Реклама

Йерархия на статиите

Статии » за Хората и Виното » Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ - winebg.info


на 09.12.2017 се събраха над 150 представители на енологичната общност в страната на традиционното събитие по връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ по време на традиционния Коледен бал на енолозите в страната. Събитието ще се състои тази вечер в хотел „Империал”–Пловдив и се организира от Съюза на енолозите в България – професионалната организация на технолозите на вина от всички винарски изби и винзаводи в страната.

Номинациите за наградата се обявявени предварително от Съюза на енолозите, като номинираните се посочват от професионални организации и специализирани медии, които пишат за вино. За престижното звание тази година ще се борят Владимир Влъчков, консултант по производство на вино на В.П.Брандс, Даниела Стаматова, производствен мениджър на Винарска изба „Тохун” – Поморие, Костадинка Рахова-Димитрова, енолог на Винарска изба ”Вила Юстина”, Камен Коев, главен енолог и съсобственик на бутиковата изба”Вила Басареа”- Харманли, Петър Георгиев, главен енолог на винарна”Росиди” – Сливен и Симо Симов - технолог на винарна ”Старо Оряхово”. Гласуването е явно, като се гласува със специално подготвена бюлетина и всички технолози на вина, които присъстват дават своето предпочитание за носителя на престижното звание.

„Енолог на годината 2017 на България” става професионалистът, който получи най-много гласове от енологичната общност. Той се награждава с плакет и бронзовия Дионисиев венец – символ на приза, изработен от скулптора Адриан Новаков, който се предава всяка година на най-добрия винар от миналогодишния отличен.

„Наградата „Енолог на годината на България”, която се учреди преди 10 години от Съюза на енолозите, е изключително важна за енологичната общност в страната. Тя показва посоката на развитието и на винарството в страната ни през годините”, коментира Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в страната. ”Ако преди години наградата отиваше при технолози от големите винарски предприятия, все по-често в последно време се отличават енолози от бутикови изби, които правят характерни вина от локални сорстове грозде, а това е и пътят на Българския винарски бранш”, допълва той.

Освен голямото отличие „Енолог на годината на България за 2017 г.”, по време на церемонията тази вечер, ще се връчи и наградата „Христо Дерменджиев” на отличника, завършил с най-висок успех тази година в катедра „Вино и пиво” на Университета по хранителни технологии в Пловдив. Миналата година се учреди и наградата „Млад енолог на годината”, която изразява стремежа на Съюза на енолозите да отличи иновативните млади професионалисти, които спомагат за развитието на родното винарство и българските вина да не отстъпват на вината на други държави с традиционна винарска промишленост.

Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ - winebg.info
Снимка Facebook

Енолог на годината на България за 2017 година беше избрана Костадинка Рахова-Димитрова, енолог на Винарска Изба Вила "Юстина" с гласовете на 150 представители на енологичната общност в страната. Честито !

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Три съвета за успешен винен тур!, Divino magazine - брой 2, Готвачката на Химлер, Кулинарно кино с гурме вечери, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, Продукти Винарска изба Манастира, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Тероар - еп.3, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Какви са ползите от пиенето на вино?, Виното намалява шансовете за забременяване, Италианският списък, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов, Продукти на "Домейн Менада" серия Дамена, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Винарски изби в България с възможност за дегустация, Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор, 4 Seasons Summer Gewurztraminer - 2015 Villa Yustina, Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Микро дегустация на мега Пиемонте, Винен аромат от Асеновград

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове