРИЯ 2018“, коментира председателят на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов.

И тази година в състава на дегустационната комисия участват чуждестранни енолози. Сред тях са вино блогърът Пол Капуто от Англия, който за втора поредна година е член на журито, и сръбският дегустатор Томислав Иванович – с дългогодишен опит в международни винени конкурси. Председател на международното жури е д-р Димитър Гайдарски.

Международният конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се провежда според правилата и критериите на най-авторитетните конкурси по света, за да осигури възможност за международно признание на участващите производители. „Изискванията по оценяване на пробите вино и тази година са изцяло съобразени със стандартите на Международната организация по лозата и виното OIV, със 100-балната система и дегустационен лист“, посочи Станимир Стоянов. Той уточни, че системата е световно призната и гарантира обективност, затова и голяма част от международните конкурси работят с нея.

Станимир Стоянов прогнозира, че на ВИНАРИЯ 2018 ще има интересни вина от последна реколта и червени купажни вина от 2016 година с високо качество и модерен стил.

Международните дегустации, организирани от Националната лозаро-винарска камара и Съюза на енолозите в България с подкрепата на Международен панаир Пловдив, се провеждат от 16 до 19 февруари 2018 г. в парк-хотел „Санкт Петербург“.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

MH WINE SELECTION, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Бутилиране на вино в домашни условия, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, Винарска изба Рупел, Български совиньон блан, реколта 2012, Фалира доставчик на вино за милиардери, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, Шато Копса, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Как старее виното, Рапърът Джей Зи си купи елитна марка шампанско, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира", Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, Китайски винен тигър, Как да се насладим на истинското вино, Най-популярните цитати на известни личности за виното, Вино и стил - еп.10, Излезе новото издание на „Дегустацията, или как да опознаем виното“, Музеят на виното, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, New Bloom Winery - Rose 2016, A Good Year Cuvee 2014 - Medi Valley, 24 експоната са шампионите на „Агра“, Фудтех“ и „Винария“, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове