Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » “Дефиле на младото вино” 2017

“Дефиле на младото вино” 2017

“Дефиле на младото вино” 2017 - winebg.info

Фестивалът „Дефиле на младото вино” е запазена търговска марка на Съвета по туризъм - Пловдив за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последната седмица на месец ноември в Стария град на Пловдив. Това е изключителна възможност за винолюбителите да си изградят своя винена листа и да опитат новата реколта на българските винопроизводители.

„Дефиле на младото вино” стартира през 2009 г. с 16 участника в 6 възрожденски къщи. За осем години събитието се разрасна до седемдневен фестивал с богата съпътстваща програма, близо 40 участници и над 18 000 посетители, дегустирали българското младо вино. Винопроизводителите са разположени в дворните пространства и вътре в самите възрожденските къщи в Стария град – музеи, ресторанти и галерии.
Предстои деветото издание на „Дефиле на младото вино”. В дните на фестивала - 24, 25 и 26 ноември 2017 г. се очакват над 20 000 посетители от България и чужбина. Събитието е едно от най-масовите и важни за винения туризъм в страната.

Производителите на мед, колбаси, сирена, хляб, минерална вода, кетъринг фирми и известни шеф-готвачи допълват дегустацията на винените напитки и обогатяват винената култура на посетителите.
Част от фестивала са „Дните на младото вино” - съпътстваща културна програма с атрактивни събития в градска среда като танцови атракции, изложби, филмови прожекции, и др., повечето със свободен вход за посетители, както и лекции, семинари и представяне на книги на винена тематика.

Откриването на „Дефиле на младото вино” започва в 13:00 часа, в петък с Дионисиево шествие от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия”, както и танцьори, разположени по Главната улица по пътя към Римския стадион, които приканват хората и раздават брошури за събитието.
Множеството от граждани и гости на града се придвижват до Стария град. Следва танцово-музикална програма и приветствия на официалните гости на фестивала. Символичният старт на консумацията на младо вино се дава с отварянето на „Бъчва на младото вино”, първата бъчва на миналогодишния носител на златно отличие. Официалните лица повеждат ценителите на хубавото българско вино по къщите, приютили майсторите на виното. Първите два дни на събитието /петък и събота/ винените дегустации продължават до 19 часа, а в неделя до 18 часа.
„Вечер на майсторите на виното”
е специално организирано събитие, на което се обявяват наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, съгласно регламента, определен от дегустационната комисия.
За да бъде включена и оценката на потребителите в отделна класация, се предоставят анкетни карти, които дегустиралите попълват за розе, бяло и червено вино, а късметлиите получават награда - бутилка селектирано младо вино и брандиран тирбушон.

Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации. Един жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат на покупна цена заедно с жетони:
4 ЖЕТОНА - 2 ЛВ.
12 ЖЕТОНА - 6 ЛВ.
ЧАША С 8 ЖЕТОНА - 8 ЛВ.


Съветът по туризъм - Пловдив и Община Пловдив организират „Дефиле на младото вино” в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив”, Университета по хранителни технологии – Пловдив, ОП „Туризъм”- Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019“, професионалните гимназии и висшите учебни заведения, всички участници във винения бизнес. „Дефиле на младото вино” заема важно място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар.


За контакти:

e-mail: tourismplovdiv@abv.bg; info@wineshowplovdiv.events
website: http://wineshowplovdiv.events/
facebook: https://www.facebook.com/MladoVino/

Мария Далемска /организационен секретар/ тел.: + 359 888 909 960
Цветелинка Цветанова /координатор участници/ тел.: + 359 894 321 401

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, Да отслабнем с вино!, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Винотерапия за красота, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Виното вече има свой дом в Бургас, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Better Half - Single Vineyard Zmeevo 2013, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, Вино от България очарова посетителите на „Мегавино“ - най-голямото изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Syrah 2013 - Gulbanis Wine, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, WiFo – да поговорим за вино и храна, Пловдив става вино столица през ноември, Как да си гледате на… вино?, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Петото юбилейно издание на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал 2016 стартира със силна съпътстваща програма, Легендите за чукането с чаши, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Легендите за чукането с чаши, Акценти Винзавод Асеновград, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Звукът на виното, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, Фурор на био продуктите на „Вкусове от Италия 2018“, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", Как да съхраним своето вино?

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове