Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2018 20-членно жури оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2018

Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2018 20-членно жури оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2018

Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2018  20-членно жури оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2018“ - winebg.info

Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки участват в Международния конкурс „Винария 2018“. Напитките се оценяват от 20-членно жури, в което участват утвърдени дегустатори от страната и чужбина. Четиринадесет от тях са членове на Съюза на енолозите в България, който е партньор на Националната лозаро-винарска камара в организацията на конкурса.

По традиция членовете на международната комисия са носители на приза „Енолог на годината“ – Костадинка Рахова-Димитрова, Десислава Байчева, Надежда Дюлгерска, Екатерина Гаргова, Стоян Стоянов и Тихомир Трифонов, което е доказателство за високия професионализъм на журито. „Българските дегустатори имат изключителен опит, който е оценен от редица международни форуми. Този факт потвърждава авторитета на нашите енолози, които са на световно ниво, и е гаранция, че с професионализма си ще определят безапелационно най-добрите напитки на ВИНАРИЯ 2018“, коментира председателят на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов.

И тази година в състава на дегустационната комисия участват чуждестранни енолози. Сред тях са вино блогърът Пол Капуто от Англия, който за втора поредна година е член на журито, и сръбският дегустатор Томислав Иванович – с дългогодишен опит в международни винени конкурси. Председател на международното жури е д-р Димитър Гайдарски.

Международният конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се провежда според правилата и критериите на най-авторитетните конкурси по света, за да осигури възможност за международно признание на участващите производители. „Изискванията по оценяване на пробите вино и тази година са изцяло съобразени със стандартите на Международната организация по лозата и виното OIV, със 100-балната система и дегустационен лист“, посочи Станимир Стоянов. Той уточни, че системата е световно призната и гарантира обективност, затова и голяма част от международните конкурси работят с нея.

Станимир Стоянов прогнозира, че на ВИНАРИЯ 2018 ще има интересни вина от последна реколта и червени купажни вина от 2016 година с високо качество и модерен стил.

Международните дегустации, организирани от Националната лозаро-винарска камара и Съюза на енолозите в България с подкрепата на Международен панаир Пловдив, се провеждат от 16 до 19 февруари 2018 г. в парк-хотел „Санкт Петербург“.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

10 причини да станете любител на виното, Оранжево вино - същност, производство и консумация, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, Акценти Винзавод Асеновград, Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, Kera Tamara Chardonnay 2013 Maryan Winery, Ранна мелнишка лоза, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Стандартната бутилка за вино, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!, С вкус на Прованс, Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, И замириса на..., Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, Вино с марката Шалкенбош, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, Сотерн – Меката на френските десертни вина, Каталог на българското вино 2013, 24-членно жури ще оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2017, Ден на отворените врати Gourmet Publishing, Bergule - Розе Мелник 55 2012 Вила Мелник

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове