Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » “Дефиле на младото вино” 2017

“Дефиле на младото вино” 2017

“Дефиле на младото вино” 2017 - winebg.info

Фестивалът „Дефиле на младото вино” е запазена търговска марка на Съвета по туризъм - Пловдив за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последната седмица на месец ноември в Стария град на Пловдив. Това е изключителна възможност за винолюбителите да си изградят своя винена листа и да опитат новата реколта на българските винопроизводители.

„Дефиле на младото вино” стартира през 2009 г. с 16 участника в 6 възрожденски къщи. За осем години събитието се разрасна до седемдневен фестивал с богата съпътстваща програма, близо 40 участници и над 18 000 посетители, дегустирали българското младо вино. Винопроизводителите са разположени в дворните пространства и вътре в самите възрожденските къщи в Стария град – музеи, ресторанти и галерии.
Предстои деветото издание на „Дефиле на младото вино”. В дните на фестивала - 24, 25 и 26 ноември 2017 г. се очакват над 20 000 посетители от България и чужбина. Събитието е едно от най-масовите и важни за винения туризъм в страната.

Производителите на мед, колбаси, сирена, хляб, минерална вода, кетъринг фирми и известни шеф-готвачи допълват дегустацията на винените напитки и обогатяват винената култура на посетителите.
Част от фестивала са „Дните на младото вино” - съпътстваща културна програма с атрактивни събития в градска среда като танцови атракции, изложби, филмови прожекции, и др., повечето със свободен вход за посетители, както и лекции, семинари и представяне на книги на винена тематика.

Откриването на „Дефиле на младото вино” започва в 13:00 часа, в петък с Дионисиево шествие от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия”, както и танцьори, разположени по Главната улица по пътя към Римския стадион, които приканват хората и раздават брошури за събитието.
Множеството от граждани и гости на града се придвижват до Стария град. Следва танцово-музикална програма и приветствия на официалните гости на фестивала. Символичният старт на консумацията на младо вино се дава с отварянето на „Бъчва на младото вино”, първата бъчва на миналогодишния носител на златно отличие. Официалните лица повеждат ценителите на хубавото българско вино по къщите, приютили майсторите на виното. Първите два дни на събитието /петък и събота/ винените дегустации продължават до 19 часа, а в неделя до 18 часа.
„Вечер на майсторите на виното”
е специално организирано събитие, на което се обявяват наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, съгласно регламента, определен от дегустационната комисия.
За да бъде включена и оценката на потребителите в отделна класация, се предоставят анкетни карти, които дегустиралите попълват за розе, бяло и червено вино, а късметлиите получават награда - бутилка селектирано младо вино и брандиран тирбушон.

Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации. Един жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат на покупна цена заедно с жетони:
4 ЖЕТОНА - 2 ЛВ.
12 ЖЕТОНА - 6 ЛВ.
ЧАША С 8 ЖЕТОНА - 8 ЛВ.


Съветът по туризъм - Пловдив и Община Пловдив организират „Дефиле на младото вино” в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив”, Университета по хранителни технологии – Пловдив, ОП „Туризъм”- Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019“, професионалните гимназии и висшите учебни заведения, всички участници във винения бизнес. „Дефиле на младото вино” заема важно място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар.


За контакти:

e-mail: tourismplovdiv@abv.bg; info@wineshowplovdiv.events
website: http://wineshowplovdiv.events/
facebook: https://www.facebook.com/MladoVino/

Мария Далемска /организационен секретар/ тел.: + 359 888 909 960
Цветелинка Цветанова /координатор участници/ тел.: + 359 894 321 401

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Пино ноар и деликатеси, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, White Cuvee Barel Fermented 2015 - Maryan Winery, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Виното вече има свой дом в Бургас, DiVino.Taste 2016 предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Rose Anita 2016 - Rupel Winery, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", С дъх на рубин под Трихълмието, Melnik 55 - 2016 - Orbelia Winery, Дрождите влияят много върху аромата на виното, Бяло вино с месо? Естествено!, С какви храни и ястия да поднесем Розе, Още едно вино създадено от музиканти, Как да си гледате на… вино?, Tamianka - 2016 Rupel Winery, Стандартната бутилка за вино, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Божоле нуво - 2016, DiVino.Taste 2015 обзор !, Как да съчетаваме пица и вино, Винарска изба Марян, „Последният пир“ възпява вкуса на манията, 4 признака, че сме алергични към вино, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Cheval de Katarzyna - 2016

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове