Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“

Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“

Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“ - winebg.info


Четвъртото издание на Фестивал „Хляб и Вино“ отново ще проведе благотворителна кампания в помощ на болни деца с помощта на своите посетители. Тази година всички събрани средства от таксата „вход“ от 5 лв. на посетител ще бъдат дарени на две деца от Стара Загора, които страдат от детска церебрална парализа и семействата им събират пари за лечението им чрез стволови клетки. Това са 4-годишния Георги Стоилов – Гого и 6-годишната Анна Кръстева. За операцията на всяко от децата са необходими по около 36 000 долара, отделно трябват средства, за да провеждат непрекъсната специализирана рехабилитация. Наскоро Анна загуби и своята майка, което постави семейството и в още по-затруднено положение.

И двете деца имат разкрити дарителски сметки, по които сумата, набрана от входните такси на Фестивал „Хляб и Вино“ ще бъдат приведени по равно. Лице и гарант на благотворителната кампания отново ще бъде Мисис България 2016 Европа Ива Гургуриева. Миналата година фестивалът подпомогна с набраните 750 лв. 9-годишния Байрям Байрям от с.Тъжа, на когото успешно беше присаден бъбрек в Германия с донор – неговата баба. През 2015 г. фестивалът събра над 1300 лв., които дарихме за закупуване на специализирана количка за 9-годишно момче от Стара Загора, страдащо от мускулна дистрофия.

Фестивал „Хляб и Вино“ се провежда всяка последна неделя на ноември или първа неделя на декември, давайки старт на коледно-новогодишните празници и на доброто настроение.

Четвъртото издание няма да направи изключение и на 3 декември от 12 часа на обяд чак до вечерта в покритата зимна градина на Парк-Хотел „Стара Загора край езеро „Загорка“ ще ухае на вкусен хляб, на прясна италианска паста и пици, на пръхкави сладкиши, които ще се пекат пред вас и които ще можете да дегустирате свободно. Квалитетни вина от над 13 винарски изби от региона и страната ще се разливат по чашите и ще галят нежно небцето. Сред участниците в изложението са утвърдените винопроизводители на България – Анжелус Естейт, Братя Минкови, Домейн Бояр, Домейн Менада, Домейн Пещера, Черноморско злато Поморие, Санта Сара, Дамяница, ВИ Либера и други. Силно ще бъде и участието на винарите от региона. Поредно дефиле с най-добрите си вина ще направят Шато Коларово, Александра Естейт и Малката звезда. За първи път ще имате удоволствието да опитате вината на възродената ВИ „Оряховица“, разположена в едноименното старозагорско село. Също за първи път „Хляб и Вино“ представя елитните гаражни вина на винарна „Бетър Халф“ от с. Змейово.

Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“ - winebg.info

Изкушенията обаче далеч не свършват до тук, защото – ако във виното е истината, то никой не е по-голям от хляба! Тук ще бъдат отново нашите приятели от „Морело Форни“ Италия“, които ще демонстрират как се правят най-добрите теста и печене на пица. Ще има виртуозна пица-акробатика за шампиони. Майстор-хлебарите на ресторант „Орфеида“ ще демонстрират завидни умения да пекат различни видове хляб със жива закваска. В купона ще се включат и стари наши приятели – ентусиастите от Мрежа „Хлебни къщи“, които ще възродят историята на българските просфорни хлябове – те ще демонстрират как се месят и пекат обредни хлябове с просфора и ще обяснят тяхното значение в българската традиция.

С хляба и виното задължително върви подходящо мезе. Затова „Хляб и Вино“ ще представи деликатесните продукти от месо на утвърдената старозагорската фирма „Кумир СИ“. Още от обяд шеф готвачите на МЕТРО Академия начело с шеф Юри Велев ще започнат голямото кулинарно шоу – готвене на ястия с вино. И докато готвят ще ви обясняват тънкостите по изпълнението на рецептите, а вие ще имате удоволствието да ги дегустирате.

Българска фолклорна програма ще държи високо градуса на настроението през целия фестивален ден. Ще ни я представят нашите приятели от Народно читалище „Пробуда“ с. Змейово, които тази година ще включат в програмата си и фолклорен ансамбъл „Нашенци“.

ПРОГРАМА

3 декември 2017 г., неделя

12.00 ч. – Официално откриване в покритата Зимна градина „Орфеида“ на Парк-Хотел „Стара Загора“

12.15 ч. – Фолклорна програма, посветена на винарството – НЧ „Пробуда“ с. Змейово, ФА „Нашенци“, хор при ТД „Сърнена гора“

12:45 ч. – Представяне на винопроизводителите, участващи във фестивала

13.00 ч. – 18.00 ч. Приготвяне и дегустация на италиански пици с „Morello Forni“

13.00 ч. – 18.00 ч. – Готвене на ястия с вино от майстор-готвачите на МЕТРО Академия

13,15 ч. Пица-акробатика за шампиони

13:30 ч. – Приготвяне на обреден хляб с просфора от мрежа „Хлебни къщи“

14,30 ч. – Замесване на здравословен хляб с жива закваска, Парк-Хотел Стара Загора

15.00 ч. – Как се прави италианско тесто – демонстрация на специалисти от „Morello Forni“

16,00 ч. – Народно веселие

18.00 – 19.00 ч. – Закриване на фестивала

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, 4 Seasons Summer Gewurztraminer - 2015 Villa Yustina, Готвим бъдещето с GastronomiX 2017, Бордо на опашка за наши бъчви, Фотогалерия: Най-добрите розета бяха отличени за трети път, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Дъб и вино – неповторима комбинация, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, Добра година за винопроизводителите, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, С дъх на рубин под Трихълмието, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС СТАРТИРА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Expressions Merlot & Syrah 2015 - Via Verde, 3 - те най-скъпите вина !, Как спретнали хитър номер на дегустатори на вино, Chardonnay barrigue Santa Maria 2013, A Good Year Cuvee 2014 - Medi Valley, Santa Maria - Cabernet Sauvignon & Petit Verdot & Merlot 2012, Стандартната бутилка за вино, Българското вино – дар от тракийските богове, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, Cheval de Katarzyna - 2016, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, Le Rose 2015 - Katarzyna Estate

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове