Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » 100 литра мерло ще се лее на Дионисиевото шествие за „Винария“

100 литра мерло ще се лее на Дионисиевото шествие за „Винария“

100 литра мерло ще се лее на Дионисиевото шествие за „Винария“ - winebg.info

Младото мерло на известна българска изба ще опитат за първи път участниците в Дионисиевото шествие в Пловдив. 100-литровата бъчва ще бъде разположена на площад „Стефан Стамболов“, където ще се състои традиционният празник, предхождащ откриването на Международната изложба „Винария“. Той ще зарадва пловдивчани и гостите на града с кукерски игри, изпълнения на гайдари и концерт на фолклорния ансамбъл „Тракия“ на 17 февруари 2018 г., събота.

Началото на веселбата е от 12 ч. в градинката до Римския стадион, а шествието ще потегли в 12.30 ч. начело с прочутата гайдарска трупа от Калофер. То ще мине по Главната улица и ще стигне до фонтана пред сградата на кметството.
Всяка година тържеството събира многохилядна публика и завършва с огромно хоро. С обща наздравица се дава символичен старт на „Винария“. Тази година изложбата ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив, който е организатор заедно с Националната лозаро-винарска камара.

Посетителите на „Винария 2018“ ще могат да опитат новата реколта вино, която още никъде не е показвана, да сравнят колекциите на над 50 български и чуждестранни изби, да опознаят вкуса на екзотични напитки, предлагани от водещи търговци. Нови акцент са плодовите ракии и коняци.

Сред хитовите експонати на изложбата се открояват единственият в света бял коняк, най-изтънчените и стари марки шотландско уиски. За първи път ще бъде представена линията „Вино за забавление“ в арт бутилки и кенове с рисунки на известен художник на графити. Своя дебют ще направи и уникално българско вино, узряло с музика на Бетовен. Новост са ръчно навитите пури, отлежавали в специална кедрова стая.

Многобройни презентации и дегустации ще дадат възможност на ценителите да усетят вкуса и аромата на най-добрите марки вино и алкохолни напитки. Те ще бъдат демонстрирани в уникалния Град на виното и деликатесите заедно с широка гама храни и гурме специалитети, представени от участници в Международната изложба за хранителната индустрия „Фудтех 2018“ и в изложбата „Вкусове от Италия“. Изкушаващата палитра от изискани продукти привлича всяка година над 40 000 посетители от страната и чужбина.

И сега те ще могат да разгледат още три изложби, които се провеждат по същото време - „Агра“ заедно с „БиоАгра“ (за селско стопанство), „Апи България“ (за пчеларство) и новата инициатива „Дибла – идеи и продукти за интериора“, обогатяваща съществуващото изложение „Хорека Пловдив“. Трима от гостите ще спечелят наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив: моторна самоходна косачка за райграс „Маккълък“, бензинова резачка „Крафт топ“ и водоструйка „Керхер“.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Най-популярните бели вина, 50 повода да празнуваме българското вино, Уникална винарска изба, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Най-добрите храни-приятели на вино, Как да сготвим миди с вино, Легендите за чукането с чаши, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Българските местни сортове, Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, С какви храни и ястия да поднесем Розе, КАК ДА ОХЛАДИТЕ ВИНО ЗА 20 МИНУТИ, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, 100 литра мерло ще се лее на Дионисиевото шествие за „Винария“, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІV Бургаски фестивал на виното, Направете си сангрия, DiVino Топ 50 за 2015, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Винарска изба Брестовица, Better Half - Single Vineyard Zmeevo 2013, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Как говори цветът на виното, Винарски изби се превръщат в туристически атракции, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Най-популярните цитати на известни личности за виното, Маутай байджо – китайска наслада с изискан вкус

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове