Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“

Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“

Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“ - winebg.info


Четвъртото издание на Фестивал „Хляб и Вино“ отново ще проведе благотворителна кампания в помощ на болни деца с помощта на своите посетители. Тази година всички събрани средства от таксата „вход“ от 5 лв. на посетител ще бъдат дарени на две деца от Стара Загора, които страдат от детска церебрална парализа и семействата им събират пари за лечението им чрез стволови клетки. Това са 4-годишния Георги Стоилов – Гого и 6-годишната Анна Кръстева. За операцията на всяко от децата са необходими по около 36 000 долара, отделно трябват средства, за да провеждат непрекъсната специализирана рехабилитация. Наскоро Анна загуби и своята майка, което постави семейството и в още по-затруднено положение.

И двете деца имат разкрити дарителски сметки, по които сумата, набрана от входните такси на Фестивал „Хляб и Вино“ ще бъдат приведени по равно. Лице и гарант на благотворителната кампания отново ще бъде Мисис България 2016 Европа Ива Гургуриева. Миналата година фестивалът подпомогна с набраните 750 лв. 9-годишния Байрям Байрям от с.Тъжа, на когото успешно беше присаден бъбрек в Германия с донор – неговата баба. През 2015 г. фестивалът събра над 1300 лв., които дарихме за закупуване на специализирана количка за 9-годишно момче от Стара Загора, страдащо от мускулна дистрофия.

Фестивал „Хляб и Вино“ се провежда всяка последна неделя на ноември или първа неделя на декември, давайки старт на коледно-новогодишните празници и на доброто настроение.

Четвъртото издание няма да направи изключение и на 3 декември от 12 часа на обяд чак до вечерта в покритата зимна градина на Парк-Хотел „Стара Загора край езеро „Загорка“ ще ухае на вкусен хляб, на прясна италианска паста и пици, на пръхкави сладкиши, които ще се пекат пред вас и които ще можете да дегустирате свободно. Квалитетни вина от над 13 винарски изби от региона и страната ще се разливат по чашите и ще галят нежно небцето. Сред участниците в изложението са утвърдените винопроизводители на България – Анжелус Естейт, Братя Минкови, Домейн Бояр, Домейн Менада, Домейн Пещера, Черноморско злато Поморие, Санта Сара, Дамяница, ВИ Либера и други. Силно ще бъде и участието на винарите от региона. Поредно дефиле с най-добрите си вина ще направят Шато Коларово, Александра Естейт и Малката звезда. За първи път ще имате удоволствието да опитате вината на възродената ВИ „Оряховица“, разположена в едноименното старозагорско село. Също за първи път „Хляб и Вино“ представя елитните гаражни вина на винарна „Бетър Халф“ от с. Змейово.

Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“ - winebg.info

Изкушенията обаче далеч не свършват до тук, защото – ако във виното е истината, то никой не е по-голям от хляба! Тук ще бъдат отново нашите приятели от „Морело Форни“ Италия“, които ще демонстрират как се правят най-добрите теста и печене на пица. Ще има виртуозна пица-акробатика за шампиони. Майстор-хлебарите на ресторант „Орфеида“ ще демонстрират завидни умения да пекат различни видове хляб със жива закваска. В купона ще се включат и стари наши приятели – ентусиастите от Мрежа „Хлебни къщи“, които ще възродят историята на българските просфорни хлябове – те ще демонстрират как се месят и пекат обредни хлябове с просфора и ще обяснят тяхното значение в българската традиция.

С хляба и виното задължително върви подходящо мезе. Затова „Хляб и Вино“ ще представи деликатесните продукти от месо на утвърдената старозагорската фирма „Кумир СИ“. Още от обяд шеф готвачите на МЕТРО Академия начело с шеф Юри Велев ще започнат голямото кулинарно шоу – готвене на ястия с вино. И докато готвят ще ви обясняват тънкостите по изпълнението на рецептите, а вие ще имате удоволствието да ги дегустирате.

Българска фолклорна програма ще държи високо градуса на настроението през целия фестивален ден. Ще ни я представят нашите приятели от Народно читалище „Пробуда“ с. Змейово, които тази година ще включат в програмата си и фолклорен ансамбъл „Нашенци“.

ПРОГРАМА

3 декември 2017 г., неделя

12.00 ч. – Официално откриване в покритата Зимна градина „Орфеида“ на Парк-Хотел „Стара Загора“

12.15 ч. – Фолклорна програма, посветена на винарството – НЧ „Пробуда“ с. Змейово, ФА „Нашенци“, хор при ТД „Сърнена гора“

12:45 ч. – Представяне на винопроизводителите, участващи във фестивала

13.00 ч. – 18.00 ч. Приготвяне и дегустация на италиански пици с „Morello Forni“

13.00 ч. – 18.00 ч. – Готвене на ястия с вино от майстор-готвачите на МЕТРО Академия

13,15 ч. Пица-акробатика за шампиони

13:30 ч. – Приготвяне на обреден хляб с просфора от мрежа „Хлебни къщи“

14,30 ч. – Замесване на здравословен хляб с жива закваска, Парк-Хотел Стара Загора

15.00 ч. – Как се прави италианско тесто – демонстрация на специалисти от „Morello Forni“

16,00 ч. – Народно веселие

18.00 – 19.00 ч. – Закриване на фестивала

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Експериментът - майка на виненото разнообразие, Фондю и вино, Винарски изби се превръщат в туристически атракции, Колекционирането на вино като инвестиция, Syrah 2013 - Bratanov, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Cor Caroli Mavrud 2014 - Afuziv Winery, Десерти и сладки вина - неустоима комбинация, Pure Pink Rose 2016 - Domaine Boyar, Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, Aplauz - Мелник 55 Резерва 2011 Вила Мелник, MH WINE SELECTION, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, Wines of The Ages 2017 - Пловдив, Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън, Spancha Melnik 55 Rupel Winery 2016, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Всичко, което трябва да знаете за розето, Пино Гриджо - с много лица, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Топ 10 на джаджите за любители на вино, Винобалканика 2015: резултатите, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, Три български червени вина за края на лятото, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, Zitara Syrah 2014 - Four Friends, Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, DiVino.Taste 2013

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове