Реклама

Йерархия на статиите

Статии » за Хората и Виното » Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ - winebg.info


на 09.12.2017 се събраха над 150 представители на енологичната общност в страната на традиционното събитие по връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ по време на традиционния Коледен бал на енолозите в страната. Събитието ще се състои тази вечер в хотел „Империал”–Пловдив и се организира от Съюза на енолозите в България – професионалната организация на технолозите на вина от всички винарски изби и винзаводи в страната.

Номинациите за наградата се обявявени предварително от Съюза на енолозите, като номинираните се посочват от професионални организации и специализирани медии, които пишат за вино. За престижното звание тази година ще се борят Владимир Влъчков, консултант по производство на вино на В.П.Брандс, Даниела Стаматова, производствен мениджър на Винарска изба „Тохун” – Поморие, Костадинка Рахова-Димитрова, енолог на Винарска изба ”Вила Юстина”, Камен Коев, главен енолог и съсобственик на бутиковата изба”Вила Басареа”- Харманли, Петър Георгиев, главен енолог на винарна”Росиди” – Сливен и Симо Симов - технолог на винарна ”Старо Оряхово”. Гласуването е явно, като се гласува със специално подготвена бюлетина и всички технолози на вина, които присъстват дават своето предпочитание за носителя на престижното звание.

„Енолог на годината 2017 на България” става професионалистът, който получи най-много гласове от енологичната общност. Той се награждава с плакет и бронзовия Дионисиев венец – символ на приза, изработен от скулптора Адриан Новаков, който се предава всяка година на най-добрия винар от миналогодишния отличен.

„Наградата „Енолог на годината на България”, която се учреди преди 10 години от Съюза на енолозите, е изключително важна за енологичната общност в страната. Тя показва посоката на развитието и на винарството в страната ни през годините”, коментира Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в страната. ”Ако преди години наградата отиваше при технолози от големите винарски предприятия, все по-често в последно време се отличават енолози от бутикови изби, които правят характерни вина от локални сорстове грозде, а това е и пътят на Българския винарски бранш”, допълва той.

Освен голямото отличие „Енолог на годината на България за 2017 г.”, по време на церемонията тази вечер, ще се връчи и наградата „Христо Дерменджиев” на отличника, завършил с най-висок успех тази година в катедра „Вино и пиво” на Университета по хранителни технологии в Пловдив. Миналата година се учреди и наградата „Млад енолог на годината”, която изразява стремежа на Съюза на енолозите да отличи иновативните млади професионалисти, които спомагат за развитието на родното винарство и българските вина да не отстъпват на вината на други държави с традиционна винарска промишленост.

Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ - winebg.info
Снимка Facebook

Енолог на годината на България за 2017 година беше избрана Костадинка Рахова-Димитрова, енолог на Винарска Изба Вила "Юстина" с гласовете на 150 представители на енологичната общност в страната. Честито !

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Лятно предложение: две български розета от мавруд!, Черга Розе 2012 Домейн Менада, Rose Angelica 2016 - Chateau Copsa, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Видеоурок: цветовете на виното, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Най-добрите храни-приятели на вино, Expressions Merlot & Syrah 2015 - Via Verde, MH WINE SELECTION, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, Black Label Cabernet Sauvignon 2015 - Terra Tangra, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Винената бутилка, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Как да разчетеш етикета на шампанското, Розовите вина на България имат своето място и то се нарича Rose Wine Expo Kazanlak, Как да разберем “Натуралните вина”, Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, Обстановката променя вкуса на виното, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно, Как да си гледате на… вино?, Произходът има значение, MH WINE SELECTION, AplauZ Chardonnay Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Костадинка Рахова-Димитрова стана Енолог на България за 2017, Винобалканика 2015: резултатите, Разпознавате ли хубавото вино, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, САЛОН НА ВИНОТО 2017, AplauZ - Merlot 2012 Villa Melnik

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове