Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate

Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate


ВИНО, ДОСТОЙНО ЗА АНГЕЛИ
Още от древни времена се знае, че небесните ангели слизат всяка нощ на земята, за да вземат своя дял от бъчвите, пълни с божествената напитка. И понеже крилатите създания са безплътни и скромни, техния дял, наричан „ангелски“ (Angel`s Share) e само няколко процента от обема на бъчвите, които производителите после с радост допълваме. Дали се надяваме по този начин да умилостивим боговете или смятаме, че виното ще се върне чрез небесните създания към растенията, от които зависи целият ни труд, не е толкова важно. Главното е, че по-голямата част от божествената напитка, достойна за ангелите, остава за нас – хората.

Вдъхновени от тази небесна история, в началото на тази есен ние, от Мидалидаре Естейт споделяме с винолюбителите част от своя Angel`s Sharе. Едноименното ново вино е сортово, изцяло от сира и се предлага на атрактивна цена.

„Идеята ни е да предложим на пазара продукт от най-високо качество, но на достъпна цена. Със сигурност това е предизвикателство, но досегашния ни опит показа, че можем да го постигнем“, смята управителят на Мидалидаре Естейт Александър Алексиев. Според него Angel`s Share е насочен към хората, които имат винена култура, консумират редовно и търсят добри вина.

Първоначалната серия от реколта 2016 е сравнително малка, но от следващата година ангелите са обещали да ни оставят по-голям дял, шегува се Алексиев.

“Избрахме сирата, защото смеем да твърдим, че тя се развива изключително добре при нас и може би е най-силния ни червен сорт”, обяснява още управителят на винарната. Доказателство за това са множеството медали на вината от серията Grand Vintage, като последните награди за сира 2013 са от Syrah du Monde и Wine Enthusiast. Лозето в местността Дабовец, откъдето идва гроздето за Angel`s Share, в момента е в процес на биосертификация и скоро ще имаме потвърждение, че гроздето се отглежда съгласно най-добрите практики за органично производство и изисквания за качество.
Освен с качество и атрактивна цена, Angel`s Share грабва и с модерна и атрактивна визия, различна от всичко на пазара.


Сорт: Сира 100%
Алкохолно съдържание: 14%
Произведени бутилки: 11300 бр.

Произход: Тракийска низина, България
Лозето се намира в местността Дабовец, с. Могилово, на около 250м. от северната страна на на Имението „Мидалидаре Естейт“.

Характеристики: Красив пурпурен цвят с виолетови оттенъци.
Интензивен плодов аромат на зрели черни плодове. Доминират аромати на черна череша, черна боровинка и подправки. Също така аромат на натурален шоколад, черен пипер, зелени билки и много фин дъбов нюанс.
Плодово и сочно в устата. Вино с богата структура, стопени танини и с чудесна хармония между плод и свежест. Запомнящ се дълъг и пикантен финал.

Предложения за сервиране: Препоръчителната температура на сервиране е 16°C. Подходящо за всеки момент и разнообразие от храни – от ордьоври, сирена, сухи меса, месни ястия с плодов или сладък сос, до свежи, плодови или солени плодови десерти.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Kera Tamara Chardonnay 2013 Maryan Winery, Contour Rose 2014 - Изба Карабунар, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, 4 признака, че сме алергични към вино, Каква чаша да изберем ?, Винзавод Асеновград, Видове винени сноби и как да се справяме с тях, DiVino Guide Българските вина 2016 е в помощ на всеки любител на виното, Какво е съдържанието на виното?, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Creative wine arts - част 1, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Bio Rose Bouquet & Mavrud 2015 - Edoardo Miroglio, Броени дни остават до откриването на IV Фестивал на виното Бургас, Продукти Spirits Sanctus - Sensus, Sensus ver. 2, Дегустация: златното шардоне на България, Дегустация: златното шардоне на България, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, 10 смешни наименования на марки вино, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, Рапърът Джей Зи си купи елитна марка шампанско, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Coravin- иновативна джаджа, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Няколко интересни и неочаквано добри комбинации с червено вино, Как да се справим с безсънието, Villa Santa Maria

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове