Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » “Дефиле на младото вино” 2017

“Дефиле на младото вино” 2017

“Дефиле на младото вино” 2017 - winebg.info

Фестивалът „Дефиле на младото вино” е запазена търговска марка на Съвета по туризъм - Пловдив за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последната седмица на месец ноември в Стария град на Пловдив. Това е изключителна възможност за винолюбителите да си изградят своя винена листа и да опитат новата реколта на българските винопроизводители.

„Дефиле на младото вино” стартира през 2009 г. с 16 участника в 6 възрожденски къщи. За осем години събитието се разрасна до седемдневен фестивал с богата съпътстваща програма, близо 40 участници и над 18 000 посетители, дегустирали българското младо вино. Винопроизводителите са разположени в дворните пространства и вътре в самите възрожденските къщи в Стария град – музеи, ресторанти и галерии.
Предстои деветото издание на „Дефиле на младото вино”. В дните на фестивала - 24, 25 и 26 ноември 2017 г. се очакват над 20 000 посетители от България и чужбина. Събитието е едно от най-масовите и важни за винения туризъм в страната.

Производителите на мед, колбаси, сирена, хляб, минерална вода, кетъринг фирми и известни шеф-готвачи допълват дегустацията на винените напитки и обогатяват винената култура на посетителите.
Част от фестивала са „Дните на младото вино” - съпътстваща културна програма с атрактивни събития в градска среда като танцови атракции, изложби, филмови прожекции, и др., повечето със свободен вход за посетители, както и лекции, семинари и представяне на книги на винена тематика.

Откриването на „Дефиле на младото вино” започва в 13:00 часа, в петък с Дионисиево шествие от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия”, както и танцьори, разположени по Главната улица по пътя към Римския стадион, които приканват хората и раздават брошури за събитието.
Множеството от граждани и гости на града се придвижват до Стария град. Следва танцово-музикална програма и приветствия на официалните гости на фестивала. Символичният старт на консумацията на младо вино се дава с отварянето на „Бъчва на младото вино”, първата бъчва на миналогодишния носител на златно отличие. Официалните лица повеждат ценителите на хубавото българско вино по къщите, приютили майсторите на виното. Първите два дни на събитието /петък и събота/ винените дегустации продължават до 19 часа, а в неделя до 18 часа.
„Вечер на майсторите на виното”
е специално организирано събитие, на което се обявяват наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, съгласно регламента, определен от дегустационната комисия.
За да бъде включена и оценката на потребителите в отделна класация, се предоставят анкетни карти, които дегустиралите попълват за розе, бяло и червено вино, а късметлиите получават награда - бутилка селектирано младо вино и брандиран тирбушон.

Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации. Един жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат на покупна цена заедно с жетони:
4 ЖЕТОНА - 2 ЛВ.
12 ЖЕТОНА - 6 ЛВ.
ЧАША С 8 ЖЕТОНА - 8 ЛВ.


Съветът по туризъм - Пловдив и Община Пловдив организират „Дефиле на младото вино” в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив”, Университета по хранителни технологии – Пловдив, ОП „Туризъм”- Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019“, професионалните гимназии и висшите учебни заведения, всички участници във винения бизнес. „Дефиле на младото вино” заема важно място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар.


За контакти:

e-mail: tourismplovdiv@abv.bg; info@wineshowplovdiv.events
website: http://wineshowplovdiv.events/
facebook: https://www.facebook.com/MladoVino/

Мария Далемска /организационен секретар/ тел.: + 359 888 909 960
Цветелинка Цветанова /координатор участници/ тел.: + 359 894 321 401

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Беса Валей, Better Half - Single Vineyard Zmeevo 2013, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Чаши за вино, Основни правила за етикет и протокол на масата, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, За виното – с любов ...и още нещо, Тера Тангра - Black Label, Вино и стил - еп.8, Вълшебното вино Малбек, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ, Пето издание на Винобалканика 16 - 18 април, 2015 г. Велико Търново, Пазителят на вълшебните качества на бутилираното вино, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Дефиле на младото вино 2016, Young § Crazy 2014 - Вила Мелник, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, Солта подобрява вкуса на виното, Vinoar - Пийте за здраве !, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Втори фестивал "Хляб и Вино" 2015 - Стара Загора, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Десертни червени сортове, IMAGE Reserva White 2015 - Villa Bassarea, Alexandra Estate Rose Mourvedre & Grenache 2015, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Сомелиер на годината 2018, Summer.Taste ПРОСЕКО И ЗЕХТИН – лятно, ароматно и вдъхновяващо, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове