Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate

Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate


ВИНО, ДОСТОЙНО ЗА АНГЕЛИ
Още от древни времена се знае, че небесните ангели слизат всяка нощ на земята, за да вземат своя дял от бъчвите, пълни с божествената напитка. И понеже крилатите създания са безплътни и скромни, техния дял, наричан „ангелски“ (Angel`s Share) e само няколко процента от обема на бъчвите, които производителите после с радост допълваме. Дали се надяваме по този начин да умилостивим боговете или смятаме, че виното ще се върне чрез небесните създания към растенията, от които зависи целият ни труд, не е толкова важно. Главното е, че по-голямата част от божествената напитка, достойна за ангелите, остава за нас – хората.

Вдъхновени от тази небесна история, в началото на тази есен ние, от Мидалидаре Естейт споделяме с винолюбителите част от своя Angel`s Sharе. Едноименното ново вино е сортово, изцяло от сира и се предлага на атрактивна цена.

„Идеята ни е да предложим на пазара продукт от най-високо качество, но на достъпна цена. Със сигурност това е предизвикателство, но досегашния ни опит показа, че можем да го постигнем“, смята управителят на Мидалидаре Естейт Александър Алексиев. Според него Angel`s Share е насочен към хората, които имат винена култура, консумират редовно и търсят добри вина.

Първоначалната серия от реколта 2016 е сравнително малка, но от следващата година ангелите са обещали да ни оставят по-голям дял, шегува се Алексиев.

“Избрахме сирата, защото смеем да твърдим, че тя се развива изключително добре при нас и може би е най-силния ни червен сорт”, обяснява още управителят на винарната. Доказателство за това са множеството медали на вината от серията Grand Vintage, като последните награди за сира 2013 са от Syrah du Monde и Wine Enthusiast. Лозето в местността Дабовец, откъдето идва гроздето за Angel`s Share, в момента е в процес на биосертификация и скоро ще имаме потвърждение, че гроздето се отглежда съгласно най-добрите практики за органично производство и изисквания за качество.
Освен с качество и атрактивна цена, Angel`s Share грабва и с модерна и атрактивна визия, различна от всичко на пазара.


Сорт: Сира 100%
Алкохолно съдържание: 14%
Произведени бутилки: 11300 бр.

Произход: Тракийска низина, България
Лозето се намира в местността Дабовец, с. Могилово, на около 250м. от северната страна на на Имението „Мидалидаре Естейт“.

Характеристики: Красив пурпурен цвят с виолетови оттенъци.
Интензивен плодов аромат на зрели черни плодове. Доминират аромати на черна череша, черна боровинка и подправки. Също така аромат на натурален шоколад, черен пипер, зелени билки и много фин дъбов нюанс.
Плодово и сочно в устата. Вино с богата структура, стопени танини и с чудесна хармония между плод и свежест. Запомнящ се дълъг и пикантен финал.

Предложения за сервиране: Препоръчителната температура на сервиране е 16°C. Подходящо за всеки момент и разнообразие от храни – от ордьоври, сирена, сухи меса, месни ястия с плодов или сладък сос, до свежи, плодови или солени плодови десерти.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Винарска Изба Тера Тангра, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, Terra Tangra Winery, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, Ползата от червеното вино била преувеличена, Храни за вино и вино за храната, Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, За пръв път в България бе представен Маутай, китайската национална напитка, Най-нелепите въпроси за виното, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, На Трапезата на Wine & Food Society, Divino magazine - брой 2, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Топ 10 на кулинарния туризъм в Европа, Български тероари, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, 24 уникални подаръка за любителите на вино, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Италианският списък, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове